PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 5.12.2018 | KOLLEGA.FI
Kiitollisuus avartaa näkökulmaa

Olen viime aikoina opetellut kiitollisuutta osana mielentaitojen kehittämistä. Se on avannut aivan uudenlaista näkökulmaa elämään. Olen pikkuhiljaa oppinut huomaamaan enemmän niitä asioita, jotka ovat hyvin. Ja niitähän tosiaan riittää, kun vain vaivautuu pohtimaan.

On hirvittävän helppoa nähdä vain se, mikä itseltä puuttuu tai mikä on väärin tai huonosti, mihin ainakin itse olen sortunut turhan usein. Kun nyt olen tietoisesti harjoitellut keskittymistä hyviin ja toivomiini asioihin, on mielialani noussut korkeammalle kuin aikoihin. Kehotus ”keskity siihen, mitä haluat, älä siihen, mitä et halua” on yksi parhaimmista neuvoista, jonka olen saanut. Se on yksinkertaisuudessaan erittäin toimiva ohje, jota ei ole aina helppo noudattaa, mutta siinä onnistuessaan saa elämäänsä paljon iloa. Suosittelen sydämellisesti kokeilemaan!

Tässä syyskauden viimeisessä numerossa avaamme uuden Hyvässä seurassa -blogin, jossa eri organisaatiot kertovat, miten ovat kehittäneet omaa työhyvinvointiaan. Ensimmäisessä artikkelissa esittelemme Malmin sairaalan, jossa toteutettiin mittavat, koko henkilöstön tiimityökoulutukset vuonna 2014 tapahtuneen uusiin tiloihin muuton jälkeen. Koko henkilökunta on alusta alkaen ollut mukana rakentamassa yhteistä toimintakulttuuria ja tulokset näkyvät muun muassa ilmapiirin parantumisena, yhteistyön lisääntymisenä ja henkilökunnan rohkeuden ja omatoimisuuden kasvamisena, kuten ylihoitaja Maritta Lindholm kertoo artikkelissa.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee johtajuustyylejä. Yksistään asiajohtaminen tai ihmisjohtaminen eivät tuo tutkimusten mukaan parasta tulosta, vaan näiden kahden tyylin yhdistelmä, jonka taitamisen vain harvat hallitsevat. Kolumnissaan Nyberg kertoo viisi seikkaa, jotka tekevät johtajasta erinomaisen.

Työelämän psykologiaa -blogissa Kristiina Lampela pohtii työn merkitystä. Työ tyydyttää monia perustarpeitamme riippumatta siitä, olemmeko töissä vain toimeentulon, uran tai kutsumuksen takia. Normiarjessa olisikin hyvä välillä pysähtyä pohtimaan, mikä tuottaa meille työssämme tyytyväisyyttä ja mikä työssämme on merkityksellistä, Lampela kehottaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti antaa vinkkejä henkisen tilinpäätöksen tekoa varten. Kaiken kiireen keskellä kannattaa pysähtyä hetkeksi pohtimaan, mitä kaikkea vuoden aikana on ehtinyt tapahtua, mitä oppeja siitä voisi ottaa mukaan tulevaan vuoteen ja ehkä myös sitä, miten voisi kohdella itseään paremmin ensi vuonna, Huitti ehdottaa.

Hyvinvointi-blogissa Mari Lämsä peräänkuuluttaa ammatillista käytöstä. Nykyään on vallalla ajatus, että työssä on oltava aina kivaa ja unohdetaan, että työpaikalla työskennellään yrityksen hyväksi. Kaikkien kanssa on kuitenkin pystyttävä tulemaan asiallisesti toimeen ja juuri tällaista ammatillista käytöstä työpaikoilla kaivataan, Lämsä sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Tiina Latikka kirjoittaa mielenhallintataidoista. Mielenhallinnan ydin on rentoudessa, josta löytyy luovuus, ongelmanratkaisukyky ja vaihtoehtojen valikoima. Tietoisuus omasta kuormituksesta pitää meidät kurssissa, sillä meitä ei ole luotu olemaan loputtomiin tehokkaita. Vähemmän on enemmän ja sen saavuttaminen onkin tavoiteltavaa, Latikka toteaa kolumnissaan.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, millaista hyötyä tai iloa olet saanut lehdestämme. Vastauksia saimme toistasataa. Enemmistö vastaajista kertoi saaneensa lehdestä vertaistukea, uusia ideoita ja hyviä vinkkejä jaksamiseen, hyvinvointiin, työyhteisöjen kehittämiseen sekä johtamiseen. Monet vastaajat kertoivat myös jakaneensa lehden ajatuksia työkavereilleen ja keskustelleensa niistä yhdessä. Kiitosta tuli myös artikkelien kiinnostavuudesta. Kilpailun palkinnon Anja Kuloveden ja Anna-Liisa Niemelän kirjoittaman Kiireenkesyttäjä-kirjan voitti Anu Tauriainen Rovaniemeltä. Onnittelut Anulle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kysely on jo käynnistynyt. Tällä kertaa kysymme, millainen on mielestäsi hyvä työkaveri? Ja onko sinulla sellaista? Vastaajien kesken arvomme Viisas Elämän kustantaman Norman Doidgen kirjoittaman Aivot ja paranemisen ihme -kirjan (arvo 25 euroa).

Lehtemme jää nyt joulutauolle ja toimituksemme lähtee lomille. Vuoden ensimmäisen numeron julkaisemme keskiviikkona 9. tammikuuta.

Ihanaa joulunaikaa ja menestyksellistä uutta vuotta 2019!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)