TASAPAINON AVAIMET

Mainos
TEKSTI CARITA NYBERG KUVA MARJA KASANEN | 5.12.2018 | KOLLEGA.FI
Johtamisen tasapaino

Onko parempi että johtaja keskittyy tiukasti tuloksiin vai se, että hän asettaa ihmiset etusijalle? Tohtori Travis Bradberry on pohtinut niin asia- kuin ihmisjohtamista ja on todennut, että tutkimusten mukaan kumpikaan ei ole toistaan parempi.

Carita Nyberg on Tasapainon Avaimet -menetelmän kehittäjä ja valmentaja.

Tutkimuksessa, joka käsitti yli 60 000 työntekijää, selvitettiin kumpi johtamistyyli koettiin parhaana. Tulos osoittaa, ettei pelkästään yhteen tyyliin keskittyminen riitä.  Vain 14 prosenttia vastaajista piti tuloksiin keskittyviä johtajia parhaina ja 12 prosenttia piti ihmisiin keskittyviä johtajia parhaina. Eniten kannatusta – peräti 72 prosenttia – saivat ne johtajat, jotka pystyvät yhdistämään nämä kaksi hyvin erilaista johtamistyyliä. Aiemmin tehtyjen tutkimusten mukaan vain prosentti johtajista pystyy todella integroimaan nämä kaksi tyyliä.

Erinomainen johtaja kykenee sekä huomioimaan tulostavoitteet että motivoimaan henkilöstöä parhaimpaansa kadottamatta kokonaiskuvaa. Tämän tasapainon löytäminen mahdollistaa huikeat tulokset, koska tällaiset johtajat luovat toimivan kulttuurin, jossa molempien johtamistyylien parhaat puolet tulevat esiin.

Mistä sitten koostuu erinomainen johtajuus? Alla lueteltuna viisi asiaa, jotka erinomainen johtaja taitaa.

Viisi asiaa, jotka tekevät johtajasta erinomaisen

1. Onnistunut palautteenanto
Tahdikas johtaja antaa objektiivista, täsmällistä palautetta toimien samalla inspiroiden ja ottaen toisen persoonan huomioon. Palaute johtaa alaisen kehittymiseen, koska työntekijä vastaanottaa palautteen neutraalimmin.

2. Oikea tiimi tehtävään
Hyvä suunnitelma muuttuu erinomaiseksi, kun johtaja muistaa ottaa huomioon tiimin jäsenten motivaation suunnitelman toteuttamiseen. Tämä edellyttää tiimin jäsenten vahvuuksien ja heikkouksien tuntemista.

3. Ongelmanratkaisu tiiminä
Huonosti johdetut palaverit estävät luovan ongelmanratkaisun. Toimimaton tiimidynamiikka aiheuttaa pelkoa, jolloin mielipiteitä ei uskalleta ilmaista eikä rakentavaa palautetta osata antaa. Hyvällä johtamisella luodaan ilmapiiri, joka edistää luovaa ratkaisukykyä tiiminä.

4. Parhaat resurssit
Toimiva rekrytointiprosessi mahdollistaa hyvien ihmisten palkkaamisen, mikä vuorostaan edistää yrityskulttuuria ja lisää onnistumisia. Huippuosaaminen ei kuitenkaan yksin riitä, vaan tarvitaan myös sosiaalisia taitoja. Näiden yhdistelmä luo edellytykset huipputulosten saavuttamiseen.

5. Työn ja ilon tasapaino
Moni johtaja osaa pitää hauskaa ja nauttia työstään, mutta vielä useampi puurtaa totisena. Tasapainoinen johtaja tietää miten motivoida ja saada paras tekeminen näkyväksi, muttei unohda onnistumisten huomiointia eikä työn tuloksista nauttimista.

Parhaimmillaan asia- ja ihmisjohtamisen yhdistelmä estää loppuunpalamisen, luo toimivan yrityskulttuurin ja johtaa loistaviin tuloksiin.

Menestystä ei synny ilman ihmisten sitoutumista, eikä tulosta tule ilman selkeitä tavoitteita ja toimintatapoja. Erinomainen johtaja tunnistaa sekä oman että muiden potentiaalin ja huomioi vahvuudet yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

”Johtajaksi kehittyminen on yhtä kuin omaksi itseksi tuleminen. Se on juuri niin yksinkertaista ja yhtälailla niin vaikeaa. ”
Warren Bennis

Lue myös aiheeseen liittyvät aiemmin julkaistut artikkelit: https://kollega.fi/2018/06/mika-tekee-pomosta-hyvan/ ja https://kollega.fi/2015/08/osaatko-antaa-palautetta/

Lisätietoa Tasapainon Avaimista osoitteessa www.keys2balance.fi tai carita.nyberg@tasapainonavaimet.fi. Lue myös Nybergin edelliset kolumnit Muuta aamurutiinejasi ja ota päivä haltuusi ja Elätkö oman käsikirjoituksesi mukaan.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)