KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 24.10.2018 | KOLLEGA.FI
Kaikki kiireestä

Tuntuu, että kiire on vallannut koko elämän. Missä tahansa törmää ihmisiin, niin kaikki valittavat kiirettä. Onko kiire ihan todellista vai voisiko olla niin, että lisäämme myös itse omaa kiirettämme? Tätä mieltä ovat ainakin Anja Kulovesi ja Anna-Liisa Niemelä kirjassaan Kiireenkesyttäjä – Avain hyvään elämään, jossa kiirettä tarkastellaan niin historian näkökulmasta kuin yksilön ja työelämän ja yhteiskunnan näkökulmasta.

Kirja koostuu seitsemästä luvusta, joissa käydään kattavasti läpi kaikki kiireeseen liittyvät asiat sekä keinot sen taltuttamiseen. Aivan alkuun perehdytään työelämän historiaan ja teollistumisen mukanaan tuomaan kiireeseen. Kiire ”keksittiin”, kun tehdastyö muutti aikakäsitystämme. Työn nopeus ja tehokkuus kasvoi liukuhihnan myötä, jolloin myös työntekijän kiire kasvoi. Kirjan ensimmäisessä luvussa käydään läpi mielenkiintoinen pikakatsaus työelämän kehitykseen ja syyt, miksi kiire on noussut haasteeksemme tässä ajassa ja kulttuurissa.

Toisessa luvussa päästään tutkimaan kiireenkesyttäjien taloa, jonka yhdeksän huonetta kätkevät kiireen salaisuuksia. Nämä huoneet tarjoavat erilaisia tulokulmia kiireen käsittelyyn. Jokaisessa huoneessa on omat kysymyksensä, joiden tarkoituksena herättää pohtimaan omia käsityksiään kiireestä ja antaa reseptejä niiden ratkaisuiksi. Näitä huoneita voi käsitellä niin yksilön kuin työyhteisöjenkin näkökulmasta.

Kolmannessa luvussa tarkastellaan yksilötasolla erilaisia kiiretyylejä, joista jokainen varmasti tunnistaa omansa. Tyylit auttavat ymmärtämään omaa ja muidenkin suhtautumista kiireeseen ja kirjassa myös annetaan vinkkejä, miten tyylin haasteisiin voi suhtautua.

Tämän lisäksi kirjassa käsitellään työelämää, suomalaista yhteiskuntaa ja työyhteisöjä. Kirjan viimeisissä luvuissa on konkreettisia malleja ja runsaasti ideoita työyhteisön kiireen kesyttämiseen sekä ideapankki erilaisille kiirehtijöille.

Kirja on varsinainen tietopaketti, josta jokainen saa varmasti irti paljon. Opusta voi pitää melkeinpä kiireen niksikirjana ja hakuteoksena, josta voi aina käydä hakemassa ratkaisuja pulmiin tai tarvittaessa ideoita tasapainoisempaan elämään. Kirjan kovat kannet takaavat, että teos myös kestää käyttöä.

Kirja sopii kaikille yksilöille sekä työyhteisöille, jotka painivat kiireen ongelmien kanssa ja hakevat niihin ratkaisuja.

Kirjan nimi
Tekijä
Kustantaja
Painovuosi
Sivumäärä
Hinta
Kiireenkesyttäjä
Anja Kulovesi ja Anna-Liisa Niemi
Readme.fi
2018
196 sivua
35 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)