PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 10.10.2018 | KOLLEGA.FI
Ilo on valinta

Kun illat pimenevät ja syksy etenee vääjämättä, ei olo ole aina kovin valoisa. Ja jos vielä töissä pinnaa kiristää, tekemistä on liikaa eikä aika riitä mihinkään, tuntuu ettei ilosta ole tietoakaan.

Vaan onko tosiaan näin? Myönnän itse helposti muuttuvani totiseksi puurtajaksi, kun on liian kiire. Juuri tämän vuoksi rupesin pohtimaan ilon tärkeyttä tähän numeroon kirjoittaneen Miia Huitin innostamana. Hän kysyy, koska viimeksi nauroit katketaksesi? Ilolla on nimittäin valtava merkitys hyvinvoinnillemme. Jälleen kerran tajusin, miten tärkeää ovat harrastukset. Juuri viime viikolla espanjan tunnilla muistin nauraneeni niin, että vedet valuivat silmistä. Ja miksi minulla oli hauskaa? Sen vuoksi, että tapaan tunnilla kivat opiskelukaverini, joiden kanssa olemme tahkonneet yhdessä tunneilla jo monta vuotta. Emme ole kovin hyviä, mutta meillä on hauskaa keskenämme, nauramme toistemme jutuille – ja tehtäviä tehtäessä todella syntyy hauskoja tilanteita. Tämä harrastus on minulle yksi ilon lähde. Sen vuoksi olen jatkanut opintoja, vaikka en aina edes ehdi tehdä läksyjä. Huitti sanoo kolumnissaan, että ilo on myös valinta. Se on totta. Aina voi valita jääkö poteroonsa mököttämään vai ottaako ilon irti pienistäkin asioista.

Henkilökuvassa esittelemme Satu Pihlajan, joka rakastaa opiskelua. Hän on suorittanut psykologin, psykoterapeutin ja psykoterapeuttikouluttajan tutkinnot ja tekee tällä hetkellä väitöskirjaa. Opiskelun ohella Pihlaja on koko ajan tehnyt ahkerasti töitä ja ehtinyt kaiken välissä myös kirjoittaa kirjan. Valmennustyötä, kouluttamista ja terapiatyötä tekevä Pihlaja nauttii myös monista harrastuksistaan, joista street dance, bändissä laulaminen ja matkustaminen ovat rakkaimpia.

Työelämän psykologiaa -blogissa Kristiina Lampela kertoo aivotutkimuksesta ja taukojen tarpeellisuudesta aivoille. Aivoterveyttä edistääksemme meidän tulisi säännönmukaisesti rauhoittua, palautua ja laskea mielemme ja kehomme kierroksia. Kolumnissaan Lampela antaa vinkkejä aivojen huoltoon.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti tarkastelee innostuksen ja ilon lähteitä. Stressi ja huono palautuminen voivat johtaa kierteeseen, jossa innostus ja ilo tekemistä katoavat. Ilolle kannattaa siis järjestää tilaa arjessa. Joutenolo, hauskanpito ja leikki ovat myös avaintekijöitä onnellisuuteen, Huitti vinkkaa kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Marita Paajaste käsittelee uranvaihtoa ja sitä, mitä se vaatii. Tärkeintä on ymmärtää, mitä tavoittelee. Kun suunnan valinnasta on ensin itse vakuuttunut, on helppo vakuuttaa muutkin. Kolumnissaan Paajaste antaa hyviä vinkkejä ja pohdittavaa alanvaihtajalle.

Hyvinvointi-blogissa Mari Lämsä pohtii valokuvan voimaa. Usein haluamme kuviemme olevan positiivissävytteisiä, mutta kuvaamista voi käyttää myös vaikeiden tunteiden käsittelyyn. Parhaimmillaan valokuvaus voi auttaa meitä vahvistamaan kykyämme nähdä, tuntea ja olla läsnä itsellemme arvokkaissa asioissa, Lämsä sanoo kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaistaan kahden viikon kuluttua keskiviikkona 24. lokakuuta.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)