PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 12.9.2018 | KOLLEGA.FI
Rohkeutta arkeen

Ei ole helppoa olla rohkea. Useimmiten valitsemme tutun tien ja vältämme riskit. Tämä on kovin inhimillistä. Samoja latuja kulkemalla vaan ei pääse mihinkään.

Rohkeuden ei tarvitse olla mitään suurta ja ihmeellistä. Se voi olla itsensä ylittämistä, mikä ei ulkopuolisen mielestä ehkä näytä miltään. Kuitenkin jokainen pienikin edistysaskel on itselle saavutus, kun pääsee laajentamaan omia kuvioitaan. Itse olen viime vuosina opetellut rohkeutta olla työni vuoksi enemmän esille niin videoissa, pääkirjoituksissa kuin erilaisissa tilaisuuksissa. Helppoa se ei ole ollut, sillä olen luonteeltani enemmän introvertti. Mutta olen huomannut, että sitkeällä tekemisellä se on tullut vähän helpommaksi vuosien varrella. Työni vuoksi olen joutunut ottamaan haltuuni myös monia uusia asioita ja välillä siinä on kysytty vähän rohkeuttakin. Vaikka on jännittänytkin, niin aina on kaikesta selvitty. Ja aika usein, kun olen uskaltanut tarttua tilaisuuteen, siitä on koitunut jotain antoisaa tai hyödyllistä. Nykyään pidänkin silmät auki ja annan tietoisesti enemmän tilaa mahdollisuuksille. Koskaan ei tiedä, mitä kivaa voi olla tulossa…

Ajankohtaisartikkelissa käsittelemme täydellisyyden tavoittelua, joka tekee elämästä helposti pelkää suorittamista. Riittämättömyyden pelosta nouseva perfektionismi on oikea suomalainen kansantauti, verkkovalmennusyrittäjä Petri Hiissa sanoo lehtemme jutussa. Perfektionismiin taipuvainen välttelee niin epäonnistumista kuin virheitä, vaikka juuri virheet auttavat meitä oppimaan asioita. Täydellisyyden tavoittelu perustuu usein uskomuksiin, mutta voimme aina haastaa uskomuksiamme ja muuttaa toimintamallejamme lisäämällä itsetuntemustamme.

Työelämän psykologiaa -blogissa Satu Pihlaja antaa vinkkejä ajanhallintaan. Tärkeintä ajanhallinnassa on oivaltaa, että aikaa ei voi hallita. Sen sijaan tekemistään voi hallita, ei kuitenkaan menneitä, vaan sitä, mitä teemme juuri nyt. Kun vaihdamme perspektiivin tästä hetkestä eteenpäin, löydämme sen tilan, jossa voimme vaikuttaa omaan toimintaamme, Pihlaja sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä kirjoittaa tilaisuuksiin tarttumisesta. Hän pohtii, miksi toimimme säästöliekillä, vaikka voisimme elää hetkessä ja luoda jotain, joka tuntuu itselle oikealta. Pelkäämme liikaakin joutuvamme pettymään tai naurunalaiseksi, vaikka oman sielun ilmentäminen elämässä luo onnellisuutta, Järvelä toteaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Anja Kulovesi antaa hyvinvointiohjeita kiirehtijöille. Vaikka kiire ympärillämme on haaste levolliselle läsnäololle, aiheutamme myös itse itsellemme paineita. Ajaudumme kamppailemaan ajan riittävyydestä eri syistä. Vaikka kiireen kulttuuri ei hetkessä muutu, voimme itse tehdä vastuullisia ja rohkeita valintoja oman hyvinvointimme eteen.

Sanan hallussa -blogissa Eeva Heinonen pohtii pakinamaiseen tyyliinsä, miten nykyajan kiireisessä työelämässä on vaikea muistaa asioita, joita on sovittu niin palavereissa kuin muissa tilaisuuksissa.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Petri Hiissan kirjan Täydellinen kirja.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, mitä haluaisit muuttaa tai parantaa työpaikallasi, jos sinulla olisi siihen vapaat kädet. Saimme lähes 120 vastausta. Eniten haluttiin vaikuttaa työilmapiirin, viestinnän sekä esimiestyön parantamiseen. Tämän lisäksi muun muassa haluttiin vähentää tarpeetonta byrokratiaa, lisätä joustoa työaikoihin ja luopua avokonttoreista. Kyselyn palkinnon, Satu Pihlajan Aikaansaamisen taika -kirjan, voitti Markku Eriksson Salosta. Onnittelut Markulle ja kiitokset kaikille osallistuneille.

Uusi kysely on jo käynnissä. Tällä kertaa kysymme, millainen työilmapiiri työpaikallasi vallitsee ja oletko itse pystynyt vaikuttamaan siihen? Vastaajien kesken arvomme Otavan kustantaman, Petri Hiissan kirjoittaman Täydellinen kirja – Vapaudu täydellisyyden tavoittelusta -tehtäväkirjan (arvo 25 euroa).

Seuraavat artikkelit julkaisemme 26. syyskuuta.

Hyvää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)