PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA E KASANEN | 15.8.2018 | KOLLEGA.FI
Välitä itsestäsi

Aika ajoin jokaisen meistä olisi hyvä kysyä itseltään, mitä minulle kuuluu? Työn touhussa se tuppaa helposti unohtumaan ja työmoodissa saattaa painaa hyvinkin pitkää päivää. Ja kun työhön uppoutuu, ei aina muista huolehtia omasta hyvinvoinnistaan.

Itse huomasin pohtivani hyvinvointiani muutama viikko sitten lomalta töihin palatessani. Rupesin miettimään oman työpäiväni pituutta, työn määrää ja sitä, voisinko muuttaa jotain. Kyseenalaistin muutamia työtapojani ja mietin, miten niitä voisi parantaa. Huomasin myös, kuinka vaikeaa omaksutun työtavan muuttaminen on. Karsimistakin tein, jälleen kerran. Kun on sen tosiasian edessä, että kaikkea haluamaansa ei ehdi tehdä, on pakko jättää jotakin vähemmän tärkeää kokonaan tekemättä – vaikka se kirpaiseekin. Ja aloin myös miettiä, millä voisin palkita itseäni, kun saavutan jonkun tavoitteen. Nimittäin yleensä huomaan helpommin virheet, joista kyllä muistan itseäni moittia, kuin onnistumiset, joita on kuitenkin arjessa paljon enemmän. Joitain muutoksia sain siis alulle, mutta parantamista riittää varmaan loppuiäksi.

Samassa aihepiirissä liikkuu myös Kristiina Lampela Työelämän psykologiaa -blogissa, jossa hän käsittelee kesälomalta työmoodiin siirtymisen mahdollisuuksia. Siirtymissä nimittäin piilee loistava tilaisuus tehdä työstään inventaariota ja tarkistaa sen suuntaa, Lampela sanoo kolumnissaan. Voimme pohtia aidosti, mihin olemme tyytyväisiä ja mikä nakertaa hyvinvointiamme, ja miettiä millä keinoilla voisimme edistää hyviä muutoksia. Kirjoituksessaan Lampela kertoo myös voimavara- ja kuormitustekijöistä, joihin voimme itse vaikuttaa.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti pohtii kesäloman opetuksia. Kesäloman voi parhaimmillaan ottaa henkisenä harjoituksena, jonka seurauksena oppii tuntemaan itseään, toimintamallejaan ja rajoittavia uskomuksiaan. Lomalla moni asia on toisin, mutta loman päätyttyäkin sen hyviä oppeja voi tuoda arkea kohottamaan, Huitti sanoo kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa aloittaa uusi kolumnistimme Marita Paajanen, joka käsittelee jatkuvassa muutoksessa tarvittavia työelämätaitoja. Vaikka työelämän rakenteet muuttuvat ja kokonaisia ammattialoja tulee katoamaan, ei kannata jäädä lastuksi laineille vaan keskittää voimavarat oman osaamisensa kehittämiseen. Työelämätaidot ovat kestävä sijoitus, vaikka oma tehtävä ja rooli muuttuisivat, Paajaste toteaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa JP Jakonen tarkastelee filosofisesta näkökulmasta onnellista elämää, joka vaatii relevantin informaation periaatteen noudattamista. Tämän periaatteen avulla erotamme tärkeät asiat ei-tärkeistä asioista ja keskitymme vain oleelliseen. Kolumnissaan Jakonen antaa myös vinkit, joiden avulla jokainen voi kokeilla relevantin informaation periaatteen soveltamista omaan elämäänsä.

Hyvinvointi-blogissa Mari Lämsä pohtii kysymysten merkitystä vuorovaikutuksessa. Usein sävytämme sanoilla keskustelua ja ohjaamme sitä huomaamattamme tiettyyn suuntaan. Kysymämme kysymykset muovaavat vastauksia, joita saamme. Hyvä kysymys onkin avoin ja voi saada ihmisessä aikaan prosessin ja uusien näkökulmien löytymisen, Lämsä sanoo kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 29.8.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)