KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 1.8.2018 | KOLLEGA.FI
Opas aikaansaamisen saloihin

Tässä ajassa meiltä vaaditaan paljon. Työpinot tuntuvat vain kasvavan eikä aika ei tahdo riittää mihinkään. Isoihin urakoihin on vaikea tarttua ja pientä sälätyötäkin riittää joka välissä. Sorrumme helposti asioiden lykkäämiseen, kun kaikkea on yksinkertaisesti liikaa. Miten sitten pääsisi edes alkuun? Näitä kysymyksiä pohtii Satu Pihlaja Aikaansaamisen taika – Näin johdat itseäsi -kirjassaan, ja antaa myös hyviä vinkkejä näihin pulmiin.

Kirjan alussa Pihlaja kertoo mielikuvien voimasta, joka vaikuttaa asioihin yllättävän paljon. Ei ole sama, miten suhtaudumme asioihin. Jos heti alkuun päätämme, että jokin työ on vaikea, niin se myös tuntuu hankalalta. Kiireen keskellä voi tuntua ahdistavalta, ja silloin on syytä pysäyttää mielensä siihen paikkaan. Pelkästään sillä, että hengittää muutaman kerran syvään ja luo mielikuvan omaavansa kaiken tarvittavan ajan tehtävää varten, auttaa kummasti.

Työskenteleepä sitten asiantuntijana, toimihenkilönä tai työntekijänä yrityksessä tai yksinyrittäjänä, työt ovat muuttuneet entistä itsenäisemmiksi. Tämän vuoksi yksi tärkeimmistä asioista onkin osata asettaa itselleen selkeitä tavoitteita, jotka vievät kohti päämäärää. On ensiarvoista oivaltaa, että vaikka ulkopuolisia odotuksia riittää, tavoitteiden valinta on aina omissa käsissämme, Pihlaja korostaa kirjassaan.

Tavoitteisiin pääsemiseksi tarvitsemme kykyä ohjata toimintaamme monella eri tasolla. Siihen liittyvät itsensä johtamisen taidot, ajatusten ja tunteiden johtaminen, ajanhallinta ja suunnitelmallisuus. Myös myönteisellä suhtautumisella itseensä on merkitystä, sillä se luo inspiroivan olotilan, jossa tekeminen on helppoa.

Kirjassaan Pihlaja johdattelee lempeästi asettamaan tavoitteita, laatimaan toimintasuunnitelman työn tueksi sekä antaa hyviä vinkkejä aloittamisen vaikeuteen. Kirjassa käsitellään myös ajankäytön valintoja ja muistutetaan viisaasti, että itse aikaa ei voi hallita, vaan pelkästään tekemistään. Usein syytämme ajanpuutteesta ulkopuolisia tahoja, mutta itse lopulta päätämme, mihin aikamme käytämme. Ajanpuutteesta kärsivälle Pihlaja antaa hyvän neuvon keskittyä itse tekemiseen, ei kiireen ajattelemiseen.

Aikaansaamisen taidot eivät pelkästään tehosta ajankäyttöä, vaan tuovat myös ihmiselle mielihyvää ja energiaa. Ajankäytön tehostaminen ei sinänsä ole vaikeaa, mutta se vaatii opettelemaan uudenlaista ajattelua. Ylipäätään teemme paljon päivän aikana, mutta jatkuvan kiireessä emme huomaa sitä. Sen vuoksi kannattaa joka päivä kiinnittää huomiota siihen, mitä on jo saanut aikaan.

Kirja sopii kiireisille, tunnollisille ja työn raskauttamille sekä kaikille, jotka hakevat työhönsä iloa ja energiaa.

Kirjan nimi
Tekijä
Kustantaja
Painovuosi
Sivumäärä
Hinta
Aikaansaamisen taika
Satu Pihlaja
Atena
2018
269 sivua
30 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)