PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 29.8.2018 | KOLLEGA.FI
Kohtaamisen tärkeydestä

Joka päivä kohtaamme työssämme ihmisiä, eikä ole yhdentekevää, miten huomioimme toisen. Kiire vie meitä usein luvattoman kovaa, emmekä aina jaksa keskittyä toiseen. Avainasemassa on kuuntelu, jo pelkästään sillä voi osoittaa myötätuntoa tai innostaa toista.

Itselleni kohtaamiset ovat tärkeitä, sillä työskentelen paljon yksin. Jo pelkästään bussikuskin iloinen tervehdys tai kahvilan myyjän jutustelu voivat piristää päivää. Haastattelutilanteet ovat minulle työn kohokohtia. On hieno fiilis kohdata toinen, joka kertoo joko itsestään henkilöhaastattelussa tai jakaa minulle tietoa jostain aiheesta artikkelia varten. Myös puhelimessa voi olla sykähdyttäviä kohtaamisia. Itse olen saanut pariin otteeseen hyvää palvelua joutuessani soittamaan muutaman ison firman asiakaspalveluun ongelmatilanteissa. Ongelmatkin muuttuvat pienemmiksi, kun vastapuoli on aidosti avulias. Useimmiten voimme päättää, millainen kohtaamisesta tulee, sillä kaikille voi aina olla ystävällinen – jopa hankalassa tilanteessa.

Kohtaamisen voimasta puhuu myös Terhi Lavonen Coaching-blogissa. Jo kolmessakymmenessä sekunnissa voi saada lähes ihmeitä aikaan, jos huomioi vastapuolen ja paneutuu tämän asiaan. Kiireessäkin ehtii kohdella toista hyvin ja arvostavasti. Ja lyhyelläkin kohtaamisella voi pelastaa toisen päivän, Lavonen sanoo kolumnissaan.

Henkilökuvassa esittelemme Anja Kadziolkan, joka työskentelee digiyrittäjänä. Alun perin artesaaniksi opiskelleesta Kadziolkasta piti tulla käsityöläinen, mutta huonot uranäkymät ja kangaspölylle allergisoituminen pakotti muuttamaan suuntaa. Kaupalliset opinnot hankittuaan Kadziolka toimi pitkään markkinoinnissa ja copywriterina, kunnes sai tarpeekseen alaisena olemisesta. Yrittäjyyttä ja johtamista opiskeltuaan hän ryhtyi yrittäjäksi ja löysi digimaailman. Jo kymmenen vuotta yrittäjänä toiminut Kadziolka rakastaa työtään, jossa saa toteuttaa omia visioitaan ja ideoitaan sydämensä kyllyydestä.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee palavereita, jotka hoidetaan nykypäivänä usein luvattoman huonosti. Palavereihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä onnistunut palaveri luo hyvää yhteishenkeä ja edistää asioiden hoitamista, mikä vaikuttaa koko työyhteisön onnistumiseen. Kolumnissaan Nyberg antaa vinkit hyvän palaverin pitämiseen.

Johtajuuden ytimessä -blogissa uusi kolumnistimme Pirjo Saarni tarkastelee kirjoituksessaan työntekijöiden potentiaalin löytämistä ja hyödyntämistä. Esimiehen on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, mikä sytyttää alaisen kipinän ja mitä hän arvostaa ja tavoittelee. Esimiehenä tasapaino alaisen sisäisen palon virittämisen ja arkisen aherruksen välillä on kuitenkin haastava, Saarni sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Annika Havaste käsittelee hyvinvoinnin lisäämistä. Ihminen on kokonaisuus, eikä vain yhden asian muuttaminen välttämättä tuo sitä tulosta, jota tavoittelee. Muutokseen tarvitaan kaikkien terveyteen liittyvien osa-alueiden huomioiminen ja elintapojen kokonaisvaltainen muuttaminen, Havaste muistuttaa kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit ilmestyvät keskiviikkona 12. syyskuuta.
Sitä ennen julkaisemme kuun vaihteessa syyskuun energiakuvan.

Hyvää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)