PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA E KASANEN | 13.6.2018 | KOLLEGA.FI
Kohti kesälaitumia

Kesä on maailman paras vuodenaika! Ihana valo, auringon lämpö ja kauniit kesämaisemat tekevät minut onnelliseksi. Mikään ei ole sen mukavampaa kuin lähteä liikkeelle kevyissä vaatteissa ja sujauttaa sandaalit jalkaan. Ei tarvitse pukea montaa vaatekerrosta, vaan elo on kuin etelässä. Kiireinen kevät on vihdoin takana ja kohta saa nauttia lomasta oikein olan takaa. Oma kesäni sisältää ennenkaikkea golfaamista mutta myös lukemista, oleilua, herkuttelua, matkustelua ja vapaudesta nauttimista. Kesään tuntuu tiivistyvän kaikki ihanuus. Kun vielä Alvaro Solerin espanjankielinen mahtava kesähitti La Cintura lähtee soimaan, kaikki maailman huolet haituvat ja kepeä fiilis vie mennessään…

Koska kesäkuu on jo pitkällä, vuorossa on kevätkauden viimeinen numero. Kauden viimeisessä henkilökuvassa esittelemme monitaitoisen Katja Pasasen, joka on mentaalivalmennukseen erikoistunut ammattivalmentaja. Koko ikänsä urheilua harrastanut Pasanen on valmentanut jääkiekkoa jo nuoresta pitäen ja toiminut myös ringetten ja taitoluistelun parissa. Sairaanhoitajana ja myyntitykkinä työskennellyt Pasanen siirtyi myöhemmin yrittäjäksi ja perusti kaksi startupia. Tätä nykyä Pasanen toimii valmentajana, mentorina ja sparrajana ja pelaa yhä itsekin lempilajiaan jääkiekkoa, sekä myös rullakiekkoa ja jalkapalloa.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg tarkastelee hyvän pomon ominaisuuksia. Pomon taidot eivät yksityisasia, vaan tärkeitä koko yritykselle, sillä huonon esimiehen alaisuudessa työskentelevät vaihtavat herkästi työpaikkaa. Kolumnissaan Nyberg listaa ominaisuudet, joiden avulla erottaa hyvän pomon huonosta.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti käsittelee esiintymisjännitystä. Jännittämisen on todettu olevan Suomessa hyvin yleistä. Esiintymistilanteiden pelko voi myös rajoittaa elämäämme monella tavalla. Jännityksestä voi kuitenkin päästä eroon tai vähintäänkin lieventää sitä, ja siihen Huitti antaa kolumnissaan hyvät vinkit.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anna-Maija Kuosmanen pohtii, mistä menestys syntyy. Vaikka yksittäistä syytä ei ole, on johtajan toiminnalla suuri merkitys. Hyvät tulokset syntyvät yksinkertaisista perusasioista, kuten luottamuksesta, arvostuksesta, selkeistä tavoitteista sekä jatkuvasta vuorovaikutuksesta, Kuosmanen muistuttaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Leena Siitonen käsittelee elämän tarkoituksenmukaisuuteen luottamisen vaikeutta. Juuri silloin, kun asiat eivät suju suunnitelmien mukaan ja kaikki tuntuu ylivoimaiselta, tarvitaan lujaa uskoa ja kärsivällisyyttä. Kolumnissaan Siitonen antaa vinkkejä, joiden avulla pääsee kontrolloinnista elämän virtaan.

Viime sunnuntaina päättyi touko-kesäkuun kyselymme, jossa tiedustelimme oletko työssäsi kuormittunut tai kiireinen ja millä keinoilla palaudut raskaan työn jälkeen. Saimme lähes kaksisataa vastausta! Peräti 95 prosenttia vastaajista koki kiirettä ja kuormitusta työssään. Ehdottomasti suosituimmiksi palautumiskeinoiksi nousivat suomalaiseen tapaan saunominen ja luonnossa ulkoilu. Myös perhettä pidettiin tärkeänä voimaannuttajana. Muita suosittuja keinoja olivat lepo ja liikunta sekä rentoutuminen itselle mukavien asioiden parissa.

Kyselyn palkinnon, Viisas Elämän kustantaman, Ilkka ja Harri Virolaisen kirjoittaman Mielen voima oppimisessa -kirjan, voitti Terhi Berg Helsingistä. Onnittelut Terhille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo käynnistynyt! Tällä kertaa kysymme oletko luonteeltasi perfektionisti, ja jos olet, millaista haittaa tai hyötyä siitä on sinulle? Vastaajien kesken arvomme Viisas Elämän kustantaman, Carol S. Dweckin Mindset – Menestymisen psykologia -kirjan (arvo 29 euroa)

Toimituksemme siirtyy nyt kesälomille ja lehtemme jää heinäkuun ajaksi kesätauolle.
Syyskauden ensimmäisen numeron julkaisemme keskiviikkona 1. elokuuta.

Ihanaa kesää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)