PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 30.5.2018 | KOLLEGA.FI
Autuas vapaa-aika

Näin kesälomien lähetessä vauhti tuntuu vain kiihtyvän. Itse kullakin on varmaan tuhat ja yksi asiaa, jotka pitää hoitaa ennen lomia. Itselläni työt tunkevat myös iltaan, kun kaikkea ei vaan ehdi tehdä päivän aikana. Ja yrittäjän päivä ei tunnetusti lopu koskaan.

Nautin kyllä työstäni, mutta myönnän, että vapaa-aikaa olisi syytä ottaa enemmän. Työn ja vapaa-ajan erottaminen on itselleni vaikeaa. Viikonloput olen pyhittänyt kesäisin golfille, joka vie väkisinkin koko päivän, onneksi. Ja hyvänä rentoutuksena pidän televisiosarjoja. Saan mainiosti nollattua ajatukseni esimerkiksi Amazing Racen, Victorian tai Alcantaran perheen parissa. Jo tunnin sukellus toisten seikkailuihin virkistää kummasti mieltä. Ja mielen tyhjennyksellä on merkitystä. Uudet ideat versovat juuri niinä vapaina hetkinä, kun tekee joitain kepeää, mukavaa ja täysin hyödytöntä. Mutta ainakin omalla kohdallani vapaalle siirtyminen vaatii tietoisen irtioton, sillä kiehtovat työt vievät niin helposti mukanaan.

Työstä irrottautumista käsittelee myös JP Jakonen omassa kolumnissaan. Hän kertoo, että rennosti ottaminen on taito, jota pitää harjoitella. Pitkälle vietynä jatkuvan työnteon tapa johtaa katkeamattomaan stressiin ja pahimmillaan loppuun palamiseen. Sen vuoksi on tärkeää opetella vetämään töpseli irti päivittäin. Kolumnissaan Jakonen antaa käyttökelpoisia vinkkejä työstä irrottautumiseen ja pään nollaamiseen.

Ajankohtaisartikkelissa tarkastelemme tilannetajua, joka on henkisen suorituskyvyn ja vaikuttamisen ydin. Pystyäksemme vaikuttamaan oikein, tarvitsemme kykyä havainnoida ja ymmärtää asioita ja tapahtumia. Tilanne voi kuitenkin johtaa ajatteluamme ja toimintaamme harhaan, ellemme ymmärrä tilannetajun merkitystä, Harri Gustafsberg sanoo lehtemme haastattelussa. Jutussa Gustafsberg kertoo tilannetajuun vaikuttavista tekijöistä ja antaa vinkkejä, kuinka omaa tilannetajuaan voi kehittää.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen käsittelee työpaikan haastavia muutostilanteita, joissa mopo helposti karkaa käsistä, jos tiedottaminen ja ihmisten kohtaaminen eivät pomolta suju. Suurimpia ahdistuksen aiheuttajia ovat nimittäin tietämättömyys ja epävarmuus, joiden lieventämiseksi ja helpottamiseksi Lavonen antaa kolumnissaan vinkkejä.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Riitta Hyppänen pohtii ihmisyyden merkitystä johtamisessa. Jotta voi johtaa esimiehenä ja johtajana joukkojaan tuloksellisesti, on ymmärrettävä, että aidossa johtajuudessa on kyse siitä, että ihmiset haluavat liittyä joukkoon. Asemaan, valtaan ja käskyihin perustuva johtaminen ei enää toimi, Hyppänen sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä tarkastelee luopumisen vaikeutta omakohtaisesta näkökulmasta. Omista odotuksista ei kannata tehdä sellaisia, että ne määrittävät oman onnellisuuden joko toteutuessaan tai jäädessään toteutumatta. Loppujen lopuksi kaikki on vain lainassa, sillä emme voi omistaa mitään emmekä ketään tässä maailmassa, Järvelä toteaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Harri Gustafsbergin ja Helena Åhmanin kirjan Tilannetaju.

Kevätkauden viimeinen numero ilmestyy kahden viikon kuluttua keskiviikkona 13.6.
Sitä ennen julkaisemme kuun vaihteessa kesäkuun energiakuvan.

Mukavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)