SANA HALLUSSA

Mainos
TEKSTI EEVA HEINONEN KUVA JOHANNA AMNELIN | 18.4.2018 | KOLLEGA.FI
Inspiraatiosta iloa arkeen

Sain joku aika sitten lahjaksi inspiraatiokortit. Kauniita kuvia ja kauniita ajatuksia. Olin niitä katsellut, mutta en ollut oikein osannut ottaa käyttöön. Mutta sitten silmä sattui korttipakkaan viime viikolla. Nappasin sen mukaani ja ajattelin viedä töihin, kun meillä on tiukka projektivaihe parhaillaan menossa. Ajattelin nostaa sieltä sopivan kortin päivää piristämään.

Eeva Heinonen toimii järjestelmäasiantuntijana, minkä lisäksi hän miettii maailman menoa ammattijärjestäjän ominaisuudessa.

Ja niin tein. Täyteen tupatun aikataulun takia valitsin aiheekseni turhan karsimisen. Kotona on jo pitkään silmän alla ollut kortti muistuttamassa: luovu siitä, mitä et enää tarvitse. Nyt töissä on kortti, joka muistuttaa: tee tilaa tarpeelliselle. Tuijottelin korttia pari päivää. Sitten aloin raivata kalenterista tilaa.

Koska juttu toimi minulla niin hyvin, tarjosin kortteja työkavereille. Ensin piti antaa alitajunnan valita ja kaivaa nipusta kortti silmät kiinni. Kun se oli nostettu, luettu ja naurettu sen osuville oivalluksille, oli aika valita korttipakasta seuraava, tietoisesti valittu kortti. Kun saimme kaikille kortit, jatkoin korttien jakamista muille työkavereille, kaikille, jotka piipahtivat tiimihuoneeseemme sopivana hetkenä.

Katso ja hämmästy! Kiireinen projektikevät oli jo ehtinyt kiristää poskilihaksia ja äänijänteitä stressin myötä, mutta yksinkertainen leikki ja yksinkertainen lause tekivät tehtävänsä. Jokaisella meistä on nyt pöydällä tai koneen vieressä hiljainen muistuttaja siitä, mikä on tärkeää. Tärkeää on ylläpitää toivoa, raivata tilaa, vapauttaa ajatuksia ja luoda energiaa, hyväksyntää ja iloa ympärilleen.

Näitä viisauksia ei itseasiassa tarvitse kaivella korteista, ne ovat meissä jo itsessämme, hiljaisena tietona. Joskus kiireen keskellä nämä totuudet kuitenkin unohtuvat, siksi on hyvä muistuttaa itseämme ja toisiamme siitä, mikä on loppujen lopuksi tärkeintä.

Eeva Heinonen toimii järjestelmäasiantuntijana ja opiskelee työn ohessa monimuotokoulutuksessa ammattikorkeakoulussa. Sen lisäksi hän toimii ammattijärjestäjänä ja luennoi aiheesta kansalaisopistoissa. Lue Heinosen edellinen blogikirjoitus Työystävyydestä.

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)