PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 4.4.2018 | KOLLEGA.FI
Huolehdi itsestäsi

Tunnolliset ihmiset huolehtivat yleensä kaikesta muusta paitsi itsestään. Työt menevät kaiken edelle ja omaa jaksamista hoidetaan, jos ehditään – ja harvemmin ehditään.

Itse tunnistan kuuluvani näiden ihmisten joukkoon. Vaan mitä sitten, kun työmäärä kasvaa liian suureksi, eikä siitä enää ole mahdollista selvitä vain tekemällä? Silloin on pysähtymisen paikka. Muutama viikko sitten olin itse siinä tilanteessa. Ja sitten oli pakko alkaa miettiä, mitä voisi jättää tekemättä. Voimavarat eivät enää riittäneet kaikkeen. Tein päätöksen väljentää kirjoitusaikatauluani. Muuta vaihtoehtoa ei enää ollut.

Muutos ei ollut suuri, mutta sen vaikutus oli. Sain hiukan enemmän vapaa-aikaa, joka tuntui heti mielen tasolla. Oli helpompi hengittää ja olokin keveni. Työt eivät ole vähentyneet mihinkään, mutta nyt ehdin rytmittämään ne itselleni sopivammin. Ehdin myös enemmän suunnittelemaan asioita ja nauttimaan työni tuloksista. On hyvä muistaa, että jokainen meistä on oman elämänsä tärkein ihminen ja myös se, että olemme itse vastuussa omasta hyvinvoinnistamme.

Työn ja elämän tasapainosta kirjoittaa myös Terhi Lavonen Coaching-blogissa.  Työelämän kiireen, jatkuvan muutoksen ja uuden opettelun keskellä koemme riittämättömyyttä ja huonommuuden tunteita, emmekä ehdi tehdä asioita niin hyvin kuin haluaisimme. Työelämä on kuitenkin vain osa elämää – ja elämä itsessään on lahja, jota kannattaa vaalia, Lavonen muistuttaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Riitta Hyppänen käsittelee oppimista ja sen johtamista. Oppimisen johtaminen on noussut tärkeäksi osaksi organisaation strategiaa osaamisen johtamisen rinnalle. Tänä päivänä keskeistä onkin oppimisen imun ja innon löytäminen, jotta kaikkien potentiaali saadaan käyttöön, Hyppänen toteaa kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Jaana Toppari nostaa esille palkkapyynnön esittämisen vaikeuden. Monesta työhakemuksesta puuttuu palkkatoive, sillä useimmat hakijat eivät yksinkertaisesti tiedä, mitä pyytäisivät. Asiaan ei ole yksioikoista vastausta, sillä toimialakohtaiset erot voivat olla suuria ja neuvotteluvaraa on yleensä huomattavasti vähemmän kuin hakijat kuvittelevat, Toppari sanoo kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa JP Jakonen kertoo syvästä työstä. Syvä työ on haastavaa, taitoja kehittävää ja keskittymistä vaativaa työtä, jota jatkuvien keskeytysten, häiriöiden ja somemaailman houkutuksien keskellä on vaikea tehdä. Syvä työ on kuitenkin tulevaisuuden tärkein ammatillinen valuutta, johon kannattaa panostaa ja jonka edistämiseen Jakonen antaa vinkkejä kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä kirjoittaa rohkeudesta, joka ei ole aina ole helppoa. Hyvin usein valitsemme asioita epäonnistumisen, hylkäämisen tai riittämättömyyden pelon ohjaamina, jolloin pelaamme varman päälle. Voidaksemme kokea aitoa iloa ja onnellisuutta meidän kuitenkin pitää uskaltaa ottaa riskejä, Järvelä kehottaa kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaistaan kahden viikon kuluttua keskiviikkona 18. huhtikuuta.

Hyvää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)