PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 21.3.2018 | KOLLEGA.FI
Omalla polulla

Hyvä elämä perustuu rehellisyyteen itseä kohtaan. Mikään ei oikeastaan ole sen tärkeämpää kuin saada olla oma itsensä.

Työpaikalla tämä voi olla vaikeaa, sillä meiltä saatetaan odottaa tietynlaista roolia eikä omalle persoonalle jätetä tilaa. Se on vahinko, sillä omana itsenään ihminen innostuu paljon helpommin, on tuotteliaampi ja useimmiten paljon mukavampi, kun energia ei mene vakavan ammattiroolin ylläpitämiseen.

Itse saan työssäni toteuttaa itseäni aidosti – ja se onkin minulle äärimmäisen tärkeää. Aiemmissa työpaikoissani jouduin mukautumaan annettuihin muotteihin, kunnes runsas kymmenen vuotta sitten ryhdyin yrittäjäksi. Sen jälkeen olen saanut toimia juuri haluamallani tavalla. Vaikka työmääräni moninkertaistui, minulla on vapaus kulkea omia polkujani. Ja se on minulle arvokasta.

Omannäköisestä ja aidosta elämästä kirjoittaa myös Carita Nyberg Tasapainon avaimet -blogissa. Kun toimimme aidosti, otamme vastuun teoistamme ja elämästämme. Silloin tekomme eivät ole ristiriidassa uskomustemme tai tarpeittemme kanssa. Uskaltaessamme kohdata aidon itsemme, roolileikit ja muiden odotukset menettävät merkitystään. Kolumnissaan Nyberg antaa vinkkejä omannäköisen elämän löytämiseen.

Henkilökuvassa esittelemme Leena Siitosen, joka työskentelee henkisen kasvun ohjaajana. Aiemmin kääntäjänä toiminut Siitonen ehti vuosien varrella kääntää mainos- ja kulttuurialan tekstejä sekä kymmeniä kirjoja, kunnes ryhtyi yrittäjäksi ja keskittyi henkiseen työhön. Kirjoittamista rakastava Siitonen julkaisi viime vuonna ensimmäisen oman kirjansa ja on sen tiimoilta luennoinut ja pitänyt koulutuksia. Hiljaisuudessa viihtyvälle Siitoselle meditointi ja hitaat aamut ovat asiat, joista hän ei aio luopua.

Työelämän psykologiaa -blogissa Kristiina Lampela pohtii työpaikan vuorovaikutusta. Parhaimmillaan työyhteisön vuorovaikutus on avointa ja dialogisuus toteutuu niin työntekijöiden kuin esimiesten välillä. Arkitodellisuus on usein kuitenkin aivan muuta. Kolumnissaan Lampela antaa vinkkejä, miten vuorovaikutusta voi parantaa niin yksilö- kuin työyhteisötasolla.

Kiire hallintaan -blogissa Anja Kulovesi käsittelee ympäristön merkitystä työntekoon. Suuri osa tietotyöstä ja luovasta työstä on vapaa paikan kahleista. Silloin voi valita työympäristön sen mukaan, mikä toimii itselle parhaiten. Koska maailma ympärillä tarjoilee koko ajan uusia ideoita, voi löytöretkeilijän asenteella napata ympäriltään aineksia vaikka mihin, Kulovesi toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Mari Lämsä pohtii työyhteisön viestintätyylejä. Jokainen tietää, miltä tuntuu, kun innostunut oivallus lannistetaan pelkällä sanalla tai katseella. Sen sijaan, että sulkee lopullisesti suunsa, kannattaa opetella eri viestintätyylejä ja hyödyntää niitä tilanteen mukaan, Lämsä vinkkaa kolumnissaan.

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 4. huhtikuuta.
Sitä ennen julkaisemme kuun vaihteessa huhtikuun energiakuvan.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)