PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 7.2.2018 | KOLLEGA.FI
Valintojen mahdolli­suudet

Elämä on yhtä valintojen tekemistä. Joka päivä joudumme tekemään lukemattomia pieniä valintoja, kuten teenkö tämän, otanko tuon, laitanko nuo. Viime aikoina olen itse joutunut valitsemaan myös, mitä en tee, koska en ehdi kaikkea – ja se vasta vaikeaa on.

Sitten on niitä isoja valintoja, joilla on kauaskantoiset vaikutukset. Olen huomannut, kuinka tärkeää on tehdä hyviä valintoja itseään kohtaan. Olen ollut tavattoman tyytyväinen, että tein vuoden alussa päätöksen lähteä avartamaan ajatteluani kurssien ja kirjojen avulla. Se oli tietoinen valinta. Tiesin, että se vie aikaa ja vaatii keskittymistä kaiken kiireen keskellä, mutta sillä valinnalla on ollut jo tähän mennessä yllättävän suuret vaikutukset. Se on antanut minulle lisää rohkeutta ja saanut minut tarttumaan myös pitkään rästissä olleisiin asioihin. Olen alkanut todenteolla tiedostaa valintojani ja niiden vaikutuksia itseeni. Kun valinnat tekee aidosti itseään kuunnellen ja sydämestä, ne ovat oikeita.

Valinnoista kirjoittaa myös Erja Järvelä Hyvinvointi-blogissaan. Kuinka usein valitsemme tiedostaen asioita, jotka muuttavat meitä? Vai onko niin, että altistuessamme uudelle ja tuntemattomalle, se vaikuttaa meihin aina jollain tavalla? On vaikeaa tiedostaa, miten valintamme meitä muokkaavat, mutta varmaa on, että ne muokkaavat meitä pitkällä aikavälillä, Järvelä toteaa kolumnissaan.

Johtajuutta käsitellään laajasti ajankohtaisartikkelissamme, johon olen haastatellut tutkimusprofessori Jari Hakasta. Johtajuus on tällä hetkellä myllerryksessä ja työelämässä kaivataan yhä enemmän ihmisläheisempää johtamista. Tähän kysyntään vastaa ihmisten kukoistusta ja työssä kasvamista tukeva palveleva johtaminen. Hyvä johtajuus syntyy halusta ja motiivista palvella, eikä esimiehenä patsastelusta, Hakanen sanoo artikkelissa.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen kirjoittaa luovuudesta, jota monet pitävät vain lahjakkaiden ihmisten ominaisuutena. Luovuutta kaivataan kuitenkin eniten juuri silloin, kun tilanne on tiukka ja rajat ahtaat ja on pakko käyttää kekseliäisyyttään. Luovuus on paljolti työtä ja takapuolilihaksia vaativia rutiineita ja inspiraatioon itsensä pakottamista, Lavonen toteaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Riitta Hyppänen pohtii positiivisen palautteen antamisen merkitystä. Yleensä emme edes noteeraa hyvää palvelua, vaikka kannattaisi. Pelkällä twiitilläkin voi saada paljon hyvää aikaiseksi, kuten Hyppänen kertoo kolumnissaan. Pienillä arjen teoilla on valtavia vaikutuksia.

Elämä järjestykseen -blogissa JP Jakonen käsittelee työympäristön vaikutusta työhömme. Sekava ympäristö ja epäselvät asiat tekevät työstä ja elämästä tarpeetonta kaaosta. Kolumnissaan Jakonen antaa mainioita vinkkejä, miten luoda järjestystä omaan ympäristöönsä.

Kollega.fi testaa -blogissa arvioimme JP Jakosen Stressivapaa elämä -verkkovalmennuksen.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, miten piristät itseäsi työpäivän lomassa. Vastauksia saimme 135 kappaletta. Ehdottomasti suosituin piristyskeino on vastaajien mukaan kahvitauko, toiseksi suosituinta on happihyppely ja kolmanneksi suosituinta lounastaminen tai kahvittelu työkavereiden kanssa. Kilpailun palkinnon, Viisas Elämän kustantaman, Leena Siitosen kirjoittaman Lempeän elämän käsikirja säätäjille -kirjan, voitti Katja Pääkkönen Kuopiosta. Onnittelut Katjalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kysely on jo käynnistynyt. Tällä kertaa kysymme, miten ilahdutat työkaveriasi arjessa? Kaikkien vastaajien kesken arvomme Minerva Kustannuksen kustantaman, Pekka Hämäläisen kirjoittaman Eräänä aamuna heräät onnellisena -kirjan, jonka arvo  on 29,90 e.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 21. helmikuuta.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)