KOLLEGA.FI TESTAA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 7.2.2018 | KOLLEGA.FI
Stressin­hallintaa laajasta näkökulmasta

Jokainen varmasti haluaa voida arjessa paremmin ja stressata vähemmän, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Stressistä ja sen hallinnasta on tehty lukemattomia kirjoja, mutta ensimmäistä kertaa tutustuin aiheesta tehtyyn verkkovalmennukseen, jossa JP Jakonen coachaa videolla kohti elämänmuutosta.

Stressivapaa elämä -verkkovalmennus koostuu seitsemästä, noin puolen tunnin sessiosta, jossa JP Jakonen käsittelee paljon muutakin kuin stressiä. Valmennuksen aikana oikeastaan otetaan oma elämä haltuun laajemmasta näkökulmasta ja opetellaan samalla itsetuntemusta.

Valmennus alkaa hyvin käytännönläheisesti. Ensin keskitytään eri elämänalueisiin ja niiden eriyttämiseen. Sessiossa käydään läpi päivä- ja viikkotason tehtävät sekä pidemmän ajan visiot. Samalla rakennetaan elämänkalenteri ja pohditaan myös elämäntehtävää. Ei mitään keveitä juttuja, mutta varsin selkeyttäviä asioita, joiden pohdintaan kannattaa ottaa aikaa. Oman vision kirkastaminen auttaa pysymään paremmin raiteilla, kun meillä on tapana eksyä useimmiten epäoleellisiinkin asioihin.

Toisessa sessiossa käsitellään stressikytkintä, joka on yksi tärkeimmistä asioista strssinhallinnassa. Stressi on loppujen lopuksi vain reaktio siihen, etteivät vaatimuksemme toteudu. Siitä johtuu perimmäisesti kaikki ärtymyksemme ja hermostumisemme. Sessiossa käydään läpi kaikki se, mikä itseä stressaa ja tehdään myös mainio pieni meditaatio, jonka vaikutukset olivat suorastaan uskomattomat. En itse ollut uskoa tulosta, kun ensin ennen meditaatiota kirjoitin papereille kaikki stressaavasta tilanteesta mieleen tulevat asiat ja sitten palasin meditaation jälkeen uudelleen aiheeseen – ja yllätys, yllätys, asenteeni oli muuttunut positiivisemmaksi ja ratkaisukeskeisesti. Stressikytkin on pienestä kiinni!

Yksi lempisessioisstani on positiivisen energian hallinnan opettelu. Voimme kartuttaa omaa energiaamme tietoisesti kuin pankkitiliä. Kaiken avain on tunnistaa oman energiatilansa ja tulla tietoisemmaksi siitä. Usein pelkkä pysähtyminen ja olotilan tunnistaminen riittää tilanteen näkemiseksi uudessa valossa. Voimme tietoisesti miettiä, mitkä asiat lisäävät ja mitkä vähentävät energiaamme ja poistaa huonoja asioita ja vastaavasti lisätä hyviä asioita elämäämme. Pienillä asioilla saa yllättävän suuria asioita aikaan.

Valmennuksen loppupuolella tarkastellaan kommunikaation vaikeutta ja konflikteja. Sessiossa tutustutaan neljään näkökulmaan, joiden tunnistaminen auttaa ymmärtämään sekä itseä että toisia paremmin. Oma näkökulmamme sekä rajoittaa että mahdollistaa meitä. Parhaat tulokset saadaan, kun osaa katsoa asioita kaikista neljästä näkökulmasta. Konfilktien ymmärtäminen puolestaan laajenee viimeisessä sessiossa, jossa avataan erilaisia maailmankuvia. Kun maailmankuvat puhuvat ristiin, syntyy aina konflikteja. Oppimalla näkemään erilaisia maailmankuvia, ymmärtää paremmin toisten mielipiteitä, vaikka niitä ei hyväksyisikään.

Valmennuksen aikana käsitellään huima määrä asioita. Jokaiselle sessiolle ja niiden tehtäville kannattaakin varata aikaa ja katsoa video tarvittaessa uudelleen. Vie aikaa sisäistää asiat, joten asiat on hyvä käydä läpi kaikessa rauhassa.

Käytännönläheisten asioiden lisäksi valmennuksessa on myös teoriaa ja suorastaan sivistävääkin sisältöä. Itse tutustuin ensimmäistä kertaa kurssilla kokonaisuuden näkemisen taitoon, joka oli minulle uutta. Kaikenkaikkiaan valmennus auttaa ymmärtämään laajemmin niin omaa sisäistä kuin ulkoistakin maailmaa. Kurssista saa paljon eväitä ja tekniikoita, joista voi valita itselle sopivimmat ja ottaa käyttöön omaan arkeensa. Itse koin saavani kurssista paljon uutta tietoa ja käyttökelpoisia tekniikoita, joihin en ollut aiemmin törmännyt.

Verkkovalmennus sopii kaikille, jotka haluavat kehittää omaa elämänlaatuaan, vähentää stressiään ja saada tukea henkilökohtaiseen kasvuun.

Faktat

Kurssin nimi: Stressivapaa elämä -verkkovalmennus
Tekijä: JP Jakonen
Hinta: 247 €
Muuta: Sisältö on käytössä ikuisesti tai sen voi ladata omalle laitteelleen
Lisätiedothttps://stressivapaajohtaja.com/ste/

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)