PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 21.2.2018 | KOLLEGA.FI
Luota itseesi

Kun itseluottamuksemme on korkealla, tuntuu, että uskallamme ryhtyä mihin vaan. Maailma näyttää olevan mahdollisuuksia täynnä ja usko omiin kykyihin on kova. Silloin esteet ovat vain hidasteita, jotka ovat raivattavissa. Itseluottamus antaa uskomattomasti energiaa.

Mutta silloin, kun tunnemme olomme epävarmaksi, kaikki näyttää vaikealta ja jopa mahdottomalta. Uskonpuute valtaa helposti mielialan varsinkin, jos epäonnistuu tehtävässään. Olen aika usein saanut itseni kiinni itseäni morkkaavista ajatuksista, kun jokin ei ole mennyt aikomukseni mukaisesti. Hyvin helposti sisäinen ääni alkaa vähätellä itseä, ellei sitä tietoisesti katkaise. Olen viime aikoina huomannut yhä useammin, kuinka lähes kaikki on omasta mindsetistä eli asennoitumisesta ja mielentilasta kiinni – niin itseluottamuskin. Uhriutuminen ei koskaan kannata. Ja itseluottamustaan voi vahvistaa. Kun elää arvojensa mukaista elämää ja hyväksyy, että virheitä tulee, on jo vahvalla pohjalla. Meistä on aika paljon enempään kuin luulemme.

Itseluottamusta käsitellään myös Tasapainon avaimet -blogissa, jossa Carita Nyberg antaa hyviä vinkkejä itseluottamuksen rakentamiseen. Itseluottamus ei ole kiinni omista perintötekijöistä eikä taustoista, vaan jokainen voi oppia luottamaan enemmän itseensä. Kun meillä on itseluottamusta, uskallamme tehdä enemmän asioita, joista nautimme ja tulemme onnellisemmaksi.

Henkilökuvassa esittelemme Tita Sirénin, joka työskentelee Suomen Bottega Verden toimitusjohtajana. Sirén toimi pitkään lääketeollisuuden johtotehtävissä kunnes vaihtoi luonnonkosmetiikka-alalle vajaa kymmenen vuotta sitten. Sirén nauttii monipuolisesta työstään, jossa käytännön tehtävien lisäksi saa koko ajan olla tuntosarvet pystyssä, missä mennään ja mitä on tulossa. Kiireisestä työstään huolimatta Sirén pitää tärkeänä harrastuksia ja etenkin lempilajiaan golfia, jolle pyhittää kesällä paljon aikaa.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti pohtii rajoittavia pelkoja. Useimmat meistä pelkäävät asioita, vaikka eivät edes tiedosta sitä. Alitajuiset pelkomme saattavat kuitenkin rajoittaa meitä paljon. Kolumnissaan Huitti antaa vinkkejä ja harjoituksen pelon kohtaamiseen ja lievittämiseen.

Uusille urille -blogissa Jaana Toppari ruotii viisikymppisten ikärasisimia, johon on törmännyt työssään suorahakukonsulttina. Jos työnhakijan ikä alkaa nelosella, saati vitosella, osa rekrytoivista esimiehistä ei näe henkilössä enää potentiaalia. Kolumnissaan Toppari esittää viisikymppisen valtit, joita kolmekymppiset eivät päihitä.

Hyvinvointi-blogissa uusi kolumnistimme Leena Siitonen kirjoittaa onnellisemmasta elämästä. Jokainen meistä pyrkii sisimmässään kohti yhä suurempaa iloa, onnea ja täyttymystä, mutta saatamme tiedostamattamme juuttua rajoittaviin ajatusmalleihin. Kolumnissaan Siitonen antaa viisi käyttökelpoista vinkkiä onnellisempaan elämään.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen pohtii työpaikoilla syntyviä ystävyyssuhteita. Työssä yhteiset tavoitteet, tekeminen ja mielenkiinnon kohteet tuovat ihmiset yhteen. Etenkin yhdessä kohdatut vaivat, vaikeudet ja ponnistelut luovat hyvät puitteet luottamukselle ja ystävyyden syntymiselle, Heinonen toteaa kolumnissaan.

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 7. maaliskuuta.
Sitä ennen julkaisemme maaliskuun energiakuvan.

Rentoa loppuviikkoa!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)