PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 10.1.2018 | KOLLEGA.FI
Parempaa kohti

Vuoden alussa on tapana arvioida mennyttä ja suunnitella tulevaa. Näin myös itsekin tein ja ilokseni huomasin, että menneenä vuonna olin edistynyt monessa asiassa ja ylipäätään oli tapahtunut paljon hyvää. Kiitollisuuden aiheita riitti.

Siitä lähtökohdasta oli mukava kääntää katse tulevaan ja tehdä suunnitelmia. Sain siihen vielä coachausapua ystävältäni, joka osasi asettaa oikeita kysymyksiä ja tsempata. Yksi asia, joka nousi suunnitelmieni kärkeen, oli oman jaksamisen vaaliminen. Teen nimittäin helposti töitä iltamyöhään asti, mikä ei ole pitkän päälle fiksua. Viime viikosta lähtien olenkin aloittanut uuden tavan, että sallin itseni irrottautua työstä entistä aikaisemmin. Saadakseni töpselin kunnolla irti, saatan katsoa televisiosta jotain sarjaa tai lukea kirjaa. Ja olen huomannut, että se toimii. On paljon hauskempaa jännittää, pääseekö oma suosikki pitkälle Selviytyjissä kuin miettiä työhuolia. Olen pikkuhiljaa alkanut ymmärtää, että ilo tulee sallimisesta eikä itseään kohtaan tarvitse olla niin ankara. Vähemmälläkin pääsee.

Armollisuudesta ja sallimisesta puhutaan ajankohtaisartikkelissamme, johon olen haastatellut henkisen kasvun ohjaaja Leena Siitosta. Vaikka työelämän vaatimukset ovat kasvaneet, asetamme suurimmat vaatimukset yleensä ihan itse. Mielen mallit ohjaavat meitä tekemään asioita täydellisesti, mutta sisäistä kriitikkoaan ei kannata kuunnella, vaan tiedostaa, että toisinkin voi ajatella. Artikkelissa Siitonen antaakin hyviä vinkkejä lempeämpään elämään.

Henkilökuvassa esittelemme monipuolisen some-osaaja Sanya Saarisen, joka toimii valmentajana, somestrategina ja opettajana. Saarinen suuntautui alkujaan matkailualalle, mutta aloittikin uransa showbisneksessä. Hotellialallakin työskennellyt Saarinen innostui myöhemmin yrittäjyydestä ja löysi oman alansa somemaailmasta. Saarinen tykkää liikkumisesta ja usein hän lähteekin koiran ja koko perheen voimin metsään samoilemaan ja välillä laavulle makkaraa paistamaan.

Coaching-blogissa Niko Leppänen käsittelee inspiraation voimaa. Inspiraation hetkellä saamme loistavia ideoita ja kaikki tuntuu olevan mahdollista. Energia-aallon hiipuessa egon epäilyt valtaavat ajatuksemme ja moni idea jää toteuttamatta. Kolumnissaan Leppänen kertoo, miten saamme uskallusta toteuttaa ideoitamme.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anna-Maija Kuosmanen tarkastelee johtajuuden vastuunkantoa. Johtajan tehtävä on ottaa vastuu, kun asiat eivät mene toivotulla tavalla tai sattuu virhe. Juuri silloin mitataan johtajuutta, joka edellyttää auttamista, suunnan näyttämistä, innostamista ja alaisten rinnalla seisomista vaikeissakin tilanteissa, Kuosmanen sanoo kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Jaana Toppari pohtii omakuvaamme, joka peilautuu useimmiten ammatin kautta. Tapanamme on esitellä itsemme eri tilaisuuksissa – harrastuksissakin – kertomalla nimen lisäksi ammattimme, vaikka sillä ei ole yleensä mitään tekemistä tilaisuuden kanssa, Toppari huomauttaa kirjoituksessaan.

Hyvinvointi-blogissa Annika Havaste käsittelee uudenvuoden tavoitteita. Sen sijaan, että lupaukset hiipuisivat alkuinnostuksen jälkeen, on mahdollista asettaa itselleen tavoitteita, joilla saavutetaan pysyvä muutos. Kolumnissaan Havaste antaa hyviä vinkkejä ruokavalion parantamiseen.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Leena Siitosen Lempeän elämän käsikirja säätäjille -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme juhlakysely, jossa tiedustelimme, mikä on parasta lehdessämme. Vastaajista valtaosa arvosti lehden monipuolista sisältöä, juttujen ajankohtaisuutta, positiivista ja kannustavaa henkeä sekä selkeää ulkoasua. Arvoimme 5-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi kolme kirjapalkintoa. Pessin, Martelan ja Paakkasen toimittaman Myötätunnon mullistava voima -kirjan voitti Pasi Huotari Jyväskylästä. Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen vuosi -kirjat voitti Anne Karhu Espoosta ja Tiina Notko Sonkasta. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kysely on jo käynnistynyt. Tällä kertaa kysymme miten piristät itseäsi työpäivän lomassa? Kaikkien vastaajien kesken arvomme Viisas Elämän kustantaman Leena Siitosen Lempeän elämän käsikirja säätäjille -kirjan, jonka arvo on 30 euroa.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 24. tammikuuta.

Lempeää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)