PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 24.1.2018 | KOLLEGA.FI
Muutosten vauhdissa

Vuoden alusta lähtien olen ryhtynyt tekemään elämääni pieniä, mutta itselleni merkittäviä muutoksia. Olen opetellut esimerkiksi irtipäästämistä, mikä on tunnolliselle luonteelleni vaikeaa. Minulla kun on halu tehdä kaikki valmiiksi ja mieluiten heti, mutta ajanpuutteen vuoksi se ei yleensä ole mahdollista. Silloin on vain priorisoitava – ja jätettävä kylmästi jotain tekemättä.

Huomasin yllättäen, että tämäkin asia on mindsetistä eli mielentilasta ja asennoitumisesta kiinni. Kun saa mielensä tajuamaan, että tunnollisen tekemisen malli voi olla vaikkapa kotoa opittu, siitä voi vapautua helpommin. Oloni keveni kovasti, kun ymmärsin, että se malli ei ole totta, vaan voin valita toisinkin. Moni asia on alkanut avautua mielenkiintoisten kirjojen ja etenkin webinaarien avulla, joita olen ottanut ohjelmaani. Mielen kehittäminen on tavattoman kiehtovaa, koska se vaikuttaa suoraan arkeen. Pelkästään tämän tammikuun aikana olen saanut oivalluksia, joiden ansiosta olen löytänyt elämääni enemmän iloa ja kepeyttä. Mitä ehtiikään tapahtua vuoden loppuun mennessä…

Muuttumista ja parempaa elämää käsittelee myös Carita Nyberg kolumnissaan. Usein teemme hallaa itsellemme aivan huomaamattamme. Kun opimme tunnistaman itsellemme haitallisia tapoja ja ohjelmointeja, olemme ottaneet ison askeleen kohti parempaa tulevaisuutta. Kirjoituksessaan Nyberg antaa kymmenen toimivaa vinkkiä parempaan elämään.

Henkilökuvassa esittelemme Mari Lämsän, joka toimii valmentajana, kouluttajana, kirjailijana ja yrittäjänä. Sekä järjestelmällisestä työstä että ideoinnista ja uuden luomisesta pitävä Lämsä on ehtinyt työskennellä usealla alalla ja opiskella muun muassa liiketaloutta, steinerpedagogiikkaa ja teatteria. Kirjan kirjoittanut Lämsä rakastaa myös lukemista ja hänellä on aina vinot pinot kirjoja, jotka ovat suurimmalta osin kesken ja joita hän lukee sattumanvaraisesti tilanteen ja mielen mukaan.

Kiire hallintaan -blogissa Anja Kulovesi käsittelee idearikkautta ja keskeneräisiä töitä. Ideoiden pulppuaminen on iloinen lahja, mutta luovuuden kanssa pitää myös oppia tekemään valintoja ja toteuttaa se, mihin ryhtyy. Mutta sekin pitää hyväksyä, että elämässä jää aina jotain kesken, Kulovesi toteaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Kristiina Lampela pohtii organisaatiokulttuuria. Työelämässämme ei ole perinteisesti pidetty suotavana kyseenalaistamista tai epäkohtien nostamista esille. Kuitenkin juuri avoin ja luottamuksellinen toimintakulttuuri, jonka rakentamisessa johdon rooli on ratkaiseva, luo menestyksen edellytykset, Lampela sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa aloittava Mari Lämsä käsittelee työn syvempää merkitystä. Lähes jokainen meistä kaipaa työltään muutakin kuin toimeentuloa. Haluamme kokea, että työllämme on jokin suurempi merkitys. Vietämme suurimman osan valveillaoloajastamme työssä ja on selvää, että ihminen, joka viihtyy työssään, voi paremmin, Lämsä toteaa kirjoituksessaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 7. helmikuuta.

Idearikasta työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)