PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 8.11.2017 | KOLLEGA.FI
Viisi vuotta täynnä!

Lehtemme täyttää upeat viisi vuotta! Takana on 113 julkaistua numeroa ja yli 700 julkaistua juttua ja kolumnia. Laskeskelin juuri, että lehteä on ollut tekemässä näiden viiden vuoden aikana 34 kirjoittajaa ja vierailijakirjoittajiakin on ollut toistakymmentä. Uusia blogeja on tullut tasaiseen tahtiin, joista viimeisimpänä alkuvuodesta aloittanut Uusille urille -blogi.

Aika on kulunut vinhaa vauhtia, eikä kiireelle näy loppua. Lehti on laajentunut pikkuhiljaa aina uusille jännittäville poluille, mikä on tehnyt työstäni tosi mielenkiintoista. Olen laittanut lehteen sieluni ja sydämeni ja halunnut tehdä vain parasta. Se on ollut välillä rankkaa, mutta myös upeaa. Taso pidetään jatkossakin korkealla ja uuttakin on luvassa, kunhan suunnitelmat saadaan toteutukseen. Kannattaa ehdottomasti pysyä mukana jatkossakin!

Viisivuotisjuhlamme kunniaksi lehtemme tarjonta on tavallista runsaampi. Juhlateemaan sopien esittelemme henkilökuvassa työhyvinvoinnin uranuurtaja Marja-Liisa Mankan, joka aloitti työhyvinvoinnin tutkimisen ja kehittämisen jo 90-luvun alussa. Hänen johtamiensa projektien myötä saatiin selville työhyvinvoinnin perustat, jotka pätevät yhä tänä päivänä. Manka toimi pitkään myös työhyvinvoinnin professorina Tampereen yliopistolla ja on ollut innokkaasti jakamassa alan tietoa kaikkien hyväksi. Luennointia rakastava Manka ei ole malttanut jäädä edes kokonaan eläkkeelle, sillä hän haluaa ottaa kantaa ja vaikuttaa asioihin edelleenkin.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg pohtii menestymisen esteitä. Tutkimusten mukaan menestykseen vaikuttaa merkittävästi oma näkökulma siitä, pitääkö epäonnistumisia itsestä johtuvina vai ajatteleeko, että asiat voi korjata helposti. Kolumnissaan Nyberg esittelee seitsemän asiaa, jotka estävät menestyksen.

Kiire hallintaan -blogissa Anja Kulovesi käsittelee esimiehen työnarkomaniaa. Kiihkeän suorittamisen maailmassa on hyvä muistaa, että esimiehetkin harjoittelevat elämään kiireen kanssa ja että jokainen miestä vaikuttaa oman yhteisönsä ilmapiiriin. Kiire on yhteinen riesa ja syyttelyn sijaan voimme pikemminkin yrittää auttaa toisiamme, Kulovesi toteaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa JP Jakonen antaa käytännöllisiä neuvoja ajankäytön kehittämiseen. Yleensä yritämme tehdä päivän aikana liikaa ja liian isoja asioita, mikä johtaa riittämättömyyden tunteeseen ja työtuntien venymiseen. Mieli toimii parhaiten, kun se saa selkeät ohjeet. Jakonen esittelee kolumnissaan tehokkaita vinkkejä.

Uusille urille -blogissa Jaana Toppari pohtii puolison vaikutusta uravalintoihin. Vaikka Suomessa pitäisi olla tasa-arvo, se ei aina näytä toimivan. Niin aviomies kuin vaimokin voi teilata toisen haaveet ja estää unelmien työpaikan saamisen. Perheellinenkin voi kaikesta huolimatta tehdä uraa, Toppari toteaa kolumnissaan.

Vierailija-blogin toinen kirjoittaja Mari Lämsä käsittelee arvostuksen tärkeyttä. Jokainen meistä haluaa tuntea, että meitä ja työpanostamme arvostetaan. Harmillisen usein kuitenkin podemme arvostusvajetta työssä. Kolumnissaan Lämsä antaa vinkkejä, miten voimme luoda arvostuksen ilmapiirin työpaikallemme.

Kirjablogissa arvioimme Anne Birgitta Pessin, Frank Martelan ja Miia Paakkasen Myötätunnon mullistava voima -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi kyselymme, jossa tiedustelimme, riittääkö työaikasi tehtävien suorittamiseen vai joudutko tekemään ylitöitä tai viemään töitä kotiin. Saimme lähemmäs sata vastusta. Vain noin 40 prosentille vastaajista työaika oli riittävä ja noin 60 prosenttia vastaajista joutui tekemään joko ylitöitä tai jatkamaan työpäivää kotonaan. Kyselyn mukaan työtä tuntuu olevan aivan liikaa työaikaan nähden. Arvonnan palkinnon, Talentum Pron kustantaman ja Juha T. Hakalan kirjoittaman Kohtuuden kirjan, voitti Anitta Mäkikangas Jokelasta. Onnittelut Anittalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo käynnistynyt. Vuosipäivän merkeissä kysymme, mistä pidät eniten lehdessämme? Kirjapalkintoja, jotka ovat PS-kustannuksen kustantamia, on juhlan kunniaksi kolme. Kaikkien vastaajien kesken arvomme yhden Pessin, Martelan ja Paakkasen kirjoittaman Myötätunnon mullistava voima -kirjan (arvo 45 euroa) sekä lisäksi kaksi Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen vuosi -tehtäväkirjaa (arvo 29 e/kpl).

Seuraavat artikkelit julkaistaan keskiviikkona 22. marraskuuta.

Upeaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa.

  1. Marja kommentoi 9.11.2017 klo 12.53
    Kiitos kommentista! On ihana kuulla, että lehti ilahduttaa ja hyödyttää! Se on paras palkinto lehden tekijöille! T. Päätoimittaja
  2. Outi kommentoi 9.11.2017 klo 10.15
    Kiitos hienosta lehdestä, jonka ilmestymistä odotan aina viikon iloisena kohokohtana. Lehden artikkeleista on ollut paljon käytännön apua mm. suhtautumisessani työelämään.

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)