HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI JA KUVA ERJA JÄRVELÄ | 22.11.2017 | KOLLEGA.FI
Syväluotaava syksy

Syksy on minulle aina jonkinlaista itseni uudelleen luomisen ja oman elämäni merkityksellisyyden tarkastelun aikaa. Enkä tarkoita sillä mitään uuden harrastuksen tai dieetin aloittamista, joita naistenlehdet ovat syksyisin pullollaan. Tarkoitan perinpohjaista elämän suunnan arviointia ja itsensä peilaamista olemassaolevaan tilaan.

Erja Järvelän intohimona on auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Haluan joka vuosi tarkistaa, että olen edelleen menossa siihen suuntaan, johon olen seitsemän vuoden ajan hatarasti kuvitellut haluavani. Haluan myös tarkistaa, etten mukavuudenhalussani jätä tekemättä jotain, mikä olisi todella tärkeää tämän elämänpolun toteuttamiselle.

Tällainen vaatii aikamoista masokismin sietämistä, sillä itselleen perinpohjaisen rehellisenä oleminen ei ole millään tavalla helppoa. Sellaisten askelten ottaminen, jotka alkavat muuttaa ei-toivottua omaa olemista on haasteellista, koska se vaatii uskallusta, mielikuvitusta ja jonkinasteista hullun uskoa omaan tekemiseen ja suuntaan. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että mieluummin syväluotaan itseäni säännöllisesti kuin jätän huomioimatta syvimpien tarpeitteni toteuttamisen tässä elämässä. Itseä ei kannata päästää helpolla!

Luin Janet Bray Attwoodin kirjan Passion Test, josta noteerasin tämän itsetutkiskelua tukevan ja itseäni koskettaneen ajatuksen: “Et ole olemassa vain ansaitaksesi elantosi. Olet olemassa auttaaksesi maailmaa elämään laajemmin, suuremmalla visiolla, hienostuneemmalla toivon ja onnistumisen hengellä. Olet täällä rikastuttaaksesi maailmaa, joten köyhdytät itseäsi, jos unohdat tehtäväsi.”

Mielestäni suurinta ihmiskunnan lahjakkuuden hukkaamista on se, että pidämme omat, ainutlaatuiset, maailman hyvinvointia lisäävät kykymme tai ominaisuutemme piilossa. Meillä on lähes velvollisuus uskaltaa tulla ulos maailmaan omana itsenämme omaa persoonallisuuttamme luovasti ilmaisten, antaa panoksemme parempaan maailmaan ja ihmisten ajatteluun ylipäätään. Olen itse kamppaillut tämän asian kanssa, koska olen ollut aina melko ujo ja itseni “framille” pistäminen on joskus ollut vaikeaa. Tässä asiassa olen kuitenkin onnistunut kasvamaan aimo harppauksen. Osaan jo olla oma itseni melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa ja sanoa sen, mitä haluan. Ei aina tarvitsekaan, mutta silloin kun haluaa, on siihen melkein velvollisuus. Se vie asioita, maailmaa ja itseäkin eteenpäin.

Kuva Nathan Dumlao/Unsplash

Sisälläni on tarve ylittää itseni jonkin suuremman tähden. Tiedän, että se on tärkeää. Ehkä oma tavoitteeni on ollut askel askelelta lakata välittämästä arvostelusta tai epävarmuuden tunteista, joita aika ajoin koen. Tajuan, etten halua niiden olevan esteenä sille jollekin, jota olen luomassa tähän maailmaan pitkällä tähtäimellä. Omien näennäisten rajoitteiden tietoinen purkaminen on jopa hauskaa, kun osaa suhtautua itseensä riittävän armollisesti.

Oma raaka itsetutkiskeluni ei anna anteeksi henkistä laiskuutta, vaan piiskaa minua eteenpäin. Positiivisen hulluuden, ainutlaatuisuuden ja persoonallisuuden vaaliminen on tullut minulle yhdeksi tärkeäksi ohjenuoraksi oman polun luomisessa. Vain sitä vaalimalla voin tuoda maailmaan lisää jotain hyvää, jota kaikesta huolimatta tiedän olevan olemassa. Ei ole aina helppoa uskoa asioiden menevän parempaan suuntaan, mutta olen vakuuttunut, että se on mahdollista. Omassa elämässä, maailmassa ja universumissa.

Haaveiletko sinä paremmasta maailmasta ja mietitkö koskaan, miten oma persoona ja omat teot voisivat liittyä siihen? Mitkä voisivat sinulle olla niitä haastellisia oman hyvän itsen toteuttamiseen liittyviä asioita ja keinoja, jotka toteutuessaan voisivat tuoda tähän maailmaan pienen lisäripauksen kauneutta, rakkautta tai hyvää oloa?

Erja Järvelä on hyvinvointivalmentaja, joka opiskelee luonto- ja ympäristöneuvojaksi. Lisätietoja Järvelästä löydät osoitteesta http://www.mixingnuts.fi/. Lue myös Järvelän aiemmat jutut Ihmisyyden puute ja Luonto elvyttää.

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)