PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 11.10.2017 | KOLLEGA.FI
Kuunteleminen kannattaa

Kuunteleminen ei ole helppoa, tiedän sen omasta kokemuksestani. Kun on innoissaan, tulee itse puhuttua paljon enemmän kuin kuunneltua toista. Kuunteleminen kuitenkin kannattaa, sen olen oppinut haastatteluja tehdessäni. Kun antaa toiselle tilaa kertoa, saa kuulla todella kiehtovia tarinoita ja oppii toisesta lyhyessäkin ajassa paljon.

Työpaikallakin voi saada paljon hyvää aikaan sillä, että pysähtyy – kaiken kiireen keskellä – hetkeksi kuuntelemaan toista. Kuunteleminen kertoo, miten arvostamme toista. Jos jaksaisimme kuunnella työkaveriamme keskittyneemmin, voisimme myös ymmärtää häntä paremmin. Usein nimittäin mietimme omaa vastaustamme toisen puhuessa, emmekä jaksa keskittyä joka sanaan. Silloin saatamme hukata viestin ytimen tai jopa käsittää sen väärin. Sillä, että ihminen saa itsensä kuulluksi, on yllättävän kauaskantoisia vaikutuksia. Kuuntelemista kannattaa harjoitella!

Vinkkejä kuuntelemisen jaloon taitoon antaa Carita Nyberg Tasapainon avaimet -blogissaan. Sanat merkitsevät vain kymmenen prosenttia viestin perille saamisesta ja vielä tärkeämpää on se, miten sanot ja mitä kehosi viestii. Vaikka kuunteleminen ei olisi meille luontaista, jokainen voi oppia hyväksi kuuntelijaksi. Se vaatii harjoittelua, mutta palkintona on onnistumisia ja aitoja kohtaamisia, Nyberg vakuuttaa.

Lehtemme henkilökuvassa esittelemme Sirpa Lehmuksen, joka toimii OP-Kiinteistökeskuksen myyntijohtajana. Alun perin sähkövoimateknikkona uransa aloittanut Lehmus on ehtinyt vaihtaa alaa jo kahdesti. Aiemmin Nokiassakin työskennellyt Lehmus on matkustanut laajasti niin Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa kuin Intiassakin ja kokenut monenlaisia seikkailuja. Vauhtia rakastava Lehmus nauttii tekemisestä ja tykkää kotonaankin toteuttaa erilaisia rakennusprojekteja.

Työelämän psykologiaa -blogissa Kristiina Lampela käsittelee positiivista psykologiaa ja sananlaskujen merkitystä toimintaamme. Sananlaskut ovat osaltaan säädelleet jopa käyttäytymistämme, kun aiemmin arvostettiin muun muassa vakavuutta ja vaikenemista. Vielä nykyäänkin ne vaikuttavat esimerkiksi myönteisten tunteiden ilmaisemiseen työpaikoilla, Lampela toteaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti antaa vinkkejä uskomusten tarkasteluun. Useimmat meistä haluaisivat tehdä uraloikan kohti unelmatyötään, mutta uskomuksemme estävät meitä. Luulemme itsestämme yleensä vähemmän, kuin mihin pystymme. Omia uskomuksiaan kannatta ravistella, niin voi yllättyä iloisesti, Huitti sanoo kolumnissaan.

Seuraavat jutut julkaisemme keskiviikkona 25. lokakuuta.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

P.S.
Jo yli 15 500 lukijaa on käynyt lehtemme sivuilla viimeisen kuukauden sisällä. Kiitos sinulle lukijamme!

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)