PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 13.9.2017 | KOLLEGA.FI
Vastapainoa työlle

Työ vie helposti mennessään ja sen alle tahtovat jäädä monet kivatkin asiat. Tämän olen omassa työssäni monesti havainnut. Kun tekemistä riittää, ei millään malta lopettaa. Aina voi tehdä vielä seuraavan ja sitä seuraavankin työn, niin huomenna on helpommin. Vaan kun ei ole. Sen sijaan olen huomannut, kuinka tärkeää työstä irtautuminen ja harrastukset ovat.

Olin tänä syksynä aikeissa lopettaa – työkiireiden takia! – espanjan opiskeluni Työväenopistossa, jossa olen sitkeästi käynyt jo vuosia. Onneksi en lopettanut. Aloitin viime viikolla uuden lukukauden ja olin aivan innoissani! Tapasin vanhat opiskelukaverini, joiden kanssa olen viettänyt monta ratkihauskaa hetkeä. Tajusin, miten hyvä työasioiden nollaus kielen opiskelu minulle on. Lisäksi espanjan kieli on laajentanut maailmankuvaani ja lattarimusiikki on kielen kautta tullut omaksi. Nautin suunnattomasti, kun ymmärrän vaikkapa Enrique Iglesiaksen tai Chayannen laulun sanoja. Halu oppia lisää on vain kasvanut. Ja kaiken bonuksena ovat lomamatkat espanjankieltä puhuviin maihin. On valtavan antoisaa pystyä puhumaan paikallisten kanssa edes jotain ja tulla ymmärretyksi! Kaikki tämä kiva on tullut harrastuksen myötä. Nykyään ajattelenkin, että hauskoja asioita elämässä pitää lisätä, niin sitten jaksaa työssäkin paremmin!

Syksyn uusista aloituksista ja omien valintojen tekemisestä kirjoittaa myös Anja Kulovesi Kiire hallintaan -blogissa. Samaan tapaan kuin vaihdamme kausivaatteet toisiin, meidän tulisi pysähtyä hetkeksi miettimään suuntaa tekemisillemme. Kolumnissaan Kulovesi antaa käyttökelpoisia vinkkejä oman suunnan ja rooliin löytämiseen.

Lehtemme henkilökuvassa esittelemme Suomen ja Yhdysvaltain kaksoiskansalaisen Maiju Lehmijoki-Gardnerin, joka on asunut ja työskennellyt Amerikassa jo runsaat kaksikymmentä vuotta. Historian tutkijana aloittanut ja myöhemmin sairaanhoitajaksi opiskellut Lehmijoki-Gardner toimii tätä nykyä valmistavien terveysohjelmien johtajana Loyolan yliopistossa Marylandissa, jossa luotsaa viittäsataa terveysaloista kiinnostunutta oppilasta. Kovaan työtahtiin tottunut Lehmijoki-Gardner viihtyy Yhdysvalloissa ja kokee itsensä uudisraivaajanaiseksi, joka on päässyt osaksi amerikkalaista unelmaa.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg pohtii, miksi hyvät työntekijät vaihtavat työpaikkaa. Mielenkiintoinen työ ja hyvä palkka eivät enää yksistään riitä motivoimaan työntekijöitä. Sen sijaan työpaikan vetovoima perustuu usein hyvään esimieheen. Kolumnissaan Nyberg kertoo tärkeimmät syyt, jotka johtavat työpaikan vaihtoon.

Uusille urille -blogissa Jaana Toppari käsittelee käyttäytymisen ja vuorovaikutuksen merkitystä työyhteisössä. Harvemmin tulemme miettineeksi, miten pitäisi käyttäytyä, että olisi hyvä alainen tai työkaveri. Hyvillä käytöstavoilla pääse kuitenkin jo pitkälle. Kolumnissaan Toppari antaa toimivia vinkkejä parempaan työelämään.

Elämä järjestykseen -blogissa Mia Blanc kertoo kapselipukeutumisesta. Monelle meistä on varmasti tuttua runsautta pursuileva vaatekaappi, jossa ei kuitenkaan ole mitään päällepantavaa. Kapselipukeutuminen, joka tarkoittaa tiivistettynä itselle sopivia vaatteita, jotka käyvät hyvin yhteen, ratkaisee tämän ongelman. Kolumnissaan Blanc kertoo miten kapselipukeutumisen alkuun pääsee.

Vieralija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Mari Lämsä, joka käsittelee asioihin suhtautumisen merkitystä elämään. Se, miten katsomme itseämme, vaikuttaa hyvinvointiimme, itseluottamukseemme ja menestykseemme. Kolumnissaan Lämsä antaa vinkkejä myönteisyyden lisäämiseen ja henkisen vahvuuden lisäämiseen.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 27. syyskuuta.

Iloista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)