KIIRE HALLINTAAN

Mainos
TEKSTI ANJA KULOVESI KUVA ASHELINE APPLETON | 13.9.2017 | KOLLEGA.FI
Kiireenkesyttäjän syysrituaalit

Onko syksy sinulle uusien alkujen juhlaa? Aikaa, jolloin aloitat kiinnostavan harrastuksen, järjestelet kotia ja aikataulujasi uuteen uskoon. Tällainen potku syntyy usein valoisan kauden energioista ja sen myötä kollektiivisesta innostuksesta. Inspiroidumme syksyn uusista opiskelu-, liikunta- ja kulttuuriohjelmista. Siirrymme kesäelämästä syystoimeliaisuuteen.

Anja Kulovesi on tietokirjailija ja Kiireenkesytys-konseptin luoja.

Mitä, jos nappaisimme tänä syksynä tästä vuodenaikojen välisestä tuulenvireestä kiinni ja kirkastaisimme samalla omaa työrooliamme. Kaikki työ ilmentää jotain suurempaa ideaa ja sen esittämistä. Meillä on yhteinen tarina ja jokaisella on oma mielenkiintoinen roolinsa siinä. Syksy on erinomainen syy uudelleen inspiroitumiselle tässä jatkuvasti muuttuvassa tarinassa.

Samaan tapaan kuin siirrät kausivaatteet laatikkoon ja nostat uudet esille, voit pysähtyä hetkeksi miettimään suuntaa tekemisillesi. Millaisessa tarinassa haluat sydämestäsi olla mukana? Syttyminen ja motivaatio on löydettävä henkilökohtaisesti yhä uudelleen ja uudelleen. Olet tutun ja tuntemattoman välimaastossa. Mikä on se suunta, joka sinua eniten houkuttelee? Millaisia tosirooleja tarvitset tarkoituksellisen työn tekemiseen? Kenelle teet ja miten? Mistä historiallisista ideoista olet valmis luopumaan? Elämä on myös jatkuva luopumisprosessi. Tee syysinventaari ja kirjaa siihen itsellesi vaikkapa seuraavat otsikot: Tarina, jossa haluan olla mukana/Tosiroolejani/Luopumislista.

Oman tarinan avainhenkilönä

Paras lahja, jonka voit itsellesi lahjoittaa on lempeä aikalisä itsesi kohtaamiseen.  Maailmassa, jossa elämme, tuntuu joskus tapahtuvan liikaa. Koska haasteet ovat monimutkaisia ja niiden mittasuhteet ovat kasvaneet, tarvitsemme uudenlaista asennetta ja uusia taitoja.

Muutos tapahtuu aina ensin mielessä ja sen jälkeen tekemissämme valinnoissa. Voima tulee sisältämme. On eri asia keskittyä selviytymiseen kuin tasapainon ja rauhan saavuttamiseen. Jos syksyisen inventaarikartan tekeminen on sinulle sopiva rituaali, vie itsesi inspiroivaan, rauhalliseen paikkaan ja kirjaa ajatuksiasi yllä mainittujen otsikoiden alle. Tarina, jossa haluat olla mukana auttaa kirkastamaan suuntaa. Olet avainhenkilö, et vain passiivinen todistaja. On olemassa suurempi tarina, joka ilmenee kauttasi. Ole tietoinen siitä ja rakenna silta sen ja itsellesi tärkeiden päämäärien välille.

Tosiroolit käyttöön

Mitkä ovat niitä mielenkiintoisia, sinun näköisiäsi rooleja, joissa voit sekä toteuttaa itseäsi että palvella parhaiten? Anna mielikuvituksesi sanoittaa roolit niin, että ne todella ilahduttavat sinua. Oletko rakentava rohkaisija vai harmoniaan opastaja? Tai kenties tavoitteiden kirkastaja ja inspiraatiotulien sytyttäjä? Moni työyhteisö kaipaa ilonsäikeiden punojia ja kulttuurien välisten siltojen rakentajia. Kun olet tunnistanut omat salaiset roolisi, käytä niitä ilolla.

Tulin itse vilkaisseeksi äskettäin omaa vaatekaappiani arvioiden, miten tosiroolini siellä näkyvät. Tarkasteluni lopputuloksena päädyin laittamaan kierrätykseen joitain täysin eilisiin tarpeisiin sopineita asuja.

Luovu liiasta

Luopumislista on tärkeä myös terveiden rajojen säilyttämiseksi. Joillain meistä on taipumus rakentaa vuoria, joissa kaikkea on liikaa. Muista, että on helpompi oppia vedättämään itseään yhä tehokkaammaksi kuin oppia siitä pois. Meidän on opittava elämään sen ongelman kanssa, että kaikkea on liikaa. Vastaus ei ole enemmän ja nopeammin vaan fiksummin ja luovemmin.

Jos syksyn suunnitelmiisi sisältyy oma hyvinvointi, mieti, mitä haluaisit sisällyttää jokaiseen päivääsi ja mistä kannattaisi luopua!

Anja Kulovesi on tietokirjailija ja Kiirenkesytys-konseptin luoja. Lisätietoja Kulovedestä löydät osoitteesta https://www.facebook.com/kiireenkesytys/.

Lue myös Kuloveden edellinen kolumni Kolme parasta ohjetta.

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)