KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 2.8.2017 | KOLLEGA.FI
Unelmasta toteutukseen

Haaveiletko muutoksesta tai oletko muuten vain kyllästynyt nykyiseen olotilaasi? Usein mietimme muutosta, mutta emme saa mitään aikaiseksi. Harvoin meillä myöskään on tsempparia, joka potkisi meitä eteenpäin. Nyt tällainen apuri on kirjan muodossa. Opinto-ohjaajina pitkään toimineet Leena Ståhlberg ja Marjaana Herlevi ovat kirjoittaneet Omannäköinen elämä -oppaan, joka kannustaa askel askeleelta muutoksen teossa.

Ensimmäisessä osassa keskitytään perustan luontiin. Uuden aloittaminen on aina vaikeaa. Varsinkin, jos ei oikein tiedä, mitä tahtoo. Unelman hahmottaminenkin voi viedä aikaa. Mutta siihen kannattaa kirjan mukaan perehtyä kunnolla. Yksi hyvä keino kartoittaa haluamaansa, on tarkastella arvojaan. Ne kertovat meistä paljon. Voimme hyvin silloin, työ vastaa omia arvojamme. Kirja opastaa kädestä pitäen etsimään omia arvojaan muun muassa ehdottamalla parin sivun verran sanoja, joista voi valita itselleen tärkeimmät. Kirja kehottaa myös etsimään vahvuuksia, joita meillä on paljon. Harjoitusten avulla voi löytää niitäkin vahvuuksia, joita ei luullut omaavansa.

Toisessa osassa neuvotaan hankkimaan tietoa ja vertailemaan vaihtoehtoja ja annetaan ihan konkreettisia ohjeita. Kirja antaa myös eväät tavoitteiden tekemiseen ja niiden toteuttamiseen. Kirjassa puhutaan myös asenteen ja myönteisyyden merkityksestä sekä sinnikkyyden tärkeydestä.

Kirja on hyvin käytännönläheinen ja sisältää lukemattomia harjoituksia, jotka auttavat päämäärän saavuttamisessa. Omannäköinen elämä laittaa kysymään itseltään paljon kysymyksiä ja pistää miettimään sekä kannustaa muutoksen tekemisessä. Kirja on ikään kuin kanssakulkija ja innostaja, joka auttaa muutosprosessin läpiviennissä.

Kirja sopii kaikille, jotka ovat valintojen edessä ja miettivät yhtälailla uutta opiskelupaikkaa tai työpaikan tai alan vaihtamista.

Kirjan nimi
Tekijät
Kustantaja
Painovuosi
Sivumäärä
Hinta
Omannäköinen elämä
Leena Ståhlberg, Marjaana Herlevi
PS-kustannus
2017
207 sivua
35 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)