PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA E KASANEN | 2.8.2017 | KOLLEGA.FI
Muistetaan nauttia

Olen ollut työn tuoksinassa jo toista viikkoa. Alku ei ollut niin hankala, kuin monena aiempana vuotena, sillä säät eivät olleet helteiset töitä aloittaessani. Solahdin arkeen tosi nopeasti. Siitä piti huolen lehden teko, joka tempaisi kerralla mukaansa.

Silti en haluaisi unohtaa monia kivoja asioita, joita tein loman aikana. Yksi niistä on romaanien lukeminen, jota rakastan. Yleensä minulla on aikaa lukea niitä vain lomalla, sillä arkena luen lähinnä ammattikirjallisuutta. Nyt olen vakaasti päättänyt tuoda tämän lomanautinnon myös arki-iltoihin. Aion raivata tilaa lukemiselle, sillä tarinat vievät toisiin maailmoihin ja virkistävät valtavasti. Mielikuvituksessa tapahtuva seikkaileminen tekee hyvää aivoille ja on parasta vastapainoa työlle. Ja lukemiseen riittää varttikin. Siinäkin ajassa pääsee irti arjen puurtamisesta. Ei siis unohdeta nauttia elämästä, vaikka loma loppuikin!

Lomaltapaluu on hyvää aikaa tarkastella omaa työtään. Jos oma työ ei enää maistu, kannattaa pohtia, mitä asialle voisi tehdä. Ajankohtaisartikkelissamme paneudumme omannäköisen muutoksen tekemiseen. Aina ei suunta kuitenkaan ole selvillä, vaan asioita joutuu pohtimaan syvällisesti arvojaan myötä. Unelmien tavoittelussa kannattaa kuitenkin muistaa, että niitä ei useinkaan saavuteta ilman työtä, yrittämistä ja ponnisteluja, Leena Ståhlberg sanoo lehtemme haastattelussa.

Henkilökuvassa esittelemme monipuolisen uran tehneen Kristiina Lampelan, joka toimii työnohjaajana, coachina, kouluttajana ja terapeuttina. Työelämän psykologiasta jo nuorena kiinnostunut Lampela on lukenut itsensä sekä kasvatustieteiden maisteriksi että psykologiksi. Aiemmin palkkatyössä muun muassa Nokialla työskennellyt Lampela ryhtyi yrittäjäksi kymmenen vuotta sitten ja nauttii erityisesti siitä, että voi tehdä omannäköistä työtään vapaasti erilaisista ja määrittelemättömistä rooleista käsin.

Coaching-blogissa Niko Leppänen johdattelee meidät stressittömään arkeen. Kun loma loppuu, moni ahdistuu. Vaikka meistä näyttää siltä, että työ aiheuttaa meille stressiä, tämä ei pidä paikkaansa, sillä työ on itsessään neutraalia. Mutta ajattelu aiheuttaa tunteemme ja ihmismieli on tehokas löytämään syyt ulkopuolelta, Leppänen sanoo kolumnissaan.

Uusi kirjoittajamme Anna-Maija Kuosmanen aloittaa Johtajuuden ytimessä -blogissa. Hän pohtii esimiehen monitahoista vastuuta. Johtaja on se, joka näyttää, että on sallittua olla oma itsensä. Hän uskaltaa myös itse olla oma itsensä silläkin uhalla, että osoittaa, ettei aina tiedä eikä osaa kaikkea, eikä pärjää yksin, vaan yhdessä joukkojensa kanssa, Kuosmanen toteaa kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Jaana Toppari mietiskelee kesäaikaa rekrytoinnin näkökulmasta. Kesällä kaikki ovat lomalla, eikä haastatteluja kannata edes sopia. Mutta lomakauden kääntyessä loppupuolelle, työhön paluu voikin tuntua tylsältä ja uusien tehtävien houkutus vastustamattomalta.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä kertoo metsän ja luonnon hyvinvointivaikutuksista. Metsässä oleskelu vaikuttaa esimerkiksi elimistön puolustusmekanismeihin elvyttävästi ja Japanissa lääkärit määräävät metsässä oleilua erilaisiin oireisiin. Meillä Suomessa metsä on lähellä ja sinne kannattaa Järvelän mukaan ehdottomasti mennä virkistymään.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Leena Ståhlbergin ja Marjaana Herlevin Omannäköistä elämää -kirjan.

Sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, aiotko aloittaa jonkun harrastuksen syksyllä, ja jos niin minkä. Saimme runsaat 130 vastausta. Valtaosa vastaajista, eli yli 70 prosenttia, aikoo aloittaa uuden harrastuksen ja noin 20 prosenttia ilmoitti, ettei ryhdy uuteen. Loput vajaat kymmenen prosenttia ilmoitti jatkavansa entisiä harrastuksiaan. Eniten aiotaan aloittaa liikuntaharrastuksia, kuten lenkkeily, kuntosali, uinti ja kävely. Toiseksi eniten halutaan opiskella kieliä, kuten espanjaa, italiaa ja ranskaa. Kyselyn palkinnot, kaksi kappaletta Mari Lämsän kirjoittaman Naurun hyvää tekevä voima -kirjaa, voittivat Carita Ketko Helsingistä ja Virve Lehmus Hämeenlinnasta. Onnittelut Caritalle ja Virvelle sekä kiitokset kaikille osallistuneille.

Uusi kyselymme on jo käynnistynyt! Tällä kertaa tiedustelemme, mikä on parasta työssäsi ja miksi. Vastaajien kesken arvomme PS-kustannuksen kustantaman Leena Ståhlbergin ja Marjaana Herlevin Omannäköinen elämä -kirjan, jonka arvo on 35 euroa. Kirjoja on jaossa kaksi kappaletta!

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 16. elokuuta.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)