PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 30.8.2017 | KOLLEGA.FI
Itsensä kehittämisestä

Viimeisen vuoden aikana olen yrittänyt tehdä työasioita fiksummin ja johtaa itseäni paremmin. Olen tarttunut moneen hyvään vinkkiin ja kokeillut niitä. Useimmat ovatkin auttaneet hetkellisesti johonkin tiettyyn asiaan, kuten vaikkapa stressinhallintaan, mutta yleensä hyväkin neuvo on unohtunut jo parissa viikossa.

Uusia virkistäviä näkökulmia itsensä johtamiseen sain, kun haastattelin lehtemme artikkeliin JP Jakosta, joka coachaa ihmisiä ja on kirjoittanut aiheesta kirjoja. Mielenkiintoisessa keskustelussamme Jakonen kertoi, että keskitymme helposti pieniin temppuihin ja taktiikoihin, kun meidän pitäisi nähdä suurempi kokonaiskuva. Meillä jokaisella on jokin iso asia, jota muuttamalla vaikutamme samalla moneen muuhun asiaan. Tätä Jakonen kutsuu avainmuutokseksi. Muutos ei ikinä ole helppo, mutta pysyviä tuloksia saa aikaan vain keskittymällä oleelliseen. Oman avainmuutokseni jo oivalsin ja myös ymmärsin, ettei sen toteuttaminen olekaan mikään läpihuutojuttu, vaan vaatii aikaa ja sitkeyttä sekä armollisuutta itseä kohtaan.

Itsensä johtamiseen paneudumme perusteellisemmin ajankohtaisartikkelissamme, jossa JP Jakonen kertoo omia näkemyksiään aiheesta. Oli sitten kyse työstä tai vapaa-ajasta, tapamme istuvat tiukassa. Jos haluamme pyrkiä kohti parempaa elämää, se vaatii muutosta. Mutta muutoksen ydin on nähdä ensin oma toimintansa objektiivisesti ja tuomitsematta, ja vasta sen jälkeen pohtia uudenlainen tapa toimia, Jakonen toteaa artikkelissa.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Riitta Hyppänen käsittelee epämukavuusalue-ilmaisua ja sen monimuotoista merkitystä. Työelämässä johtajat käyttävät ilmaisua muutosten yhteydessä ja yksittäiset ihmiset kannustaessaan itseään ja toisiaan. Sanavalinnoilla on kuitenkin suuri merkitys ja monen vanhentuneeksikin mieltämän epämukavuusalue-hokeman voisi jo korvata paremmalla, Hyppänen ehdottaa.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen pohtii viestinnän häiriöitä työpaikalla. Vaikka kuinka yritämme viestiä oikein, tiedonkulku yleensä takkuaa ja viestit muuttavat matkan varrella muotoaan. Vastuu tiedonkulusta kuuluu kaikille ja usein isotkin jutut saadaan selvitettyä, kunhan yritämme vilpittömästi ymmärtää toisiamme, Lavonen sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Leena Ståhlberg käsittelee valintojen tekemistä. Valinnoissa, etenkin työelämään ja omaan työuraan liittyvissä, on kysymys rohkeudesta pysähtyä miettimään. Valintojen tekeminen ei ole helppoa, mutta pystymme kehittymään siinä syvällisen itsetutkiskelun ja pohdinnan kautta, Ståhlberg toteaa artikkelissaan.

Hyvinvointiblogissa Annika Havaste kertoo kuitujen hyvää tekevästä vaikutuksesta. Kuidut vaikuttavat muun muassa verensokerin tasapainoon, painon pysymiseen kurissa sekä aivojen toimintaan. Kolumnissaan Havaste ja antaa hyviä vinkkejä kuitupitoisen ravinnon lisäämiseen.

Viime sunnuntaina päättyi kyselymme, jossa tiedustelimme, mikä on parasta työssäsi ja miksi. Saimme  lähes kaksisataa vastausta! Parhaimmiksi asioiksi työssä rankattiin tehtävien monipuolisuus, vaihtelevuus ja itsenäisyys. Toiseksi tärkeimpänä työssään vastaajat pitivät työkavereitaan ja hyvää työpaikan ilmapiiriä. Kolmanneksi eniten iloa tuotti asiakkaiden kanssa työskentely. Arvonnan palkinnot, PS-kustannuksen kustantamat Leena Ståhlbergin ja Marjaana Herlevin Omannäköinen elämä -kirjat, voittivat Vesa Leponiemi Tampereelta ja Pirjo Holanti Kotkasta. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille.

Uusi kilpailu on jo käynnissä. Tällä kertaa kysymme, työskenteletkö mieluiten tiimissä vai yksin ja miksi? Kyselyn arvonnan palkintona on kaksi kirjaa: Viisas Elämän kustantamat ja JP Jakosen kirjoittamat kirjat Stressivapaa johtaja (arvo 25 euroa) ja Stressivapaa yrittäjä (arvo 27 euroa).

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 13. syyskuuta.
Sitä ennen perjantaina julkaisemme syyskuun energiakuvan.

Mielekästä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)