KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN JA KIRJOITTAJAT | 14.6.2017 | KOLLEGA.FI
Kirjavinkkejä kesään

Kesällä on aikaa lukea. Kokosimme muutaman kirjavinkin sadepäivien varalle tai rantalukemiseksi. Vinkit ovat antaneet lehtemme kirjoittajat.

Eeva Heinosen suositus: Lempeät dekkarit

Kuolleet linnut eivät laula, Alan Bradley, Bazar 2017

Tykkään Alan Bradleyn ”dekkareista”, joissa seikkailee salapoliisitoimintaa harrastava ja kemian salat tunteva 11-vuotias Flavia de Luce. Tarinat ovat viihdyttäviä ja keveitä, eikä niissä mässäillä raaoilla yksityiskohdilla, vaan tarinat ennemminkin hauskuuttavat päähenkilön kemianharrastuneisuuden, kummallisen perhehistorian ja sietämättömien sisarussuhteiden takia. Ajaksi on valittu viisaasti leppeä 50-luku, jolloin rikokset ja niiden ratkonta tapahtuvat ilman nykyisiä kommunikointivälineitä.

Sarjasta on ilmestynyt viisi osaa, joista neljä ensimmäistä saa pokkarina. Usein sarjojen ensimmäiset ovat parhaat, niin tässäkin tapauksessa. Aion silti innolla kurkistaa uusimman kirjan syövereihin heti kun se on mahdollista. Suosittelen lämpimästi!

Yllä tiedot sarjan viimeisimmästä kirjasta.

Erja Järvelän vinkki: Ranskalainen ihmissuhdetarina

Krokotiilin keltaiset silmät, Katherine Pancol, Bazar 2011

Kirja on erittäin viihteellinen, käsittelee isoja teemoja ja sopii mainiosti kesälukemiseksi. Tarinan ihmiset ihmettelevät maailman menoa ja itselleen tapahtuvia asioita, jotka pakottavat elämän uudenlaisiin uomiin. Kirja on humoristisen naivistisesti kirjoitettu ja mitä mainioin keski-iän kriiseilyn kuvaus.

Henkilöhahmoja on paljon, keski-ikäisistä teineihin. Romaani on ihanan ranskalainen ja jollain tapaa erilainen, ihastuin siihen heti. Kiinnostavaksi sen tekee henkilökuvausten aitous ja se, että maailmassa todella tapahtuu meille kaikille ihan kaikenlaista, eikä mikään ole itsestäänselvää – mihin on helppo samaistua. Ja mikä ihaninta, jos kirjaan ja tyyliin tykästyy, näiden henkilöhahmojen ympärille on rakennettu kaksi seuraavaakin Pancolin romaania, Kilpikonnien hidas valssi sekä Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin.

Miia Huitin suosikki: Oivalluttava tunnekirja

Tunnekuvakirja, Camilla Tuominen, Readme.fi 2016

Camilla Tuomisen Tunnekuvakirja oivalluttaa meille kuvien ja eloisan tekstin avulla hauskasti sitä, miltä tunteemme näyttävät. Kirjan kuvitukset ovat hämmästyttävän tutuntuntuisia ja ne synnyttävät hedelmällisiä keskusteluja työkavereiden ja ystävien kanssa. Lisäksi on aina ihanan huojentavaa huomata, ettei ole yksin omien tuntemustensa kanssa. Camillan tapa kuvittaa ja sanoittaa tunteita on inspiroiva ja energisoiva. Lamppu syttyy ja Camillan sitaatit ja voimalauseet saavat aikaan muutoksia ajatusprosesseissa.

Reagoimme asioihin tunteella, vaikka luulemme olevamme rationaalisia. Tunteita on tärkeä ymmärtää ja usein pelkkä ymmärrys ja oivallus auttavat helpottamaan hankalan tunteen kohtaamista ja oman regointitavan muuttamista. Hankalat käsittelemättömät tunteet aiheuttavat meille eniten stressiä. Tunnekuvakirjan avulla oppii oivaltamaan omia stressinaiheuttajia ja saa vapautettua energiaa kaikkeen hyvään. Tunteet tarttuvat. Millaisia tunteita sinä haluat tartuttaa?

Anja Kuloveden ehdotus: Kyseenalaistajan ajatuksia

Kohtuuden kirja. Näkökulmia ääriyhteiskuntaan, Juha T. Hakala,
Talentum Pro 2016

Hakala havahduttaa esittämällä kysymyksiä, kertomalla esimerkkejä ja tuomalla tutut uskomukset terävästi suurennuslasin alle. Kohtuuden kirja on paitsi ajankohtainen ja kiinnostavasti kirjoitettu, myös hyvää aineistoa itse kunkin kesäiselle työelämän väli-inventaarille.

Erityisen hyödyllinen teos hyvän elämän tasapainoa etsiville kiireenkesyttäjille. Hakalan kanssa on helppo hämmästellä ja pysähtyä miettimään, mistä onnellisuus oikeastaan syntyy.

Carita Nybergin suosikki: Innostavaa sparrausta

The Leader who had no title, Robin Sharma, Free Press, Simon & Schuster 2011 (englanninkielinen) 

Kirja käsittelee sitä, kuinka jokainen meistä voi olla oman työnsä huippujohtaja ja miten omaa ajatteluaan muuttamalla voi aikaansaada huikeita tuloksia. Kirja on puettu tarinan muotoon ja sitä on miellyttävä lukea. Robin Sharma on erittäin arvostettu business-sparraaja, jolla on sana hallussaan. Kirja tarjoaa pohdittavaa jokaiselle, omasta työroolista riippumatta.

Katso myös ilmainen video ja blogi aiheesta: www.robinsharma.com

Marja Kasasen vinkki: Historiallinen satiiri

Luonnonlapsi, Voltaire, Viisas Elämä 2016

Ranskalaisen valistusfilosofi Voltairen vuonna 1767 julkaisema Luonnonlapsi-kirja on riemastuttava ja uskomattoman ajankohtainen. Tämä Leena Rantasen hienosti kääntämä pieni romaani on sukellus 1700-luvun maailmaan, jossa kuvataan uskonnollisten ja poliittisten hallitsijoiden mielivaltaa, ahneutta, fanaattisuutta ja suvaitsemattomuutta. Kaikki on taitavasti kääritty satiiriseen asuun ja asioita kyseenalaistetaan älykkäästi ja samalla viihdyttävästi.

Kirjassa viaton, puhdassieluinen ja älykäs intiaani saapuu Bretagneen, Ranskaan ja hän tarkastelee ulkopuolisin silmin eurooppalaista maailmanmenoa kaiken korruption ja valtataistelun keskellä. Tarinassa kuvataan myös uskollista ystävyyttä ja aitoa rakkautta. Kirja ei ole missään mielessä vanhentunut vaan tarkkanäköinen kuvaus, jonka voi rinnastaa nykyajan maailmanmenoon.

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)