PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA E KASANEN | 14.6.2017 | KOLLEGA.FI
Ihana kesä

En tiedä mitään parempaa kuin kesä. Kesällä kaikki tuntuu niin keveältä. Harmitkin tuntuvat pienemmiltä, kun aurinko paistaa. Ja kesään kuuluu kauan kaivattu loma. Mikä onkaan ihanampaa kuin päästä pelaamaan golfia silloin kun huvittaa, tehdä matka itselle uuteen paikkaan, lukea romaaneja, valvoa myöhään, nukkua pitkään ja jättää hetkeksi kaikki kiire taakseen. Kun vielä saa nauttia Gente de Zonan iloa pursuavasta La Gozadera -videosta, nostaa kuohumaljat ja keinua latinomusiikin tahdissa, tuntuu, että elämässä ei ole huolen häivää!

Koska kesä on jo pitkällä, vuorossa on kevätkauden viimeinen numero. Kauden viimeisessä henkilökuvassa esittelemme Anna-Maija Kuosmasen, joka on tehnyt pitkän ja mielenkiintoisen pankkiuran. Sattumalta alalle joutunut Kuosmanen toimi aluksi sihteerinä, kunnes eteni valtavan oppimishalunsa ja taitojensa avulla vaativiin tehtäviin. Kaikki konttorin tehtävät sekä myynnin, markkinoinnin ja johtamisen taidot opetellut Kuosmanen toimii konttorinjohtajana ja nauttii suunnattomasti työstään. Liikunnallinen Kuosmanen tykkää myös koetella rajojaan ja on innolla mukana kaikessa muutoksessa.

Työelämän psykologiaa -blogissa Riitta Helekoski käsittelee loukkauksia ja väärinymmärryksiä työpaikalla. Jokainen meistä on joskus kokenut tilanteen, jossa esimies tai työkaveri on sanonut jotain loukkaavaa. Kolumnissaan Helekoski kertoo, miten on mahdollista selvitä loukkauksista paremmin ja antaa vinkkejä aitoon vuoropuheluun.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Leena Masalin pohtii kantapään kautta oppimista. Vaikka tiedämme, mitä tulisi välttää, emme sittenkään osaa toimia oikein. Tullaksemme paremmiksi meidän tulisi tunnistaa omat sisäiset voimavaramme ja hyödyntää niitä, ja tähän tarvitaan vuorovaikutusta, Masalin toteaa kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen käsittelee arjen stressiä. Kun työkaveri sairastuu ja hommat kaatuvat niskaan, menee työnteko sekuntipeliksi eikä edes ruokataukoa ehdi pitää. Arjen stressitesti kertookin Heinosen mukaan, osaammeko priorisoida, kykenemmekö delegoimaan ja osaammeko sanoa ei oikeassa paikassa.

Hyvinvointi-blogissa Annika Havaste kertoo ravintovalintojen vaikutuksista stressin vähentämiseen. Stressi vaikuttaa terveyteemme haitallisesti, mutta stressin negatiivisia vaikutuksia mieleen ja kehoon voi vähentää keinoilla, jotka Havaste esittelee kolumnissaan.

Kirjablogiin olemme koonneet lehtemme kirjoittajien vinkkejä kesälukemiseksi. Tarjolla on kuusi aivan erilaista ja erityylistä kirjaa, josta on helppo poimia oma suosikkinsa.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, miten aiot ladata akkusi kesäloman aikana. Saimme yli 190 vastausta! Ehdottomasti suosituimpia lomanviettotapoja vastaajien mukaan ovat rentoutuminen ja lepääminen sekä mökkeily. Seuraavaksi suosituimpia ovat matkustaminen, luonnossa liikkuminen ja kirjojen lukeminen. Kyselyn palkinnon, Viisaan Elämän kustantaman, Niko ja Makke Leppäsen kirjoittaman Itseluottamus-kirjan, voitti Hanna Sukanen Tikkakoskelta. Onnittelut Hannalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Kesäkyselymme on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa tiedustelemme, aiotko aloittaa syksyllä jonkun uuden taidon opettelun tai harrastuksen? Ja jos aiot, niin minkä ja miksi? Vastaajien kesken arvomme Viisaan Elämän kustantaman, Mari Lämsän kirjoittaman Naurun hyvää tekevä voima -kirjan, peräti kaksin kappalein! Kirjan arvo on 32 euroa.

Toimituksemme lähtee nyt kesälomille ja lehtemme jää heinäkuun ajaksi kesätauolle. Seuraavan numeron julkaisemme keskiviikkona 2. elokuuta.

Aurinkoista kesää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)