PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 31.5.2017 | KOLLEGA.FI
Muutosvääntöä peliin

Mikään ei muutu, jos asioille ei tee mitään. Kaikki jää helposti entiselleen, sillä muutos on vaivalloista. Se vaatii tarttumaan asiaan ja suuntamaan aivot uuteen asentoon. Muutos vie aikaa ja energiaa. Ja usein se on myös tuskallista, ainakin jonkin aikaa, ennen kuin uuden asian on sisäistänyt. On myös äärimmäisen helppoa keksiä kaikenmaailman selityksiä, miksi asia ei onnistu.

Kaikkea tätä olen viime aikoina käynyt läpi yrittäessäni muuttaa arkeani selkeämmäksi. Joitain pieniä parannuksia olen onnistunut tekemään, mutta paljon on vielä tehtävää. Vaikka alku on vaatimaton, olen kuitenkin oppinut huomaamaan arjen mustia aukkoja, joihin aika valuu kuin huomaamatta hukkaan. Tärkeintä on kuitenkin oivaltaa, että arkea ei saa haltuun, jos päässä vallitsee kaaos, kuten Carita Nyberg osuvasti toteaa kolumnissaan. Se on täyttä totta. Ensin on aloitettava omasta pääkopastaan ja tehtävä suunnitelma. Sen jälkeen on edettävä suunnitelman mukaan. Mutkia tulee aina matkaan, mutta sitkeydellä niistäkin selviää. Ja lopputuloskin voi yllättää…

Muutosten tekemiseen voi hakea innoitusta Tasapainon avaimet -blogista, jossa Carita Nyberg kertoo omakohtaisista kokemuksistaan aiheesta. Voimme vaikuttaa yllättävän moniin asioihin omassa arjessamme, kunhan päätämme ryhtyä toimeen. Jo pelkällä aamun tietoisella käynnistämisellä ratkaisemme, kuinka päivämme sujuu. Nyberg antaa blogissaan monia oivallisia vinkkejä muutoksen käynnistämiseen.

Ajankohtaisartikkelissa paneudumme elämänilon etsimiseen. Nauru ja ilo ovat meissä kaikissa pienenä jo luontaisesti, mutta kasvaessamme alamme käsitteellistää asioita ja myöhemmin aikuisena saatamme kadottaa naurun elämästämme, hyvinvointivalmentaja Mari Lämsä kertoo haastattelussamme. Arjestakin löytyy hauskoja asioita, kun alkaa käyttää mieltään luovasti ja tarkastella jokapäiväisiä asioita uudella tavalla, Lämsä vinkkaa.

Coaching-blogissa Leena Rautiainen käsittelee tosiasioiden tunnustamista. Oli sitten kyse dominoivasta työyhteisön jäsenestä, epäreilusta tiimipäälliköstä tai väärässä roolissa toimivasta asiantuntija-esimiehestä, peiliin katsominen ja tosiasioiden tunnustaminen – vaikka se välillä pelottaa – tuo aina parhaan tuloksen.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti tarttuu kiireen uskomukseen. Kun kiidämme palaverista toiseen, haemme viime tipassa lapsen tarhasta ja singahdamme vielä ruokakauppaan, tuntuu, että elämme jatkuvan kiireen puristuksissa. Vai voisiko olla, ettei kiire olekaan totta, vaan vääränlainen, rajoittava uskomus, Huitti kysyy kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Jaana Toppari käsittelee esimiehen tärkeyttä työnhaun näkökulmasta. Uutta paikkaa hakiessa on palkkaa ja etuja tärkeämpää kiinnittää huomiota tulevaan esimieheensä. Esimies on avainasemassa työhyvinvoinnin osalta ja fiksua esimiestä voi myös kunnioittaa. Palkkakin yleensä korjaantuu ajan kanssa, mutta esimies ei, Toppari toteaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Mari Lämsän kirjan Naurun hyvää tekevä voima.

Seuraavat ja samalla kevätkauden viimeiset jutut julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 14. kesäkuuta.

Tarmokasta työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)