KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 3.5.2017 | KOLLEGA.FI
Itseluottamusta kehittämässä

Itseluottamus ei ole itsestään selvä juttu monellekaan meistä, vaikka sen pitäisi olla. Itseluottamus on nimittäin sisäänrakennettu ominaisuus, joka on meillä kaikilla, mutta jonka kokemiseen olemme itse luoneet mielessämme rajoitteita ja esteitä.

Itseluottamus on kiinnostava aihe, josta mentaalivalmentajat Niko ja Makke Leppänen ovat kirjoittaneet kiehtovan kirjan Itseluottamus – Kestomenestys mielessä. Kirja perustuu vahvasti heidän omiin kokemuksiinsa, työhönsä sekä näkemyksiinsä, jotka tuovat aivan uutta näkökulmaa aiheeseen. Kirjan taustalla kulkee kertomus siitä, kuinka Niko Leppänen sairastui 16-vuotiaana hengenvaarallisesti ja menetti kävelykykynsä, ja kuinka hänen isoveljensä Makke Leppänen seurasi asiaa voimattomana vierestä. Yhdentoista vuoden pohdinnat ja henkinen kehittyminen johdattivat lopulta kirjan kirjoittamiseen, sillä veljekset halusivat selvittää, mistä itseluottamus syntyy, mitkä tekijät siihen vaikuttavat ja miten sitä kehitetään.

Itseluottamus vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin, onnistumiseen ja menestymiseen. Luontainen itseluottamus on perustila, joka on koodattu ihmisjärjestelmäämme. Ilman tätä synnynnäistä omiin kykyihin uskomista ja luottamista emme olisi koskaan oppineet elämän kannalta oleellisia taitoja kuten kävelemistä ja puhumista. Tietyssä ikävaiheessa alamme kuitenkin luoda itseluottamukselle ehtoja ja rajoitteita ja ulkoistamme sen. Ulkoistaminen aiheuttaa meille ongelmia, sillä silloin itseluottamuksemme riippuu ulkoisista tekijöistä ja olosuhteista, mikä tekee meistä helposti uhreja. Silloin vain myönteiset kokemukset nostavat itseluottamustamme, kun taas kielteiset kokemukset syövät sitä.

Kaikki on kuitenkin ajatuksistamme kiinni, sillä ajatukset aiheuttavat meille tunteita. Mielialamme nousee ja laskee luontaisesti, eikä siihen kannata vaikuttaa. Se, mihin voimme vaikuttaa, on milloin teemme vaikkapa ratkaisevia päätöksiä. Huonossa mielentilassa niitä ei kannata Leppäsen veljesten mukaan tehdä, vaan odottaa mieluummin korkeaa, kirkasta mielentilaa, joka tulee aina ajan kanssa.

Kirjan tärkeä sanoma on, että jokaisessa meissä on sisäänrakennettuna kaikki menestymiseen vaadittava. Kaikki rajat ja esteet ovat vain mielen luomia ajatuksia, jotka voi kyseenalaistaa. Itse koin kirjaa lukiessa monta ahaa-elämystä. Kirjoittajien tarinat myös vaikuttivat syvällisesti ja antoivat kirjan sisällölle todellista painoarvoa. Kirjan teksti on energistä ja se antaa vastauksia moniin ihmismielen kysymyksiin.

Kirja sopii kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin mieltään ja ovat kiinnostuneita itsensä kehittämisestä.

Kirjan nimi
Tekijä
Kustantaja
Painovuosi
Sivumäärä
Hinta
Lisätietoja
Itseluottamus
Niko ja Makke Leppänen
Viisas Elämä
2017
201 sivua
32 euroa
Viisas Elämä/Itseluottamus

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)