PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 19.4.2017 | KOLLEGA.FI
Kohtaamisen ilo

Olen kysynyt vuosien varrella monilta haastateltaviltani, mikä on parasta heidän työssään. Ja lähes poikkeuksetta olen saanut vastauksen: ihmisten kohtaaminen. Niin paljon kuin tehtävistään voi tykätä, niin vuorovaikutus toisten ihmisen kanssa on työn suola.

Sen olen itsekin saanut todeta haastatteluja tehdessäni. Äskettäin tapasin haastateltavan, jonka läsnäolo ja valoisa energia täyttivät koko huoneen. Oli ilo kuunnella toisen ajatuksia ja käydä vuoropuhelua. Muistin taas, miten onnekas olen, kun saan tehdä toimittajan työtä ja tavata ihmisiä työni merkeissä. Ja huomasin myös sen, kuinka voimme omalla myönteisellä energiallamme vaikuttaa toisiin ja tehdä jokaisesta kohtaamisesta merkittävän. Se ei edes vaadi paljon. Tämän asian toivoisin muistavani itsekin paljon useammin!

Vuorovaikutuksen tärkeyteen paneutuu myös Leena Masalin Johtajuuden ytimessä -blogissa. Teknologian edistyessä meidän tulee entistä tarkemmin vaalia sitä, että harjaannumme jatkuvasti sosiaalisen vuorovaikutuksen taidoissa. Se on edellytys inhimilliseen kehitykseen niin yksiö- kuin yhteisötasolla. Eikä mikään voita kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta, Masalin painottaa artikkelissaan.

Henkilökuvassa esittelemme pitkän uran elintarviketeollisuudessa ja viestinnässä tehneen Seija Kurunmäen. Alun perin diplomi-insiööriksi aikoneesta Kurunmäestä tuli maatalous- ja metsätieteiden maisteri, jolle alan vaihto osoittautui oikeaksi valinnaksi. Ihmisistä kiinnostunut Kurunmäki on luonut verkostoja jo opiskeluajoista lähtien ja tuntee laajalti alansa ihmiset. Yrittäjänäkin toiminut Kurunmäki työskentelee nykyään ELO-säätiön toimitusjohtajana, jossa on päässyt rakentamaan yhteistyökumppanuuksia lukemattomien tahojen kanssa. Tätä nykyä Kurunmäen suurimpana haaveena on saada lisää aikaa lukemiseen, kirjoittamiseen ja ensimmäisten lastenlastensa mummona olemiseen.

Työelämän psykologiaa -blogissa Riitta Helekoski tarkastelee virheiden tekemisen merkitystä. Virheitä sattuu ja niiden tekeminen ei ole sinänsä pahasta. Huonoa sen sijaan on, jos niitä vain jääräpäisesti toistaa. Virheiltä ei voi suojautua, mutta niistä voi oppia ja kääntää ne voitokseen, Helekoski sanoo kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee kompastuskiviä, jotka vaikeuttavat arkeamme ja estävät meitä onnistumasta. Nämä rajoittavat uskomukset on kuitenkin mahdollista purkaa. Kukaan ei synny menestyjäksi, mutta jokainen voi luoda oman menestystarinansa, Nyberg innoittaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Annika Havaste käsittelee rasvojen terveysvaikutuksia. Rasvaa ajatellaan yleensä vain energian lähteenä, mutta se on myös solujen rakennusaine. Vanha ajatus rasvan lihottavuudesta ei enää nykyaikaisen ravitsemustutkimuksen valossa pidä paikkaansa, mutta rasvojen laadulla on väliä, Havaste kertoo kolumnissaan.

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua, vapun jälkeisenä keskiviikkona 3. toukokuuta. Sitä ennen julkaisemme kuun vaihteessa toukokuun energiakuvan.

Valoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)