KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 8.2.2017 | KOLLEGA.FI
Sukellus intuition ulottuvuuksiin

Intuitio on kaikille tuttu, mutta hieman epämääräinen ilmiö, jolle ei ole löytynyt selkeitä määritelmiä. Nyt asiaan on tullut tervetullut muutos tieteen tohtori Asta Raamin kirjoittaman Älykäs intuitio -kirjan myötä. Väitöskirjan intuitiosta tehnyt Raami on tutkinut intuitiota pitkään ja avaa kirjassaan mielenkiintoisia ja monitahoisia näkökulmia aiheeseen.

Psykologian tutkimuksen näkökulmasta intuition käsite kattaa kaiken ei-tietoisen ajattelun ja on eräänlainen sateenvarjokäsite, jonka alle kuuluvat kaikki mielen toiminnot, paitsi tietoinen päättely. Asta Raamin teos keskittyy älykkääseen intuitioon, eli niihin intuition tyyppeihin, jotka avustavat luovuutta vaativissa ajattelutoiminnoissa ja päätöksenteossa. Ja älykkäälle intuitiolle on työelämässä paljon käyttöä!

Se, miksi intuitiota ei hyödynnetä tietoisemmin, johtuu kirjan mukaan siitä, että intuitiota pidetään päättelyyn verrattuna vähempiarvoisena tiedon muotona, joka on pääsääntöisesti sattumanvaraista ja epäluotettavaa. Älykäs intuitio on intuitiota, jonka voi erottaa satunnaisesta mielihalusta, pelosta, päähänpistosta tai mielikuvituksesta. Älykäs intuitio auttaa päätöksenteossa, ongelmien ja ristiriitatilanteiden ratkaisemisessa sekä uuden visioinnissa, Raami kirjoittaa. Eri ammateissa toimivat asiantuntijat käyttävät intuitiotaan omalla henkilökohtaisella tavallaan ja ovat kaikki kehittäneet omaa kykyään hyödyntääkseen älykästä intuitiota. Kirjassa onkin runsaasti eri asiantuntijoiden mielenkiintoisia kertomuksia oman intuitionsa käyttämisestä.

Kirjassa käsitellään paitsi älykkään intuition ilmenemismuotoja myös luovuuden ja intuition yhteyttä sekä älykkään intuition käyttöä. Intuitio käyttö edellyttää virittymistä, havainnointikykyä ja erottelukykyä, joita kirjassa myös avataan havainnollisten esimerkkien kautta.

Älykäs intuitio -kirja on varsin poikkeuksellinen teos, joka avaa täysin uusia näkökulmia intuition ymmärtämiseen ja kannustaa sen käyttämiseen. Asiaa on paljon ja kirja kannattaakin lukea ajan kanssa, jotta ajatukset ehtii sisäistää. Parasta kirjassa ovat asiantuntijoiden omakohtaiset kokemukset intuitiosta, jotka avaavat tavanomaista maailmankuvaa huimasti.

Kirja sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet intuition voimasta ja sen käytöstä.

Kirjan nimi
Tekijä
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Älykäs intuitio
Asta Raami
Kustantamo S&S
2016
320 sivua
34 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)