UUSILLE URILLE

Mainos
TEKSTI JAANA TOPPARI KUVA STUDIO ONNI | 6.2.2017 | KOLLEGA.FI
Kyyhkyslakkaan juuttuneena

Tuntuuko sinusta, että pystyisit muuhunkin kuin siihen työhön, jota tällä hetkellä teet, mutta et saa mahdollisuutta näyttää kykyjäsi uudenlaisessa tehtävässä? Sinut on kenties lokeroitu nykyisten taitojesi mukaan ja mahdollisesti jopa ylistämällä alistettu: ”Olet niin pätevä omassa työssäsi, että meillä ei yksinkertaisesti ole varaa siirtää sinua toisiin tehtäviin”.

Jaana Toppari on suorahakukonsultti, joka tuntee työnhaun salat.

Sisäisessä laskennassa pitkään työskennellyt Teija tunsi yhtiön tuotteet ja niiden katerakenteen, teki laskelmia tarjousten pohjaksi ja oli mukana myyntikäynneillä kun suurimpia kauppoja tehtiin. Tällöin hän oli tarkkaillut, miten yhtiön tuotteita myytiin ja miten asiakkaat reagoivat. Teijalla oli ideoita myynnin kehittämiseksi ja hän oli valmis näyttämään itse esimerkkiä siinä. Toimitusjohtaja sanoi ”ei” sisäiselle siirrolle, talousihminen kun ei sovi myyntiin.

Myyntineuvotteluissa vuosikausia juristina mukana ollut Sari tunsi asiakkaat, tuotteet, hinnoittelun ja sopimukset. Hän oli kyllästynyt korjaamaan sopimusten pikkupränttiä ja totesi, että hän on itse asiassa se henkilö, joka useimmiten toi kaupat kotiin. Sari ymmärsi kaupantekoon liittyvät riskit, mutta hän tiesi myös, miten niitä hallitaan ilman, että kaupat menevät sivu suun. Lisäksi hän otti tiukassa paikassa neuvotteluissa johtavan roolin. Sari ajatteli, että uudenlaiseen toimenkuvaan olisi helpointa siirtyä nykyisen työnantajan palveluksessa, sillä hänet tiedettiin osaavaksi ja ahkeraksi. Hänen toiveensa myyntiosastolle siirtymisestä haudattiin mappi Ö:hön ja päälle päätteeksi johto vielä ajatteli, että hän tuskin olisi edes viihtynyt myynnissä.

Edellä olevat esimerkit kuvaavat ilmiötä nimeltä ”pigeon holing”, sanatarkasti suomennettuna kyyhkyslakkaan asettamista eli lokerointia. Ilmiö on olemassa myös meillä, mutta siitä puhutaan varsin vähän. Samalla tavalla kuin kyyhkyslakassa jokaisella linnulla on oma paikkansa, myös organisaatiossa ihmiset lokeroidaan helposti osaamisalan mukaan. Kyyhkyslakkaan joutunut on kategorisoitu oman alansa osaajaksi – ja liian usein unohdettu lokeroonsa.

Pigeon holing -käsitteeseen kuuluu, että kategorisointi on epäreilua ja toisen valinnanvapautta rajoittavaa. Se on osin johdon tiedostamatonta ja tahatonta toimintaa. Arjen pyörityksessä asioita ei tulla ajatelleeksi ja ollaan vain kiitollisia, että hommat sujuvat kuin rasvattu ja että jokainen tekee nurkumatta oman osansa.

Kyyhkyslakkaan joutuvat helpoimmin talous-, laki-, viestintä- ja HR-tehtävissä toimivat naiset. Talous- tai juristitaustainen mies on kautta aikojen edennyt juohevasti liiketoimintavastuuseen, aina toimitusjohtajaksi saakka.

”Mitä, meidän Minnako toimitusjohtajaksi?! Mutta Minnahan on meidän lakimies. Kuka sitten hoitaa lakiasiat? Uudelta ihmiseltä kestää ikuisuus päästä asioihin sisään.” Minna on ollut henkilö, joka on toiminut pk-yrityksen toimitusjohtajan oikeana kätenä päämiehen kanssa käytävissä neuvotteluissa, juossut kumppaneiden luona neuvottelemassa kaikki isot muutokset sopimuksiin ja valvonut yhtiön etua. Hän on vastannut henkilöstöasioista, yhtiöjuridiikasta ja yhtiön hallinnon lainmukaisuudesta, ja pitänyt hallituksen erossa ikävyyksistä. Hänellä on ollut koko homma näpeissään, mutta hän on toiminut pyyteettömästi taustalla. ”Kyllä meidän täytyy saada toimitusjohtaja talon ulkopuolelta.”

Kaikkien ei tarvitse haluta liiketoimintajohtoon, eikä se ole arvo sinänsä, mutta jos olet lokerossa vastoin tahtoasi ja haluat sieltä pois, aloita tästä:

  1. Luo itsellesi tavoite 2, 5 tai 10 vuoden päähän. Tavoite ei aina toteudu siinä muodossa kuin olet ajatellut, mutta ilman tavoitetta urahaaveesi ovat toiveunta.
  2. Hanki mentori, joka haluaa sinun parastasi.
  3. Valitse työpaikkasi niin, että saat kehityksestäsi kiinnostuneen esimiehen. Fiksu esimies ei kadehdi osaamistasi, vaan vie sinut kohti uusia haasteita ja mahdollisuuksia,
  4. Ole aktiivinen ja kiinnostunut tehtävistä oman vastuualueesi ulkopuolella. Älä hypi toisten varpaille, mutta ole valmis auttamaan.
  5. Tunnista osaamiskuilusi ja hanki lisäkoulutusta.
  6. Älä lokeroi muita ihmisiä, mutta älä lokeroi myöskään toisten ideoita – kaiva mappi Ö aina välillä esille. Kohtele toisia niin kuin haluat itseäsi kohdeltavan.

Miten sitten kävi Teijalle, Sarille ja Minnalle? Teija vaihtoi yritystä, aloitti myyntityöt myyntiedustajana ja nousi kahdessa vuodessa oman alueensa myyntijohtajaksi alan markkinajohtajan palveluksessa. Sari vaihtoi valtion palvelukseen ja sai merkittävän johtajapostin. Ja Minna siirtyi toimitusjohtajaksi samaan yritykseen ennakkoluulottoman hallituksen puheenjohtajan ansiosta.

Jaana Toppari on suorahakukonsultti, joka toimii myös uravalmentajana ja opastaa työnhakijoita onnistumaan uuden työn löytämisessä. Jaanan valmennuksista voit lukea lisää osoitteesta http://www.uuteentyohon.fi/ ja suorahakutoiminnasta http://www.topco.fi/.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)