PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 8.2.2017 | KOLLEGA.FI
Asia kerrallaan

Viime päivinä minulle on kertynyt asioita tehtäväksi enemmän kuin tarpeeksi. Valtaosa niistä on työasioita, mutta myös tavallista enemmän arkielämään liittyviä asioita, jotka vievät aikaa. Ja kun asioita tulee liian paljon yhdellä kertaa, alkaa säätäminen ja sählääminen ja pinna kiristyy.

Ilahduinkin kovasti, kun luin uuden kolumnistimme Miia Huitin juttua kiireestä. Hän painottaa nimenomaan sitä, että kun on pahimman kiireen keskellä rauhallinen, hyväntuulinen ja läsnä tässä hetkessä, onnistuu siinä, mitä tekee. Kokeilin ohjetta vähän epäillen, mutta oloni keveni kummasti. Myös ajankohtaisartikkelissa intuitiosta kertova Asta Raami sai minut ajattelemaan työasioita uudella tavalla. Hän neuvoo pistämään intuition töihin, kun on vaikkapa jumissa kirjoittamisessa. Testasin hänen harjoitustaan ja se tepsi! Asioita voi siis hoitaa kepeämmin, kunhan tietää vähän niksejä!

Edellä kertomani harjoitus löytyy intuitiota käsittelevästä ajankohtaisartikkelista, johon olemme haastatelleet aiheesta väitöskirjan tehnyttä taiteen tohtori Asta Raamia. Intuitio on paljon luultua monitahoisempi ilmiö, joka liittyy joko arkeen, asiantuntijuuteen tai poikkeukselliseen tietämiseen. Intuitiota käyttöä voi harjoitella ja sitä kannattaa alkaa hyödyntää myös työssä! Artikkelin videossa Raami antaa vinkkejä intuitioon virittäytymiseen ja ideoiden tilaamiseen.

Näin alkavan kevään kunniaksi meillä on myös uutta tarjottavaa! Avaamme rekrytointia, työnhakua, uranvaihtoa ja työnhaussa kehittymistä käsittelevän Uusille urille -blogin, jonka kirjoittamisesta vastaa suorahakukonsultti Jaana Toppari. Ensimmäisessä kolumnissaan Toppari käsittelee uralleen juuttuneita ja paikkaansa lokeroituja osaajia. Jutussa Toppari antaa myös hyviä vinkkejä lokerosta poispääsemiseen.

Toinen yllätyksemme on uusi kirjoittajamme, stressivalmentaja Miia Huitti, joka aloittaa Kiire hallintaan -blogissa. Hän kertoo onnistumisen kaavasta. Epäonnistumisemme johtuu kroonisesta stressistä. Jos tavoittelemme jatkuvasti vain seuraavaa asiaa, emme koskaan ehdi kokea iloa ja tyytyväisyyttä. Kun keskitymme rauhallisena käsillä olevaan hetkeen, onnistumme parhaiten, Huitti vinkkaa kolumnissaan.

Coaching-blogissa Leena Rautiainen käsittelee itsetuntemusta ja tietoisuustaitoja. Kun tunnistaa omia keskeneräisyyksiään, halu mestaroida muita hälvenee merkittävästi. Omaa neuvottomuuttaan on myös hyvä oppia sietämään, sillä se avaa tilan pohdinnalle, vuoropuhelulle ja oivalluksille, Rautainen toteaa kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen pyörittelee uutta ilmiötä, johon törmäsi tenttikirjassaan. Kollektiivinen velttous -termi, joka lienee suurimmalle osalle täysin tuntematon, inspiroi Heinosta käyttämään rikasta mielikuvitustaan ja maalaamaan aiheesta riemastuttavia mielikuvia kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Asta Raamin Älykäs intuitio -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi tammikuun kilpailumme, jossa kysyimme, minkälaista työtä haluaisit tehdä, jos saisit vapaasti valita, ja mikä mahdollisesti estää sen. Saimme runsaat 230 vastausta. Suosituimpia vastaajien keskuudessa olivat luova ja itsenäinen työ, ihmisten auttamiseen liittyvät työt, vapaaehtoistyö ja eläinten auttamiseen liittyvät työt. Suurimpina esteinä unelmien toteuttamiseen pidettiin rahan puutetta, puuttuvaa koulutusta ja liian vanhaa ikää uuden aloittamiseen. Kyselyn palkinnon, Maaretta Tukiaisen ja Krista Keltasen Inspiraatiokortit, voitti arvonnassa Tiia Rautiainen Joensuusta. Onnittelut Tiialle ja kiitokset kaikille osallistuneille!

Uusi kysely on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, onko huolestuminen sinulle tyypillistä ja minkälaisista asioista kannat huolta? Kaikkien vastaajien kesken arvomme S&S:n kustantaman Asta Raamin Älykäs intuitio -kirjan. Palkinnon arvo on 34 euroa.

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 22.2.

Iloista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)