PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 11.1.2017 | KOLLEGA.FI
Uusi vuosi innoittaa

Rakastan uutta vuotta, koska silloin saa aloittaa puhtaalta pöydältä. Silloin valtaa tunne, että kaikki on mahdollista! Ja vuoden alku on mitä parhain aika tehdä suunnitelmia tulevalle kaudelle. Monia lehteä koskevia suunnitelmia pyörii jo mielessäni ja ainoa rajoittava tekijä on aikapula. Prosessi suunnitelmasta toteutukseen vie myös yllättävän paljon aikaa, joten useat ajatukset toteutuvat pitkällä viiveellä. Myös yksityiselämän sovittaminen työntäyteiseen arkeen on lievästi sanottuna haasteellista. Kaikesta kiireestä huolimatta työni on juuri sitä, mitä haluan tehdä – ja se inspiroi minua.

Vuoden ensimmäisessä ajankohtaisartikkelissa perehdymme sanattoman viestinnän maailmaan. Vaikka puhuminen ja eleet ovat näkyvimpiä vuorovaikutustilanteessa, aistimme myös sanatonta viestintää, johon kuuluvat intuitiivinen, tunne- ja vallan viestintä, psykologi Tony Dunderfelt kertoo lehtemme haastattelussa. Näihin aiemmin nimeämättömiin ilmiöihin perehtyessä on mahdollista oivaltaa paremmin, mitä vuorovaikutuksessa oikein tapahtuu ja oppia kohtaamaan toinen uusin silmin.

Henkilökuvassa esittelemme media-alan monitoiminaisen Sari Savelan, joka toimii sekä palkkatyössä että yrittäjänä. Päätoimittajana, valokuvaajana ja markkinointipäällikkönä työskentelevä Savela tekee myös kuvauskeikkoja, editointia, radio-ohjelmia ja erilaisia kampanjoita. Liiankin innokkaasti työhön tarttuvana ihmisenä Savela koki neljä vuotta sitten täydellisen uupumuksen, josta toipui hyvin hitaasti. Tätä nykyä Savela miettiikin tarkkaan, mihin ryhtyy ja tekee aika ajoin asioita pelkästään sen vuoksi, että ne tuottavat iloa.

Kiire hallintaan -blogissa Anja Kulovesi pohtii ajankäytön valintoja. Meillä kaikilla tuntuu olevan liian vähän aikaa, mutta kukaan ei voi tehdä puolestamme siihen liittyviä valintoja. Arjen teot kannattaakin höystää itsensä näköisin maustein ja antaa tilaa suorittamiselta myös oman elämän käsikirjoitukselle, Kulovesi toteaa kolumnissaan.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen käsittelee valittamisen voimaa. Valittaminen ei ole välttämättä ollenkaan niin negatiivista kuin luullaan. Valittaminen voi olla työpaikan riitti, joka nostaa yhteishenkeä tai parhaimmillaan asioiden prosessointia ja käsittelyä, jolla haetaan asiaan ratkaisua ja muutetaan epäkohtia, Lavonen sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa vuoden avaa muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen, joka antaa kirjoituksessaan vinkkejä inspiraation herättämiseen. Vaikka inspiraatiota ei voi hallita, sen todennäköisyyteen voi vaikuttaa. Ja kun inspiraatioon on etukäteen valmistautunut, sen ilmaantuessa matkaan voi antautua koko olemisen voimalla, Tukiainen innostaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Tony Dunderfeltin Läsnäoleva kohtaaminen -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi joulu-tammikuun kilpailumme, jossa kysyimme, oletko tyytyväinen itseesi ja jos et, niin mitä haluaisit itsessäsi kehittää? Saimme toistasataa vastausta. Lähes kuusikymmentä prosenttia vastaajista ei ollut tyytyväinen itseensä, kun taas loput neljäkymmentä prosenttia oli. Itseensä tyytymättömät toivoivat saavansa lisää itsevarmuutta, paineensietokykyä, kärsivällisyyttä, rohkeutta ja rentoutta.

Kilpailun palkinnon, Viisaan Elämän kustantaman Miia Huitin kirjoittaman Stressikupla-kirjan, voitti Anne Storckovius Jyväskylästä. Onnittelut Annelle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, millaista työtä haluaisit tehdä, jos saisit vapaasti valita, ja mikä mahdollisesti estää sen? Kaikkien vastaajien kesken arvomme PS-kustannuksen kustantamat Maaretta Tukiaisen ja Krista Keltasen tekemät innoittavat Inspiraatiokortit. Palkinnon arvo on 25 euroa. Kannattaa osallistua!

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 25.1.

Inspiroivaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)