PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 25.1.2017 | KOLLEGA.FI
Anna arvoa onnistumisille

Olen ottanut uudeksi tavaksi pysähtyä päivän päätteeksi ja kirjata ylös, missä olen päivän aikana onnistunut, mistä olen kiitollinen ja mitkä ovat seuraavan päivän tärkeimmät tehtävät. Arjessa tapahtuu paljon asioita, jotka menevät helposti ohi huomaamatta. Onnistumiset kannattaa noteerata, vaikka ne olisivat pieniä. Kun ne kirjaa ylös, ne tulevat näkyväksi ja siitä syntyy voimaannuttava onnistumisen tunne. Myös ne asiat, joista voi olla kiitollinen, tuovat iloa. Tällä pienellä viiden minuutin sessiolla, jota olen kokeillut vasta muutaman päivän, on ollut mielialaani huomattavasti kohottava vaikutus.

Vinkit pysähtymiseen ja päivittäiseen tilinpäätökseen löysin tämän numeron blogeista, joissa keskitytään erityisesti itsensä kehittämiseen, onnistumiseen ja onnellisuuteen. Suosittelen lukemaan kolumnit ja nappaamaan niistä itselle sopivat vinkit!

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee onnellisuuden lähteitä. Kuljemme helposti automaattiohjauksella, sitku-elämää suorittaen. Elämä on kuitenkin rajallinen ja hyviä valintoja kannattaa alkaa tehdä heti, Nyberg kehottaa. Kolumnissaan Nyberg antaa vinkkejä, miten voimme tehdä arjesta onnellisemman.

Johtajuuden ytimessä – blogissa Riitta Hyppänen antaa konkreettiset ohjeet kehityskeskusteluun itsensä kanssa. Itsensä kanssa käytävä kehityskeskustelu sopii kaikille aina palkkatyöläisestä yrittäjään. Jo pelkkä oman osaamisen ja tekemisten läpikäynti voimaannuttaa. Ja tulevaisuuden pohtiminen on aina merkityksellistä, sillä se varmistaa onnistumisen jatkossakin, Hyppänen sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä pohtii onnistumisen filosofiaa. Mitkä ovat niitä asioita, jotka tekevät elämästä mielekkään? Suunnan hakeminen ei ole helppoa, mutta ratkaisuja ja valintoja kannattaa tehdä omista arvoista käsin. Pysähtymällä ja antamalla itselle aikaa, asiat selkiytyvät pikkuhiljaa, Järvelä toteaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Mia Blanc käsittelee järjestyksen tuomaa iloa. Epäjärjestys luo kaaosta ja kuormittaa meitä. Siitä huolimatta emme löydä aikaa järjestämiseen. Kannattaa aloittaa vaikka yhden laatikon setvimisestä, kunhan aloittaa. Järjestämisellä on todettu olevan yllättäviä vaikutuksia myös henkisellä tasolla, Blanc sanoo kolumnissaan.

Henkilökuvassa esittelemme Jaana Topparin, joka toimii headhunterina omassa yrityksessään. Latinasta ja historiasta kiinnostuneesta Topparista piti tulla arkeologi, mutta käytännön seikat vievät lakia lukemaan. Pankkimaailmassa lähes kymmenen vuotta työskennellyt Toppari löysi oman alansa suorahaun parissa 90-luvun lopulla. Toppari nauttii ihmisläheisestä työstään ja yrittäjyydestä, eikä haaveile eläkepäivistä, vaan miettii, miten voisi jatkaa työtään mahdollisimman pitkään.

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 8.2. Sitä ennen julkaisemme kuun vaihteessa helmikuun energiakuvan.

Hyvää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)