PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 7.12.2016 | KOLLEGA.FI
Kohti parempia elämänvalintoja

Vuoden lähetessä loppuaan on hyvä pohtia hetki mennyttä ja tulevaa. Omalta kohdaltani menneeseen vuoteen mahtuu paljon, niin iloa kuin surua, mutta ennen kaikkea valtavasti työtä sekä uusien asioiden opiskelua.

Marja KasanenOlen saanut elää itseni näköistä elämää, mikä ei ole ollenkaan itsestään selvä juttu. Meillä kaikilla on erilaisia rooleja, jotka liittyvät niin työhön kuin sukulaisuussuhteisiin tai vaikkapa järjestö- ja harrastustoimintaan. Joskus myös solahdamme väärään rooliin, jossa emme tunne oloamme hyväksi. Tällaista voi tapahtua esimerkiksi silloin, jos työskentelemme arvojemme vastaisessa työpaikassa. Mitä paremmin tuntee itsensä, sitä helpompi on tehdä itselleen oikeita valintoja ja nauttia elämästä. Ehdotankin, että asetamme tulevan vuoden tavoitteeksi paremman elämän – eikä yhtään sen vähempää!

Parempia elämänvalintoja käsitellään myös Hyvinvointi-blogissa, jossa Erja Järvelä pohtii, tavoittelemmeko itsellemme merkityksellisiä asioita vai elämmekö vain tottumustemme mukaan. Jotta voi luoda itsensä sellaiseksi kuin haluaa, tarvitaan itsetutkiskelua ja hiljaisuutta, josta vastauksia alkaa kummuta, kun uskaltaa alkaa kysyä, Järvelä toteaa kolumnissaan.

Ajankohtaisartikkelissamme selvitämme perusteellisesti stressiä ja sen syitä. Reagoimme asioihin pitkälti alitajuisesti ja reaktiomme perustuvat uskomuksiin. Nämä uskomukset aiheuttavat meille riittämättömyyttä, kärsimättömyyttä ja syyllisyyttä, stressivalmentaja Miia Huitti kertoo lehtemme haastattelussa. Stressiä voi kuitenkin vähentää kyseenalaistamalla uskomuksiaan ja muuttamalla suhtautumistaan ympäröivään maailmaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Leena Masain pohtii digitalisaation ja teknologian vaikutusta johtamiseen. Jotta tulevaisuuden teknologia palvelisi yhä paremmin ihmistä ja yhä useampi voisi kokea työnsä merkitykselliseksi, on tämän päivän johtajien tehtävä viisaita päätöksiä ja luotava myönteisiä visioita, Masalin toteaa kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen kertoo koulun innovaatioprojektista, jossa alun perin tylsä probleemi lähti lentoon ja ideat sinkoilivat. Ryhmä innostui, koska heillä oli hauskaa. Tätä samaa rentoutta kaivattaisiin myös työelämässä, sillä hauskuutta lisäämällä saataisiin parempia tuloksia aikaan, Heinonen vakuuttaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arviomme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Miian Huitin Stressikupla-kirjan.

Tasapainon avaimet -blogissa julkaisemme videon, jossa Carita Nyberg kertoo lyhyesti eri arkkityypeistä ja niiden luonteesta.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme 4-vuotisjuhlakilpailu, jossa kysyimme mitä hyötyä tai iloa koet saavasi lehdestämme ja mikä on mielestäsi lehden parasta antia. Vastaajat kokivat lehden positiiviseksi, voimaannuttavaksi, kannustavaksi, ajatuksiaherättäväksi, informatiiviseksi ja ajankohtaiseksi. Parhaana antina pidettiin monipuolisia juttuja ja käytännön vinkkejä. Kilpailun palkinnot, kaksi kappaletta Viisaan Elämän kustantamaa Ilkka ja Harri Virolaisen kirjoittama Mielen voima työssä -kirjaa, voittivat Päivi Sääskilahti Oulusta ja Jussi Keskinen Joensuusta. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, oletko tyytyväinen itseesi, ja jos et, niin mitä haluaisit itsessäsi kehittää? Kaikkien vastanneiden kesken arvomme Viisan Elämän kustantaman Miia Huitin kirjoittaman Stressikupla-kirjan. Palkinnon arvo on 26 euroa.

Lehtemme jää nyt joulutauolle. Seuraava numero ilmestyy ensi vuoden puolella keskiviikkona 11. tammikuuta. Sitä ennen julkaisemme vuoden vaihteessa tammikuun energiakuvan.

Hauskaa joulua ja menestyksellistä uutta vuotta 2017!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)