HENKILÖKUVA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVAT M BLANC | 9.11.2016 | KOLLEGA.FI
Verkostoitumisen mestari

Mia Blanc on vauhdikas ja energinen yrittäjä, joka toimii valmentajana, vaatekauppiaana ja enneagrammiohjaajana. Aiemmin pitkään lastenvaateagentuuria hoitanut Blanc on viime vuodet opiskellut ahkerasti valmennukseen, vuorovaikutukseen ja itsensä kehittämiseen liittyviä taitoja, joita hän käyttää menestyksellisesti ihmisten auttamiseen.

Työn tekeminen ja yrittäminen on Mia Blancilla verissä. Jo pienestä pitäen hän seurasi läheltä isänsä perheyrityksen toimintaa ja näki yrittäjyyden ylä- ja alamäet. Viipurista kotoisin olevilta isovanhemmiltaan Blanc peri myös karjalaisen luonteen ja verkostoitumisen taidon.

Mia Blanc on toiminut yrittäjänä lähes kolmekymmentä vuotta ja nauttii ihmisten parissa työskentelystä.
Mia Blanc on toiminut yrittäjänä lähes kolmekymmentä vuotta ja nauttii ihmisten parissa työskentelystä.

– Minulle on sanottu, että olen niin hyvä verkostoituja, että ihminen on verkostoitunut kanssani jo ennen kuin hän itse sitä huomaa, Mia Blanc kertoo.

Opiskelukin on sujunut Blancilta nuoresta pitäen hienosti. Lukiossa hän pärjäsi erinomaisesti ja kirjoitti ylioppilaskirjoituksissa kuusi laudaturia.

– Olen aina ollut kiltti ja tunnollinen. Kasvoin hyvässä ympäristössä, sillä luokallani oli poikkeuksellisen paljon lahjakkaita ihmisiä.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen Blanc luki tarmokkaasti Kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin, sillä hän halusi varmistaa sisäänpääsynsä ennen lähtöään Ranskaan vaihto-oppilaaksi. Urakka palkittiin ja Blanc pääsi Kauppakorkeaan.

– Lähdin Etelä-Ranskaan Provenceen ja opiskelin siellä vuosina 1986 – 87 kaupallisella ylioppilasluokalla. Viihdyin Ranskassa hyvin ja tutustuin siellä moniin ihmisiin, joista tuli myös elinikäisiä ystäviäni.

Palattuaan Suomeen Blanc aloitti Kauppakorkeakoulun, jossa hän opiskelujen lomassa toimi aktiivisesti ylioppilaskunnassa.

– Se oli loistava tapa verkostoitua muiden opiskelijoiden kanssa, sillä minulla ei ollut ennestään tuttuja Helsingissä.

Työtä ja selviytymistaistelua

Opintojen ohessa Blanc alkoi myös tehdä töitä. Aluksi hän työskenteli provencelaisia kankaita myyvässä liikkeessä, kunnes siirtyi Ranskan suurlähetystön kaupalliselle osastolle assistentiksi vuonna 1988.

– Suurlähetystössä tapasin tulevan puolisoni, ranskalaisen miehen, joka oli suorittamassa asepalvelustaan Tukholmasta käsin. Muutimme pian yhteen ja menimme naimisiin vuonna 1991.

Opiskelijarientoja vappuna 1989.
Blanc opiskelijareinnoissa vappuna 1989.

Pariskunta perusti yhteisen yrityksen ja Blanc alkoi toimia lastenvaateagenttina. Vihjeen agentuurista Blanc oli saanut miehensä ranskalaiselta ystävältä, joka etsi agenttia Suomesta.

– Menin Pariisiin messuille tapaamaan firman vientijohtajaa ja kirkkain silmin ilmoitin hänelle, että rupean heidän agentikseen. Olin silloin 21-vuotias.

Blanc teki tuotteitaan tunnetuksi Vatevan messuilla ja soitti keltaisilta sivuilta poimimilleen potentiaalisille asiakkaille. Hän sai liiketoiminnan nopeasti käyntiin ja asiakkaakseen muun muassa Stockmannin.

– Tein markkinointia lehtien avulla. Lainasin lastenvaatteita lehtien kuvauksiin, jolloin vaatemerkit saivat julkisuutta. Tunsin paljon toimittajia ja monista tuli myös ystäviäni.

Blancien ensimmäinen lapsi syntyi vuonna 1992 ja vuosi sen jälkeen, Mian ollessa 26-vuotias, hän sairastui imusolmukesyöpään.

– Minua tutkittiin puoli vuotta, kunnes selvisi, että kyseessä oli Hodgkinin tauti. Vaikeinta oli epävarmuus. Kun taudin nimi selvisi, tiesin, mitä vastaan aloin taistella.

Blanc kävi sairaalassa rankoissa hoidoissa, opiskeli ja teki sitkeästi töitä. Hän luotti lääkäreihin ja hoitokoneistoon, joka toimi moitteettomasti. Blanc voitti taudin ja parani.

– Koen, että olen saanut toisen mahdollisuuden. Tunnen suurta kiitollisuutta siitä.

Uusi lehti kääntyy

Työntäyteinen elämä jatkui ja Blanc sai vielä kaksi lasta lisää. Kaiken kiireen keskellä hän viimeisteli opintonsa ja valmistui Kauppakorkeakoulusta vuonna 1998.

– 2000-luvun alussa perustin lastenvaateliikkeen Helsingin keskustaan. Se oli varsinainen yrittäjyyden, johtajuuden ja henkilöstöhallinnon korkeakoulu. Palveluksessani oli useita henkilöitä ja esimiehenä toimiminen opetti ihmisluonteen tuntemista.

Blanc on toiminut vaatealalla koko yrittäjäuransa ajan.
Blanc on toiminut vaatealalla koko yrittäjäuransa ajan ja tuntee  jakeluketjun alusta loppuun asti.

Blanc ehti pyörittää liikettään vuoteen 2008 asti, kunnes hän luopui siitä avioeron myötä. Vastuu kolmesta lapsesta ja myymälän sekä agentuurin hoitaminen yksin olisi käynyt liian raskaaksi.

– Olin tiukassa tilanteessa, mutta vaikeissa paikoissa olen aina ollut parhaimmillani. Tiesin, että elämä kantaa ja kaikesta selvitään. Kesällä 2008 muuttaessani omaan kotiin, eräs vanha asiakkaani soitti ja osti lastenvaateliikkeeni.

Eron myötä Blanc alkoi kiinnostua itsensä kehittämisestä. Eräänä iltana hän meni ystävänsä vinkkaamana kuuntelemaan Marika Borgin luentoa, jossa käsiteltiin ihmissuhteita.

– Se luento kolahti. Borgin innoittamana aloitin kaksivuotisen elämäntaidon valmennuskurssin. Vaikka opiskelu ei ollut siinä elämäntilanteessa tullut mieleenikään, se tuntui oikealta ratkaisulta.

Valmistuttuaan vuonna 2011 elämäntaidon valmentajaksi Blanc opiskeli enneagrammiohjaajaksi ja suoritti sen lisäksi vuoden kestäneen hyvinvointialan yrittäjän ammattitutkinnon. Kaiken aikaa Blanc hoiti samalla agentuuriaan.

– Vuonna 2013 aloitin opinnot kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyneessä Institute for Integrative Nutrition -koulussa, josta valmistuin seuraavana vuonna. Siinä vaiheessa olin päättänyt, että minusta tulee valmentaja.

Vaatekutsuja ja valmennusta

Syksyllä 2015 Blanc luopui agentuuristaan. Mutta kauan Blanc ei ehtinyt laakereillaan levätä, kun hän sai soiton vaatealalla toimivalta tuttavaltaan.

– Ryhdyin naistenvaatteita myyvän Friendtexin jälleenmyyjäksi ja vuokrasin itselleni kivijalkamyymälän Töölöstä.

Tällä hetkellä Blancin päivät täyttyvät myymälässä työskentelystä, vaatekutsujen järjestämisestä, messukäynneistä, valmentamisesta ja jatkuvasta opiskelusta.

Blanc rakastaa ystävien tapaamista ja päivällisjuhlien järjestämistä.
Blanc rakastaa ystävien tapaamista ja päivällisjuhlien järjestämistä.

– Työni on kausittaista ja usein projektimaista ja siihen tarvitaan paljon joustavuutta sekä improvisointikykyä. Eniten nautin siitä, että saan tehdä ihan kaikkea aina vessan pesusta shampanjan juontiin.

Uraansa Blanc pitää enemmänkin seikkailuna, joka ei ole koskaan tuntunut puurtamiselta. Työnsä kautta hän on päässyt tutustumaan moniin eurooppalaisiin yrityskulttuureihin ja lukuisiin eri alojen ammattilaisiin.

– Minulla on ollut urani aikana lähes kolmekymmentä erilaista päämiestä monista maista, kuten Suomesta, Saksasta, Tanskasta, Italiasta, Espanjasta ja varsinkin Ranskasta. Useista asiakkaistani on tullut myös ystäviä.

Blanc kuvaakin itseään elämäntapayrittäjäksi, sillä hän kokee, että työnteko, mieluisten asioiden tekeminen ja vapaa-aika nivoutuvat luontevasti yhteen.

– Minusta ei ole koskaan ollut vastenmielistä lähteä töihin tai hoitaa asioita iltaisin, viikonloppuisin tai juhlapäivinä. Tietotekniikka mahdollistaa tehtävien hoitamisen helposti.

Positiivista psykologiaa kaiken ikää

Blanc elää nyt uudessa avioliitossa ja arkeen kuuluvat aviomiehen lisäksi Blancin kaksi nuorinta, lähes parikymppistä lasta sekä tiiviit suhteet molempien aikuisiin lapsiin.

– Elämässäni on paljon musiikkia, hyvää ruokaa ja iloa. Rakastan järjestää päivälliskutsuja, joissa tehtäväni on saada ihmiset tutustumaan toisiinsa ja viihtymään.

Perhe on aina ollut Blancille erittäin tärkeä. Kuvassa Mian lapset Torbjörn, Taitu ja Juuli.
Perhe on aina ollut Blancille tärkeä. Kuvassa Mian ympärillä lapset Torbjörn, Taitu ja Juuli.

Vaikka Blancin kohdalle on sattunut myös vastoinkäymisiä, hän on aina nauttinut elämästä. Blanc toteaakin näkevänsä voittopuolisesti asioista niiden hyvän puolen.

– Olen tietämättäni käyttänyt positiivista psykologiaa koko ikäni ja olen osannut valmentaa itseäni eteenpäin. Kohdalleni on myös osunut hienoja tyyppejä, joilta olen oppinut paljon.

Opinnoissaan Blanc on edennyt kovaa vauhtia. Äskettäin hän sai päätökseen vuoden kestäneen värianalyysivalmennuksen ja tammikuussa Blanc aloittaa kaksi ja puoli vuotta kestävät työnohjaajan opinnot.

– Yhteinen nimittäjä kaikille käymilleni kursseille on ihmisten hyvinvoinnin lisääminen. Sopivien vaatteiden, oman enneagrammityypin tunnistamisen, värianalyysin ja etenkin valmennuksen keinoin on mahdollisuus löytää henkilön paras ulkoinen ja sisäinen versio, jolloin hän voi kukoistaa.

Vuorovaikutus on Blancille elinehto ja hän nauttii ihmisten kohtaamisesta sekä siitä, että voi auttaa heitä toteuttamaan unelmiaan.

– Teen työtäni päälläni ja sydämelläni. Tärkeintä on nähdä toinen ihminen ja kuunnella häntä aidosti. Kun auttaa muita, auttaa samalla itseään.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)