KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 23.11.2016 | KOLLEGA.FI
Kiitollisuus keventää elämää

Kiitollisuudesta ja sen voimasta on viime aikoina puhuttu paljon. Aiheeseen on törmännyt niin lehtiartikkeleissa kuin kursseilla tai yleisöluennoilla. Kiitollisuus ei ole mikään helppo aihe, sillä se kuulostaa suomalaisen korvissa usein joko liian juhlavalta tai syyllistävältä. Täysin päinvastaista todistaa kuitenkin Marika Borg, joka on kirjoittanut aiheesta ihastuttavan kirjan Rakastu elämääsi – 7 viikon kiitollisuusohjelma.

Kiitollisuus on elintärkeää oman jaksamisemme ja hyvinvointimme kannalta, ja se on tutkitusti tehokkain keino voida paremmin. Mutta elävässä elämässä toimimme toisin. Olemme varsin sokeita monille hyville asioille, jotka meitä ympäröivät. Kiitollisuuden haaste onkin se, että se edellyttää meiltä päivittäistä heräämistä siihen, mikä tuntuu tutulta ja tavalliselta, mutta ei oikeasti sitä ole, Borg sanoo kirjassaan.

Varsin usein kiinnitämme huomiota epäoleellisiin asioihin. Ikkunat pestyämme jäämme tuijottamaan sitä pientä tahraa, joka jää lasia kuivatessa. Ja samalla meiltä jää huomaamatta ikkunan takana kulkeva pieni valkohäntäpeuran vasa. Samalla tavalla tuijotamme omia ja toisten tahroja, kun elämä kulkee upeana paraatina ohitsemme. Kiitollisuus ei ole todellisuuden kieltämistä, vaan asian näkemistä uudesta, parantavasta ja valoisammasta näkökulmasta.

Kirja sisältää seitsemän viikon ohjelman, jossa on toimivia harjoituksia arkeen. Kirjan voi lukea myös oman mielensä mukaisessa järjestyksessä. Itse luin kirjan vähän nopeammassa tahdissa alusta loppuun kronologisessa järjestyksessä ja pidin kirjan rytmityksestä. Kirjan luettuaan siihen voi palata lempikohtia kerratakseen, sillä kirjassa on niin paljon arvokkaita oivalluksia, ettei kaikki jää mieleen ensilukemalta.

Kirjan tyyli on lempeä ja armollinen. Marika Borg ei pakota tekemään mitään, vaan yksinkertaisesti esittää asiat niin houkuttelevasti, että niitä haluaa kokeilla. Itselleni ehdottomasti paras vinkki oli etukäteispäiväkirjan kirjoittaminen. Borg nimittäin kertoo kirjoittavansa kiitospäiväkirjan yhteydessä seuraavan päivän käsikirjoituksen. Tätä hän harrastaa etenkin, jos edessä on jännittävä päivä, pitkä matka tai tärkeä kokous. Tällä tavalla voi luoda alitajunnan tueksi tulevaisuuden, joka on mahdollisimman hyvä. Ja kaiken kukkuraksi Borg sanoo, että homma toimii. Tätä siis aion käyttää itsekin jatkossa!

Kirjan ulkoasusta pitää vielä mainita, että kerrankin kirja, jossa on käytetty isoa ja selkeää kirjasinkokoa! Kirjaa on helppo lukea ja vähän isomman kokonsa vuoksi se tuntuu myös tukevammalta.

Kirja sopii ihan jokaiselle, joka haluaa tehdä elämästään kepeämpää ja iloisempaa.

Kirjan nimi
Tekijät
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Lisätiedot
Rakastu elämääsi
Marika Borg
Viisas Elämä
2016
200 sivua
27 euroa
http://www.basambooks.fi/rakastu-elamaasi/

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Tätä artikkelia on kommentoitu yhden kerran.

  1. Marika kommentoi 24.11.2016 klo 09.06
    Kaunis kiitos Marja arviostasi! Ainahan sitä jännittää mitä omasta luomuksesta tykätään. Arvostan sitä, että olet lukenut koko kirjan ja oivaltanut, että se ei syyllistä vaan toivottavasti innostaa. Myönteisen palautteen antaminen on äärettömän kaunis tapa. Kiitollisin terveisin Marika

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)