PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 23.11.2016 | KOLLEGA.FI
Iloa arkeen

Kuinka helppoa onkaan valittaa – ja siihen kuoroon saa helposti työkavereita mukaan. Tähän vuodenaikaan valituksen aiheitakin riittää: on pimeää, tylsää ja väsyttää. Mutta, mutta, ihan omissa käsissämme on myös onnellisuutemme, ilomme ja hyvä olomme.

Marja KasanenTähän totuuteen törmäsin lukiessani kirjaa kiitollisuudesta. Huomasin jälleen kerran, miten sokea olen monille hyville asioille, jotka minua ympäröivät. Tämä pieni muistutus sai minut tietoisesti katsomaan asioita uudesta näkökulmasta. Ja itseäänkin kohtaan voi tuntea kiitollisuutta. Ainakin itse yleensä huomaan vain ne asiat, joita en ole tehnyt, mutta kun rupeaa tarkemmin miettimään, mitä kaikkea on päivän aikana saanut aikaiseksi, voi – ja saa – tuntea aitoa iloa.

Mainio esimerkki iloisen ja valoisan asenteen omaavasta henkilöstä on Marika Borg, jonka esittelemme lehtemme henkilökuvassa. Borg tuli tunnetuksi 80-luvun lopulla Voi Hyvin -lehden päätoimittajana ja myöhemmin valmennusalan uranuurtajana, joka toi 2000-luvun alussa aivan uudenlaisia valmennuskoulutuksia Suomeen. Hyvän elämän kouluttaminen onkin Marika Borgille sydämenasia ja hän haluaa auttaa ihmisiä löytämään oman kukoistuksensa.

Työelämän psykologiaa -blogissa Riitta Helekoski käsittelee empatiaa eli kykyä samaistua toisen ajatuksiin, tunteisiin ja kokemuksiin. Empaattisuutta tarvitaan työelämässä, mutta se vaatii työtä ja edellyttää ympäristöltä valmiutta vaalia sitä. Empaattisuutta voi kuitenkin harjoitella, kuten Helekoski kolumnissaan toteaa.

Kiire hallintaa -blogissa Anja Kulovesi pohtii hyvän elämän edellytyksiä. Yksi keino löytää työn ja elämän välinen tasapaino on uudenlainen rytmitys, sillä nykyteknologia vapauttaa meidät ajasta ja paikasta. Myös itsetutkiskelua, ihmissuhteita, omaa hyvinvointia sekä intuitiota kannattaa vaalia, Kulovesi muistuttaa kolumnissaan.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen ihmettelee positiivisen palautteen niukkuutta työelämässä. Mutta-sanalla mitätöimme tyypillisesti kaiken sen, mitä juuri sitä ennen olemme sanoneet ja ajattelemme, ettei toista tarvitse kehua. Me kaikki kuitenkin kaipaamme kannustusta ja kiitosta, eikä niitä kannata säästellä, Lavonen kehottaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme Marika Borgin Rakastu elämääsi -kirjan.

Julkaisimme viime viikolla lukijakyselyn, jossa pyysimme apuasi lehden kehittämiseen. Jos et ole vielä vastannut, ehdit vielä tehdä sen. Vastaat täysin anonyymisti. Arvomme Aarikan Aarrekaappi-tarjottimen (arvo 24 euroa) kaikkien niiden vastaajien kesken, jotka ilmoittavat sähköpostiosoitteensa. Jos haluat osallistua, kirjoita sähköpostiosoitteesi kyselyn lopussa sille varattuun tilaan. Vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Kysely sulkeutuu 1.12. Lukijakyselyyn pääset tästä linkistä: https://kollega.fi/2016/11/kollega-fi-verkkolehden-lukijakysely/

Kepeää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)