PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 12.10.2016 | KOLLEGA.FI
Viime hetkeen

Hankalia asioita on petollisen helppoa lykätä viime hetkeen. Se käy aivan huomaamatta, sillä keksin vaivatta kaikenlaista sijaispuuhastelua sen sijaan, että tarttuisin asiaan ja hoitaisin sen saman tien pois. Lykättävät asiat ovat usein varsin vähäpätöisiä, mutta kun ne jäävät roikkumaan, ne alkavat painaa mieltä. Keskeneräiset työt vievät energiaa siihen asti, kunnes ne saa deadlinen pakottamana tehdyksi. Ja yleensä itse työn tekemiseen menee paljon vähemmän aikaa, kuin itse luulee.

Marja KasanenTämän kaiken tajusin luettuani Anja Kuloveden kolumnin viime tipasta. Sen innoittamana sain kirjoitettua pöydällä lojuneet muistiinpanot puhtaaksi, soitettua pitkään lykkäämäni puhelun ja hoidettua pari muutakin roikkumaan jäänyttä asiaa. Vaiva ei loppujen lopuksi ollut suuri, mutta tunne siitä, että sai asiat vihdoin hoidettua, oli todella huojentava.

Toimeen tarttumisen taitoa käsitellään laajemmin Kiire hallintaan -blogissa, jossa Anja Kulovesi kirjoittaa viimetippaan ajautumisesta. Moni viihtyy viimetipan hetkessä, koska saa siitä tekemisen potkua. Jatkuva turbovaihteella suorittaminen kuitenkin uuvuttaa. Vaikka pystymme tekemään useaa tehtävää yhtä aikaa, ei huomiomme kohdistu silloin mihinkään. Viimehetken paniikissa yhteen asiaan keskittyminen onkin oleellinen taito, jota Kuloveden mukaan kannattaa harjoitella.

Henkilökuvassa esittelemme tekstiilisuunnittelija Jutta Kuuren, joka yhdistää työssään intohimonsa ja arvonsa. Valokuvaajana pitkään työskennelleestä Kuuresta kuoriutui omaperäinen suunnittelija sattumalta, kun hän alkoi leikitellä kuvankäsittelyohjelmalla. Tyynyjä, laukkuja ja muita tekstiilituotteita suunnitteleva Kuure nauttii yksinyrittäjyydestä, jossa saa vastata kaikesta itse. Energinen Kuure on myös Malmin lentokenttää puolustava innokas aktiivi, joka haaveilee vielä hankkivansa lentolupakirjan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa käsitellään lepohetkien tärkeyttä työssä. Herkeämätön kiire ja näännyttävä juoksu tavoitteesta toiseen uhkaavat inhimillisen jaksamisen rajojamme. Johtajan ja esimiehen tärkein tehtävä näinä aikoina onkin huolehtia, että päivän kuluessa jokaiselle löytyy tarpeeksi suvantohetkiä levähtämiseen, Leena Masalin sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä pohtii töissä käymiseen liittyviä ajatuksia ja uskomuksia. Ihmisarvomme mitataan helposti sillä, käymmekö töissä, vaikka on useita muitakin tapoja ansaita elantonsa. Moni meistä kantaa luterilaisen moraalin taakkaa, joka toimii hyvinvointiamme vastaan. Elämä ei kuitenkaan ole niin vakavaa – eikä työntekokaan, Järvelä toteaa kolumnissaan.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysymme, oletko käyttänyt työssäsi intuitiota ja jos olet, niin mitä hyötyä siitä on ollut? Kaikkien vastaajien kesken arvomme Viisaan Elämän kustantaman, Heikki Peltolan kirjoittaman Rohtoja raatajille -kirjan. Palkinnon arvo on 29 euroa. Vastausaikaa on 23.10. asti.

Uudet jutut julkaisemme jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 26.10.

Sujuvaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)