PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 26.10.2016 | KOLLEGA.FI
Neljä vuotta innostusta

Lehtemme täyttää tällä viikolla kunnioitettavat neljä vuotta! Paljon on ehtinyt tapahtua näiden vuosien aikana ja etenkin kuluneen vuoden aikana. Tämän vuoden aikana olemme muun muassa toteuttaneet ulkoasu-uudistuksen, perustaneet lehteen uuden blogin, tuoneet videot osaksi lehden artikkeleita ja terävöittäneet linjaamme.

Marja KasanenItse nautin työssäni etenkin haastattelujen tekemisestä, sillä ihmisten kohtaaminen on aina antoisaa. On lumoavaa kuulla ihmisten uratarinoita tai uppoutua asiantuntijoiden avaamaan maailmaan, josta voi poimia parhaat ajatukset juttujen rakennusaineeksi. Lehden tekeminen on innostavaa, sillä asiat muuttuvat ja uutta saa oppia jatkuvasti. Mieli pysyy tässä vauhdissa vireänä, koska luovuutta tarvitaan päivittäin.

Ajankohtaisartikkelissamme käsittelemme mielen voimavaroja. Jokaisessa meissä on paljon potentiaalia, mutta hyödynnämme sitä vain vähän. Uskomukset, asenteet ja negatiivisuus estävät meitä saavuttamasta tavoitteitamme. Keskeistä oman potentiaalin esille saamisessa on oman ajattelutavan muokkaaminen, Ilkka ja Harri Virolainen kertovat lehtemme haastattelussa. Yksi keino maailmankuvan avartamiseen on optimismi, joka edistää ratkaisukeskeistä ajattelua. Positiivisessa tunnetilassa näemme myös entistä enemmän mahdollisuuksia ja annamme tilaisuuden menestymiselle.

Coaching-blogissa Leena Rautiainen pohtii kysymysten voimaa. Tavoitellessamme jotain itsellemme merkityksellistä meidän on ensin määriteltävä oma ydinkysymyksemme. Kysymällä pystymme kohdistamaan huomiomme siihen, mikä vaikuttaa elämässämme tai kenties estää hyviä asioita toteutumasta, Rautiainen toteaa kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen ihmettelee, mitä työntekijältä työelämässä oikein odotetaan. Esimies on perinteisesti määritellyt tavoitteet, vastuut ja velvoitteet, mutta miten asiat ratkotaan muodikkaissa itseohjautuvissa tiimeissä, jossa toisen mielestä päivänpolttava asia on toiselle turhanpäiväinen, Heinonen kysyy kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tutkimusprofessori Jari Hakanen Työterveyslaitokselta. Hakanen kertoo Psykologian maailmankongressissa kuulemastaan kiinalaisesta Zhong-Yong-ajattelusta, jossa korostetaan dynaamista tasapainoa ja harmoniaa. Tällaista vastakkaisten näkökulmien hyväksymistä ja vähemmän minäkeskeistä ajattelua suomalainenkin johtajuus kaipaisi, Hakanen peräänkuuluttaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkeliin liittyvän Ilkka ja Harri Virolaisen Mielen voima työssä -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi lokakuun kilpailu, jossa kysyimme oletko käyttänyt työssäsi intuitiota ja mitä hyötyä siitä on ollut. Vastaajista vähän yli puolet oli käyttänyt intuitiota ja monet kokivat siitä olleen hyötyä. Esimerkiksi työtilanteissa, joissa jokin on epäilyttänyt, on intuitio varoittanut ajoissa virheestä tai vahingosta. Kilpailun palkinnon, Viisaan Elämän kustantaman Heikki Peltolan Rohtoja raatajille -kirjan voitti Sirpa Sellman Forssasta. Onnittelut Sirpalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, mitä hyötyä tai iloa koet saavasi lehdestämme ja mikä on mielestäsi lehden parasta antia? Nelivuotisjuhlan kunniaksi arvomme kaksi kappaletta Viisaan Elämän kustantamaa Ilkka ja Harri Virolaisen kirjoittamaa Mielen voima työssä -kirjaa. Palkinnon arvo 27 euroa kappaleelta.

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 9.11. Sitä ennen julkaisemme ensi viikon alussa marraskuun energiakuvan.

Innostavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)