PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 28.9.2016 | KOLLEGA.FI
Uskalla onnistua

Oletko jättänyt tekemättä asioita sen vuoksi, että et usko pystyväsi niihin? Minä ainakin olen. Aika helposti sorrumme vähättelemään itseämme ja sitten onkin helppo heittää hanskat tiskiin ja luovuttaa. Kun vähättelemme itseämme, kutistamme itseämme. Ja kuitenkin meissä jokaisessa on valtavasti potentiaalia vaikka mihin.

Marja KasanenTämän asian tajusin kirjoitettuani jutun ihmeistä, luettuani Carita Nybergin kolumnin ja keskusteltuani some-sparraajani kanssa äskettäin. Huomasin, miten paljon vanhat uskomukset ovat ohjanneet elämääni. Nyt, kun olen päässyt niihin käsiksi, vakaa aikomukseni on heittää ne, yksi kerrallaan, romukoppaan. Toisaalta huomasin ilokseni, että olen oppinut paljon uusia asioita viimeisen vuoden aikana. Tietoni ja taitoni ovat karttuneet entisestään. Tämä tarkoittaa sitä, että mahdollisuuteni onnistua ovat juuri niin suuret, kuin itse uskon.

Ihmeistä ja mahdollisuuksista kerrotaan myös lehtemme ajankohtaisartikkelissa, johon olemme haastatelleet nostemestari Heikki Peltolaa. Jokainen voi hänen mukaansa tehdä ihmeitä, mutta harva tekee, sillä ihmiset vähättelevät itseään. Alimielisyys on itsekeskeisyyttä, jossa väheksytään omaa kapasiteettia. Peltola uskookin yhteistyöhön ja me-ajatteluun. Yhdessä tekemällä ja toisia arvostamalla syntyy upea työelämä, jossa ihmiset kohoavat ja saavat aikaan ihmeitä.

Tasapainon avaimet -blogissa liikutaan kompastuskivien maailmassa. Kompastuskiven takaa löytyy yleensä uskomus, joka värittää kuvaamme todellisuudesta. Jos meillä on käsitys, ettemme osaa jotain, se on meille täyttä totta. Ja joka kerta, kun hoemme sitä, se vahvistaa uskomustamme. Uskomuksistaan voi kuitenkin luopua, mutta se vaatii päättäväisyyttä ja kärsivällisyyttä, Carita Nyberg sanoo kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Riitta Helekoski tarkastelee egon yliotetta. Ego tarkoittaa ihmisen minähavaintoa, jonka avulla teemme päätöksiä, asetamme henkilökohtaisia rajoja ja ylläpidämme minäkuvaa. Vaikeudet alkavat, kun ego kasvaa liian suureksi. Kolumnissaan Helekoski kuvaa seitsemän tapaa tunnistaa egon yliote.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen käsittelee intuition voimaa. Intuitio on kuin työpaikan hyvä työkaveri. Sitä kannattaa kuunnella, sen kanssa on hyvä pohdiskella asiaa eri näkökulmista ja sen kokemusta kannattaa arvostaa. Intuitiolla on paljon hiljaista tietoa, joka auttaa oikean ratkaisun äärelle, Lavonen vinkkaa kolumnissaan.

Kirja-blogissa arvioimme ajankohtaisartikkelimme aiheeseen liittyvän Heikki Peltolan Rohtoja raatajille -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi syyskuun kilpailu, jossa kysyimme, oletko kokenut työssäsi boreoutia ja jos olet, niin miksi? Valtaosa vastaajista (76 %) oli kokenut kyllästymistä työssään ja loput 24 % ei ollut. Suurimpia syitä boreoutiin olivat turhat palaverit, sekava organisaatio, tavoitteiden puute, yksitoikkoinen työ ja liiat rutiinit. Kilpailun palkinnon, Kiireenkesyttäjän voimalauseet -korttipakan, voitti Jaana Kainulainen Siilinjärveltä. Onnittelut Jaanalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jälleen pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, oletko käyttänyt työssäsi intuitiota ja jos olet, niin mitä hyötyä siitä on ollut? Kaikkien vastaajien kesken arvomme Viisaan Elämän kustantaman, Heikki Peltolan kirjoittaman Rohtoja raatajille -kirjan. Palkinnon arvo on 29 euroa.

Seuraavat jutut julkaisemme jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 12.10. Ja sitä ennen julkaisemme kuun vaihteessa lokakuun energiakuvan.

Upeaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)