PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 14.9.2016 | KOLLEGA.FI
Hengähdä hetki

Menneet viisi viikkoa ovat olleet elämäni kiireisimmät. Kiire ei johtunut omista aikatauluistani, vaan asioista, jotka tapahtuivat. Siis elämästä. Kiire piti minua pihdeissään ja väillä suorastaan ahdisti minua. Pakon edessä pystyin ylittämään itseni, vaikka olisin tarvinnut enemmän aikaa vain olla ja hengähtää.

Marja KasanenTällä viikolla kiire alkoi vihdoinkin hellittää ja olen ilokseni ehtinyt pysähtyäkin. Pitkästä aikaa olen saanut ajatella rauhassa asioita ja hieman suunnitella tulevaakin. Se on tuntunut ylelliseltä. Kun tekee ajatustyötä, tarvitsee aikaa ja taukoja. Kroonista kiirettä ei kukaan kestä ja siihen ei pidä suostuakaan. Hetkellisesti ihminen pystyy mihin vaan, mutta ennemmin tai myöhemmin aikaa itselle on otettava, jotta pää ei hajoa. Oman kiirekokemukseni ansiosta arvostan nyt enemmän aikaa – ja nautin uudella tavalla pienistäkin lepohetkistä.

Kiire onkin yksi aikamme suurimmista ongelmista työelämässä ja elämässä yleensäkin. Kiirettä koetaan globaalisti, eikä se näytä laantuvan, vaan pikemminkin kiihtyvän. Yritämme hallita aikaa, vaikka se on aivan liian abstrakti asia hallittavaksi, kiireenkesyttäjä Anja Kulovesi sanoo lehtemme uudenuutukaisessa blogissa. Tästä numerosta alkaen Kulovesi johdattelee meitä juuri avatussa Kiire hallintaan -blogissa ymmärtämään ajan olemusta ja antaa käytännön työkaluja onnellisen aikasuhteen rakentamiseen.

Henkilökuvassa esittelemme Anni-Mari Syväniemen, joka työskentelee ruokakulttuuriasiamiehenä Maataloustuottajien keskusliitossa. Alun perin Syväniemestä piti tulla sosiologi, mutta kohtalo johdatti hänet kotitalousopettajaopintojen pariin. Syväniemi ehti toimia kouluttajana, toiminnanjohtajana, kunnanvaltuutettuna ennen kuin siirtyi MTK:hon, jossa toimii monipuolisissa tehtävissä. Syväniemi rakkain harrastus on partio, jonka parissa hän on toiminut pienestä pitäen ja toimii yhä perustamansa Kirkkonummen Kantvikin loppukunnan johtajana.

Johtajuuden ytimessä -blogissa aloittaa uusi kirjoittajamme, tietokirjailija ja konsultti Riitta Hyppänen, jonka intohimona on työelämän uudistaminen. Hän kirjoittaa johtajuudesta, joka kuuluu kaikille. Johtajuus ei liity erikoishetkiin tai tiukkoihin tilanteisiin, vaan työpäivän arkeen. Johtajuus on valtaa, vastuuta, vaikuttamista ja välittämistä – ja onneksi sitä voi myös kehittää, Hyppänen sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Sanna Iranta pohtii kuinka tekemisessä voi levätä. Tekemättömyys ja laiskottelu ovat yleensä parasta lepoa, mutta myös tekemisestä tulee lepoa, kun muuttaa sisäisen puheensa ja tekee pakon sijaan tietoisen valinnan. Kotihommat, joissa työnsä tuloksen näkee heti, ovat myös loistavaa vastapainoa aivotyölle, Iranta toteaa kolumnissaan.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysymme, oletko kokenut työssäsi boreoutia ja jos olet, niin miksi? Kaikkien vastaajien kesken arvomme iki-ihanat Kiireenkesyttäjän voimalauseet -kortit, jotka sisältävät oivalluttavia aforismeja. Palkinnon arvo on 22 euroa. Vastausaikaa on 25.9. asti.

Uudet jutut julkaisemme jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 28.9.

Kiireetöntä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)