PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA E KASANEN | 31.8.2016 | KOLLEGA.FI
Uutta oppimaan

Parin viime viikon aikana olen päässyt opettelemaan uusia taitoja. Kun on pitkän aikaa puurtanut samoja latuja, on virkistävää tutustua uusiin asioihin. Olen opiskellut videokuvaamista niin kännykällä kuin kamerallakin. Se on ollut haastavaa ja innostavaa. On ollut jännittävää tehdä uusi aluevaltaus. Tuntuu kuin maailma olisi auennut aivan uudella tavalla. Vähän aikaa sitten Ylen aamu-tv:ssä työelämätutkija Helka Pirinen puhui innostuksen ja intohimon puutteesta työelämässä. Uuden oppimisen myötä huomasin itse saaneeni työhöni aivan uutta draivia. On mahtava tunne, kun ylittää itsensä.

Marja KasanenUuden oppiminen ei kuitenkaan käy hetkessä, vaan se vaatii aikaa. Omatkin opiskeluni olen tehnyt työn ohessa eikä kiire näytä koskaan hellittävän. Mutta voisiko kiireelle tehdä jotakin? Haemme epätoivoisesti keinoja ajanhallintaan, vaikka kyse on paljon laajemmasta ilmiöstä, Anja Kulovesi sanoo lehtemme ajankohtaisartikkelissa. Ajan ottaminen vaatii pysähtymistä. Todellinen tehokkuus syntyy siitä, että ihmisellä on selkeät tavoitteet, hän tekee tietoisesti oikeita asioita ja on tekemisissään läsnä. Artikkelissa on myös video, jossa Anja Kulovesi antaa vinkkejä kiireen hallintaan.

Coaching-blogissa Leena Rautiainen käsittelee kävelyn taikavoimaa. Luonnon hyvää tekevä vaikutusta voi hyödyntää niin kävelykokousten kuin -valmennuksen muodossa. Luonnossa samoilu saa ideamoottorin pulputtamaan ja useimmiten myös ongelmat ratkeamaan. Metsäpolulla myös mieltä painavat harmit haituvat taivaan tuuliin, Rautiainen toteaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Kristiina Harju pohtii, mitä muutoksia työyhteisössä voisi syyskauden alkajaisiksi tehdä. Jokaisessa työpaikassa on asioita, jotka vaivaavat. Kaikki motkotuksen aiheet kannattaa kirjoittaa ylös ja tehdä ne näkyviksi. Se ei kuitenkaan riitä, sillä asioille pitää myös tehdä jotain, Harju korostaa. Porukassa on voimaa ja yksikin kohennus innostaa ja antaa voimaa hoitaa lisääkin asioita oikealle tolalle.

Sana hallussa –blogissa Eeva Heinonen tarkastelee tavoitteiden merkitystä. Jos työllä ei ole tavoitetta, niin voiko sitä edes tehdä? Se, että tiskaaja tiskaa ei riitä, jos kuppi jää likaiseksi, sillä tavoitteena on saada aikaan puhtaita astioita. Tavoitteet eivät siis ole pahasta, Heinonen tuumii.

Viime sunnuntaina päättyi elokuun kilpailu, jossa kysyimme, koetko kiirettä työssä ja miten paljon koet sitä asteikolla 0 – 10. Saimme lähes 130 vastausta. Valtaosa vastaajista sanoi kokevansa kiirettä työssä. 32 prosenttia koki työnsä kiireellisyysasteeksi 8 ja 12 prosenttia vastaajista antoi arvosanaksi 7. Peräti 14 prosenttia koki kiirettä täysillä eli 10:n arvoisesti. Mutta myös kiireettömän eli 0-arvosanan antoi 12 prosenttia vastaajista. Kilpailun palkinnon, Kauppakamarin kustantaman Maaretta Tukiaisen ja Jaana Villasen Huippunaiset-kirjan voitti Anne-Maria Melkko Jyväskylästä. Onnittelut Anne-Marialle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, oletko kokenut työssäsi boreoutia ja jos olet, niin miksi? Kaikkien vastaajien kesken arvomme Kiireenkesyttäjän voimalauseet -korttipakan, joka sisältää rohkaisevia ja oivalluttavia aforismeja päivittäiseen käyttöön. Palkinnon arvo on 22 euroa.

Seuraavat jutut julkaisemme jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 14.9. Ja sitä ennen julkaisemme syyskuun energiakuvan.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)