PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA E KASANEN | 17.8.2016 | KOLLEGA.FI
Tartu hetkeen

Viime viikolla ymmärsin, miten kallisarvoista aika on. Elin viikon verran kahdessa maailmassa, omassa kiireentäyteisessä elämässäni ja täysin ajattomassa tilassa saattohoitokodissa jättäen jäähyväisiä läheiselle omaiselleni hänen hiipuessaan pois tästä maailmasta. Pysähdyin ja olin läsnä jokaisessa hetkessä. Se oli välillä tuskallista, mutta jotain muuttui pysyvästi.

Marja KasanenVaikka kiire ei ole kadonnut elämästäni minnekään, ajatukseni siitä ovat muuttuneet. Surun keskellä on noussut myös ilo ystävistä, jotka ovat tukeneet. Heille haluankin antaa enemmän aikaa ja tarttua rohkeammin hetkeen, sillä mikään tässä maailmassa ei ole pysyvää.

Isot käännekohdat ovat niitä hetkiä, jolloin elämää miettii syvällisesti. Silloin nousee herkästi mieleen ajatus, elääkö itsensä näköistä elämää. Jos elämästä puuttuu iloa ja kepeyttä, kannattaa miettiä, mitä kaipaa ja mitä voisi muuttaa. Kun tiedostaa omat vahvuutensa ja oppii käyttämään niitä, voi luoda itselleen paremman arjen. Suurikin kriisi voi voimaannuttaa, jos niin valitsee, Carita Nyberg sanoo Tasapainon avaimet -blogissaan.

Henkilökuvassa esittelemme Lea Rankisen, joka toimii SOK:n vastuullisuusjohtajana. Maalla kasvanut Rankinen on nuoresta pitäen oppinut kunnioittamaan elinympäristöään ja hyödyntämään luonnonvaroja. Jo lukiolaisena Rankinen perusti ystäviensä kanssa kierrätyskeskuksen Vihantiin ja opiskeli myöhemmin ympäristöasioita sekä ammattikorkeassa että Otaniemessä. Vastuullisuusjohtajan roolissa Rankinen nauttii ennen kaikkea siitä, että hän saa tehdä työtä, jossa pääsee vaikuttamaan ympäristön ja ihmisten hyvinvointiin.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Leena Masalin käsittelee organisaation valtasuhteita. Työyhteisöissä on kaiken aikaa käynnissä monenmoisia valtapelejä, näkyvinä tai kulissien takana. Johtajan tehtävänä on tunnistaa valtapelit, puhaltaa ne poikki ja rakentaa vallan tasapaino oikeudenmukaisilla toimintatavoilla, avoimuudella ja esimerkin voimalla, Masalin sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa aloittaa uusi kirjoittajamme, hyvinvointivalmentaja Erja Järvelä. Hän pohtii kirjoituksessaan työidentiteetin hallitsevuutta. Työelämässä rakennamme helposti minuutemme tietyn roolin ympärille. Työminä määrittää meitä usein enemmän kuin mikään muu rooli. Mutta mitä tapahtuisi, jos joutuisit luopumaan työminästäsi? Kuka sitten olet, Järvelä kysyy kolumnissaan.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysymme, koetko kiirettä työssäsi ja kuinka paljon sitä koet? Vastaamalla voit voittaa Kauppakamarin kustantaman Maaretta Tukiaisen ja Jaana Villasen Huippunaiset-kirjan, jonka arvo on 39 euroa. Vastausaikaa on 28.8. asti.

Uudet jutut ilmestyvät taas kahden viikon kuluttua keskiviikkona 31.8.

Mielekästä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)