PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA E KASANEN | 3.8.2016 | KOLLEGA.FI
Paluu päiväjärjestykseen

Aloitin työt viime viikolla. Myönnän, ei ollut helppoa. Kun aurinko paistoi lämpimästi, mieli teki vain lähteä golfkentälle. Mutta ei auttanut, piti vain istua päätteen ääreen ja aloittaa kirjoittaminen. Eipä aikaakaan, kun kiirekin jo tarttui mieleen. Oli niin paljon tehtävää ja niin vähän aikaa.

Marja KasanenOnnekseni menin – kaiken kiireen keskellä – parin tunnin ajanhallintakurssille, jossa mieleni yllättäen selkiintyi. Vaikka olen jo ennestään tiennyt olevani täydellisyyden tavoittelija ja turhankin tunnollinen, tajusin konkreettisesti, että pahin kiire syntyy omassa päässäni. Toki ulkoiset vaatimukset stressaavat, mutta suurimmat paineet luon ihan itse. Ja sille asialle voin tehdä jotain. Kurssin innoittamana lupasin itselleni ottaa aikaa olla tekemättä mitään – vaikka vain lyhyitä hetkiä kerrallaan. Jo muutaman päivän perusteella voin sanoa, että kokeilu on tuottanut tulosta. Mieleni on rennompi, jolloin työtkin sujuvat kepeämmin.

Töihinpaluu on nyt ajankohtaista monelle. Vaikka työrytmiin sopeutuminen rasittaa, on kuitenkin mukavaa palata hyvään työporukkaan. Mikä sitten tekee työyhteisöstä hyvän? Yksi työyhteisön tärkeimmistä tekijöistä on myötätunto, sanoo Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen lehtemme artikkelissa. Se, miten kohtelemme toisia, vaikuttaa niin omaan kuin kanssaihmistemme hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Myötätuntoa on myös mahdollista oppia ja jokainen voi olla omalta osaltaan rakentamassa myötätuntoista ilmapiiriä.

Henkilökuvassa esittelemme moniosaaja Erja Järvelän, joka rakastaa seikkailuja. Alun perin juristiksi opiskellut Järvelä työskenteli pitkään Nokialla, kunnes sai tarpeekseen liike-elämästä ja lähti etsimään itseään. Vuosikymmenen alussa Järvelä kouluttautui hyvinvointivalmentajaksi ja opiskeli lisäksi Andien alkuperäiskansojen parantamismenetelmiä. Oman hyvinvointinsa salaisuutena Järvelä pitää sitä, että hän toteuttaa itseään ja elää itsensänäköistä elämää.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen ihmettelee nykypäivän kännykkäkulttuuria. Haluamme olla jatkuvasti yhteydessä ystäviimme ja sukulaisiimme ja olla perillä verkostomme tapahtumista. Tahdomme tietää niin kiihkeästi, kuka on ostanut minkäkin vaatteen, koska viimeksi siivonnut, mitä syönyt tai lukenut tai kehen rakastunut, että saatamme unohtaa vierellämme istuvan, todellisen, elävän ihmisen, Lavonen toteaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Riitta Helekoski kertoo mentoroinnin voimasta. Osaava mentori tekee arvokasta työtä auttaen yksilöitä laajentamaan osaamistaan ja oppimaan uutta. Vaihtaessaan ajatuksia ja käsitellessään työssään kohtaamia ongelmia ihmiset oppivat toisiltaan ja pystyvät ratkaisemaan yhdessä ongelmia, joihin kumpikaan ei pystyisi yksin, Helekoski kertoo kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen pohtii työn iloa. Näin lomien jälkeen on hyvä aika tarkastella omia työtehtäviään. Mitä, jos luopuisimme niistä työhön liittyvistä asioista, joista emme pidä ja pitäisimme kiinni niistä, jotka tuottavat iloa? Fiksun pomon kanssa työnkuvaansa voi jopa päästä muuttamaan itseään kiinnostavampaan suuntaan, Heinonen vinkkaa.

Viime sunnuntaina päättyi kesäkilpailumme, jossa kysyimme, mikä on mielestäsi parasta kesässä. Saimme pitkälti yli 800 vastausta. Vastaajien mielestä ylivoimaisesti parasta kesässä ovat aurinko, loma, lämpö, valo ja luonto sekä mansikat ja jäätelö. Kilpailun palkinnon, 40 euron arvoisen Eskimon tuotepaketin, voitti Soile Erkkilä Imatralta. Onnittelut voittajalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Elokuun kilpailu on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, koetko kiirettä työssäsi ja kuinka paljon sitä koet? Kaikkien vastaajien kesken arvomme Maaretta Tukiaisen ja Jaana Villasen Huippunaiset-kirjan (arvo 39 euroa).

Seuraavat jutut julkaisemme keskiviikkona 17. elokuuta.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)