KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 1.6.2016 | KOLLEGA.FI
Sankarittaren matka huipulle

Millaista on tämän päivän naisjohtajuus ja miten huipulle voi päästä? Näihin kysymyksiin vastaa Maaretta Tukiaisen ja Jaana Villasen kirjoittama Huippunaiset-kirja, jossa tarkastellaan johtotehtävissä toimivien naisten elämäntarinoita ja uusia näkökulmia uraunelmien edistämiseen.

Naisjohtajuudesta ei ole kovin paljon kirjoja, ainakaan meillä Suomessa. Tutkimuksia aiheesta on kyllä tehty, mutta ne ovat yleensä keskittyneet tarkastelemaan urakehityksen esteitä. Huippunaiset-kirjan lähtökohdat ovat erilaiset. Kirja tuo esille myönteisessä hengessä naisten urien etenemistä tukevia käytänteitä ja käytännönläheisiä ja koeteltuja vinkkejä.

Kirjan kehyksenä on sankarin matka. Se on yleismaailmallinen termi juonirakenteelle, jossa sankari lähtee seikkailuun, kokee erilaisia vastuksia, oppii tuntemaan itsensä ja palaa takaisin kotiin jollain tavalla muuttuneena. Kunkin haastatellun elämäntarina nivoutuu osaksi tätä klassista matkaa, jolla on omat vaiheensa.

Itse kirja jakautuu kolmeen osaan: taustaosioon, haastateltujen menestystarinoihin sekä johtopäätöksiin ja menestysohjeisiin. Taustaosiossa käsitellään muun muassa naisjohtajuuden ja tutkimuksen historiaa, naistapaista johtajuutta, myyttistä lasikattoa sekä esteitä ja edisteitä. Toisessa osiossa käydään läpi haastateltujen uratarinat, joiden fokus on tarinoiden merkityksellisissä kohdissa. Jokaisen tarinan lopussa on vinkit sekä naisille että yrityksille urien edistämiseksi. Kolmannessa osiossa keskitytään muun muassa naistapaisen johtajuuden valttikortteihin, menestysohjeisiin sekä yritysten ja yhteiskunnan rooliin naisten urakehityksen tukemisessa.

Kirjan parasta antia ovat naismenestyjien haastattelut. Heidän ura- ja elämäntarinansa ovat hyvin kiinnostavaa luettavaa. Kirjan toistakymmentä haastateltavaa ovat eri aloilta ja eri-ikäisiä. Mukana ovat muun muassa Susanna Mälkki, Nasima Razmyar, Mari Rantasila, Minna Parikka, Kaari Utrio, Anne Berner ja Riikka Kämppi. Lisäksi kirjan antamat menestysohjeet huipulle haluaville naisille ovat konkreettisia, selkeitä ja aidosti omaksuttavia.

Huippunaiset-kirja sopii etenkin naisille, jotka haluavat päästä etenemään työssään. Kirja rohkaisee, tukee ja antaa potkua omille urasuunnitelmille. Sen lisäksi kirja sopii myös esimiehille ja johtohenkilöille avaamaan laajemmin naisjohtamisen näkökulmaa.

Kirjan nimi
Tekijät
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Huippunaiset
Maaretta Tukainen, Jaana Villanen
Kauppakamari
2016
208 sivua
39 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)