PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA E KASANEN | 15.6.2016 | KOLLEGA.FI
Nautitaan kesästä

Kesä on lempivuodenaikani. Rakastan aurinkoa, lämpöä ja valoisia iltoja sekä golfia. Ja tietysti myös lomaa, sillä mikä onkaan nautinnollisempaa kuin elää hetken aikaa ilman aikatauluja. On ylellistä herätä aamulla ja miettiä, mitä päivän aikana oikein huvittaisi tehdä. Kesälomalla tartun myös romaaneihin, joita en yleensä ehdi muulloin lukea.

Kesällä on myös ihanaa grillata, syödä terassilla ja nostaa välillä kuohuviinimaljoja, eikä mihinkään ole kiire. Kun vielä Enrique Iglesiaksen espanjankielinen Bailando-kappale lähtee soimaan, ei maailmassa tunnu olevan huolen häivääkään. Siinä biisissä tiivistyy koko kesän rytmi ja ihanuus.

Kesätunnelmissa olemme myös lehtemme ajankohtaisartikkelissa, jossa virittäydytään lomamoodiin. Kiireestä irrottautuminen ja pysähtyminen ei välttämättä ole helppoa, jos on tehnyt töitä kiivaaseen tahtiin koko kevään. Lomalle siirtymisessä onkin omat niksinsä, jotka edesauttavat lomamoottorin käynnistymistä. Juttuumme haastatellut hyvinvointivalmentaja Erja Järvelä ja avainvalmentaja Carita Nyberg antavat omat vinkkinsä mukavaan lomaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa pohditaan johtajuuden epätäydellisyyttä. Johtajuuteen liitetään nykypäivänä melkeinpä mahdottomia vaatimuksia, joita kukaan ei pysty yksin täyttämään. Hyvä johtaja pystyykin tunnustamaan oman epätäydellisyytensä ja luottamaan muihin, jotka täydentävät hänen ominaisuuksiaan, Leena Masalin sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Terhi Lavonen kirjoittaa iloisuudesta ja positiivisuudesta. Nykypäivänä työelämässä ilottomuus ja totisuus tulkitaan vakavasti otettavaksi ammattilaisuudeksi ja iloisuus naiiviudeksi. Omalla asenteellamme on kuitenkin vaikutusta ympäristöömme ja meidän tulisi miettiä olemmeko arjen ankeuttajia vai ihmeidentekijöitä, Lavonen toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Sanna Iranta hehkuttaa lukemisen ihanuutta. Siinä missä älypuhelin suoltaa nopeaa ja muuttuvaa tietoa, kirja vie syvemmälle ja sen tarina kantaa pidemmälle. Parhaimmillaan kirja herättää ajatuksia ja vie arjen yläpuolelle, eikä lukemiseen käytetty aika mene koskaan hukkaan, Iranta sanoo ja antaa muutaman mukavan lukuvinkin kesälomalaisille.

Viime sunnuntaina päättyi touko-kesäkuun kilpailumme, jossa kysyimme, vallitseeko työpaikallasi myötätuntoinen ilmapiiri ja miten se näkyy. Kilpailu innosti 140 vastaajaa. 63 prosenttia vastaajista koki työpaikan ilmapiirin myötätuntoiseksi, kun taas 34 prosentilla tilanne oli päinvastainen. Kolme prosenttia kertoi ilmapiirin olevan neutraali. Myötätuntoinen ilmapiiri näkyy vastaajien mukaan muun muassa toisten kuuntelemisena, auttamisena ja tukemisena, kannustamisena, asioiden jakamisena ja ystävällisyytenä. Kilpailun palkinnot, kaksi kappaletta Strömsholmin, Lahden, Järvilehdon ja Koutaniemen Sisu-kirjaa, voittivat Anja Hilander Hyvinkäältä ja Kristiina Ahlgren Vantaalta. Lämpimät onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Kesäkilpailumme on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, mikä on mielestäsi parasta kesässä? Kaikkien vastaajien kesken arvomme 40 euron arvoisen Eskimon tuotepaketin, joka sisältää pakaste- ja säilytysrasioita sekä käteviä säilytyspusseja moneen tarpeeseen.

Toimituksemme lähtee nyt kesälomille ja lehtemme siirtyy hetkeksi kesätauolle.
Seuraavat jutut julkaisemme keskiviikkona 3. elokuuta.

Aurinkoista kesää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)