SANA HALLUSSA

Mainos
TEKSTI EEVA HEINONEN KUVA JOHANNA AMNELIN | 1.6.2016 | KOLLEGA.FI
Minustako koodarimummo?

Kyllä koulunkäynti vain on niin ihmeellistä. Juuri kun olet valmiina heittämään pyyhkeen kehään, taivaista tipahtaakin eteen suorastaan koukuttava opintojakso, ohjelmoinnin alkeet. Kurssi on vasta alkanut, mutta se on juuri niin hauska ja mielenkiintoinen kuin toivoisin kaikkien opintojaksojen olevan. Sen lisäksi se on pelottava – tai oli ennen ensimmäistä tuntia, jonka aikana pelot hälvenivät taivaan tuuliin.

Eeva Heinonen toimii järjestelmäasiantuntijana, minkä lisäksi hän miettii maailman menoa ammattijärjestäjän ominaisuudessa.
Eeva Heinonen toimii järjestelmäasiantuntijana, minkä ohessa hän opiskelee ammattikorkeakoulussa.

Taitava opettaja tekee sen aina, saa porukan innostumaan aiheestaan. Tuskin olimme oppineet vielä kolmeakaan JavaScript komentoa kun posket punaisina jo opettelimme, miten koodataan nettisivuille yksinkertaisia laskureita. Päiväsakot, painoindeksit ja välityspalkkiot, kaiken tämän voi toki laskea vaikka laskimella tai Excelissä, mutta miksipä ei tekisi pientä scriptikikkaretta, jolla helposti voi hoitaa homman!

Vaikka tiedän tasan tarkkaan, etten osaa vielä mitään, niin olen oppinut ainakin sen, että tämä on hauskaa. Se on kuin uuden kielen opettelua – osaat muutaman sanan ja sitten yritätkin jo vääntää ensimmäisiä lauseita. Ohjelmoinnin alkeet ovat uuden kielen opettelua ja se on kivaa. Siitä huolimatta, että tämäkin alkeiskurssi vääjäämättä kääntyy hankalampaan suuntaan ihan pikapuolin. Juuri nyt on kuitenkin lupa nauttia siitä, että on oppinut jotain uutta ja tykkää siitä.

Koodaaminen on ensisijaisesti ongelmien ratkaisua ja loogista ajattelua. Sen lisäksi se on loputonta kirjoitus- ja ajatusvirheiden etsimistä ja saattaahan se joskus käydä ihan työstä. Juuri nyt koodaaminen on järkyttävän muodikasta ja lapsetkin pääsevät sitä harrastamaan kouluissa ja erilaisissa koulutustapahtumissa.

Tyttöjen koodaustaidoista ja -asenteista ollaan huolissaan, mutta kukaan ei ole vielä ollut huolissaan mummojen koodauksesta. Syytä olisi. Tätityöttömyys on lisääntynyt, mutta koodaajista on pulaa. Koodaaminen ei saa jäädä jännittävästi vaikenevien, sisäänpäinkääntyneiden miesten puuhaksi. Ehdotan, että kaikki meidät 50+ -ikäiset laitetaan koulunpenkille ja opetetaan miettimään koodauksen saloja. Takaan, että syntyy uutta. Vapauttakaa sisäinen koodarimummonne!

Eeva Heinonen toimii järjestelmäasiantuntijana ja opiskelee työn ohessa monimuotokoulutuksessa ammattikorkeakoulussa. Sen lisäksi hän toimii ammattijärjestäjänä ja luennoi aiheesta kansalaisopistoissa. Lue Heinosen edellinen juttu Kyllästyttääkö? Vaihda alaa!

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)